Derneðin kahvaltýsýna gelenler, bir kere daha anladýki, burasý artýk yetmiyor, ufak kalýyor, geçen seneden beri derneðe bir yer alalým, yapalým , edelim diyenlerden çýt çýkmadý, bu kahvaltýda da yine ayný þeyler konuþuldu herkes alalým edelim dediler, bakalým olacakmý ben artýk umudumu kestim.
Yer alma meselesi hallolmazsa ben derneði daha büyük bir yere taþýma taraftarýyým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ziyaretimizde sicak samimi ortam geldi bize. Ne burnumuz buyudu ne gururumuz kirildi....
Geçen aylarda dürümcü emminin sözünü hatýrlattýk aman fazla kurcalama dediler.Hatýrlýyorsanýz seçimlerden evvel istanbul Nizip com buluþmamýzda dürümcü emmi Nizipteki akrabalarýnýza söyleyin hacý baþkan yeniden seçilsin,eðer seçilirse size burdada bir dernek binasý alacak eðer o almassa ben alýrým diye söz vermiþti belediye baþkanlýðý geçeli ne zaman oldu. Ee hacýda yeniden baþkan seçildi ama sözler unutuldu.Geçin bunlarý, yeyin nohut dürümünü kavurma dürümünü keyfinize bakýn.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Gecen ay vefat eden ve akrabamýz olan Vedat ÖZELGÜN'ün cenaze namazýnýn nerede kýlýnacagýný yerýný ve saatýný nizip dernegýnden SMS yoluyla ýletýlmesý ýcýn rýcada bulunuldu ve babamdan 100.tl mesj.ucretý talep edýlen býr dernege babam bina alacaksa beným oyle bý babam yok
Burada yanlýþ bir yönlendirme yada bilgi eksikliði var, Nizipliler derneðinin son baþkanlýk seçiminden sonra alýnan Yönetim Kurulu toplantýsýna göre doðum ölüm nikah düðün gibi sebebi her ne olursa olsun çekilen toplu mesajlar için herkesten 100TL ücret alýnacaktýr, bu sadece size yapýlan bir uygulama deðildir, bu mesaj ücreti sadece dernekten yoksulluk yardýmý alan üyelerden alýnmamaktadýr, bu istenen SMS ücretini kalkýpta sadece Dürümcü Emmiye yapýlan bir uygulama gibi anlatýrsanýz yanlýþ yapmýþ olursunuz. Dernek bildiðiniz gibi kendi yaðýyla kavrulan yardýmlarla ayakta duran bir kurumdur.
Hem böyle basit þeyleri bahane ederek iþte bu yüzden derneðe mekan almýyoruz derseniz de ayýp etmiþ olursunuz, eðer Niziplilere böyle bir destekte bulunmak istemiyorsanýz çýkarsýnýz ortaya biz yapmýyoruz kardeþim dersiniz kimsede sizin gýrtlaðýnýza yapýþmaz.
Babanýn 100 tlmi degeri var bak beni mahçup ettin þimdi,kamil insan yanlýþ yapana güzellikle cevap vermeyi meþerep edinmiþtir.Düþünceni biliyorum amma öyle babam yok deme.Senin baban bu ilçenin karþýlýk beklemeden hizmet eden insanlarýndan biridir.Böyle bir babaya sahip oldugun içinde allah çok þükret gözlerinde muhabbetle öperim.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Müslüm ammi yalnýz bu konuda yapýlan yanlýþ bir hareket uygulama dogru harket yanlýþ nizibe ve niziplilere milyarlarýný harcayan bir insandan bunu istemek yanlýþ
Dernekçilikte kural þudur böyle güzide bir insan ve aileden para istenmez bir ara bagýþ istenmeye gidilir ha! bagýþ yok derlerse o zaman konuþulur insanýn samimiyeti
Bence dernek yönetiminde kim varsa kardeþlerimi arayýp özür dileyip gönüllerini almak lazým zira ben öyle dernek ve hizmetini sunuyorum.Selamlar
Müslüm ammi amacý anladým böyle hizmet eden bir insandan sonra baþka ad altýnda istenir ammi bu nezaket ve dernekçilikte bir usluptur.Selamlar
alýnan karar sana bana uygulanmasý dogru kapýsýna gidilmeden her türlü destek vermeye hazýr bu aileden bu þekille istemek yanlýþ.
Bizdede bazý insanlar var hastanede ihtiyaçlarý varsa görürüm ücret lazým olsa aldýrmadan yaptýrýrým ihtiyaç duydugumuzda kapýsýna gidincede en az 1.000-1500 lira vermedende bizi göndermezler
Þimdi ben anlatabildimi kýymetli agabeyim.Selamlar
Neyse ben daha fazla yazmayayým ,sana telefonda anlatýrým.
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
Ýstemesini bilmekte önemli tabi.
Ancak dernek yöneticileri neyi yapmak istediklerini
yapacaklarýný ortaya koyar ve taþýn altýnda onlarýn eli olur.
Ben Nizip Kadýköy Yada Güngören derneði baþkanýyým demek
bir ayrýcalýktýr
ayný zamanda da dernek baþkanlýðý bir sorumluluktur.
O yüzden dernek baþkaný adaylýðýnda bunu düþünüp
Bu derneðin giderleri için
Para bulabilirmiyim diye kendi gücümüzü de bilmeliyiz.
Eeee dernek baþkanýyým ama
derneðin kirasýný bile ödüyemiyorum
demek ayrý bir anlatýlmaz konudur.
Þimdi bir yere biri yazýnca hepimiz de yazýyoruz.
1- Bu konunun yeri bura deðil.
2- Mümkünse güzel yazýlar burada kalsýn eleþtiri ve diðer yazýlar ayrý bir baþlýkta toplanýp devam etsin.
Ne dersiniz.?
Osman Demir Istanbul