Mesaj þu olabilirmi... "Benim yarattýðým her þey mükemmel ve kusursuz,ama sizin bulaþýk eliniz iþin içine girince her þeyi bozuyorsunuz" Ne dersin.
Mesaj þu olabilirmi... "Benim yarattýðým her þey mükemmel ve kusursuz,ama sizin bulaþýk eliniz iþin içine girince her þeyi bozuyorsunuz" Ne dersin.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Maho bence bunlarý haber yapanlara bir mesaj vermek lazým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ermeni iddialarýnýn reddedilmesini suç sayan yasa teklifinieleþtiren Ýlçemiz vatandaþlarý, Fransa'nýn iddialarýna karþý çýktý.
Fransa Senatosu'nun Yasayý kabul etmesini kýnayan ilçemizvatandaþlarý; "Türkiye'de bu soykýrým olayý yok. Ermeni Soykýrýmý diyorlar.Bana bunu kendileri izah edebiliyor mý? Edebiliyorsa açýklamasýný bana yaparkendoðru dürüst yapacaklar. Önce Türkiye'de olaylara baksýnlar. Ermenilere buradabizim milletimiz ne yapýyor? Ne ediyor? Bizim aramýzda dolu Ermeni var."diye konuþtu.
Soykýrým iddialarýný þiddetle reddeden ve bu iddialarýtarihçilerin ortaya koymasý gerektiðini söyleyen vatandaþlar, Fransa'nýn öncekendi tarihine bakmasýný isteyerek "Cezayir'de olan durum, Afrika'da olandurum, eski kolonileri þimdi bunlarý unutmuþ. Ermenistan'a sahip çýkýyor.Sarkozy kendisi seçime tekrar gireceði için, oyunu düþünerek bir soykýrýmiddiasý ortaya çýkardý. Yani bunu neye dayanarak çýkarýyor ki tarihi miincelemiþ." dedi.
Bir çok vatandaþýmýz ise Fransýz mallarýný halk olarakboykot edilmesini ve Baþbakanýmýzýn Fransa ile olan bütün iliþkileribitirmesini istedi.
![]()
nrtmedya.com
Ülkeyi etkisi altýna alan kar ve soðuk hava dalgasý Nizip'ide etkisi altýna aldý. 10 yýl aradan sonra geçtiðimiz günlerde Nizip'e yaðankar, ilçe halkýný sevince boðdu. Sabah saatlerinde yeniden yaðmaya baþlamasýylaberaber Kar'a alýþýk olmayan ve hasret kalan Nizipliler kendilerini cadde, sokak,bahçe ve parklara attý.
Sabahleyin baþlayan ve aralýklarla bazen þiddetli bazenhafif yaðan kar yaðýþýný anýlaþtýrmak için insanlar fotoðraf çekme ve çektirmeyarýþýna girdi. Dýþarý çýkamayanlarýn ise pencereden cep telefonlarýndan karyaðýþýný ve kar manzara fotoðraflarýný çekerken okul bahçelerinde veparklarda çocuklar kartopu oynayarak bu özel günün keyfini çýkarmayaçalýþtýlar.
![]()
nrtmedya.com
Edinilen bilgiye göre Þanlýurfa'dan Mersin'e gittiðiöðrenilen 47 yaþýndaki Abdulkadir Yavuz yönetimindeki 34 YVZ 94 Plakalý özeloto, iddiaya göre sürücünün uyumasý sonucu bir anda kontrolden çýkarak taklaatmaya baþladý.Yaklaþýk 4 takla atan otomobil, demir bariyerleri aþarak yolkenarýna savrulurken, kazada sürücü Abdulkadir Yavuz ve yanýnda bulunan eþi 45yaþýndaki Fatma Yavuz, büyük bir þans eseri ölümden döndü. Kazanýn ardýndan 2ayrý Nizip 112 Acil Servisi ve Nizip Belediyesi Ýtfaiye Müdürlüðüne ait Kurtarmaekibi gelirken, mucizevi bir þeklide ölümden dönen karý koca, olayýn þokunu birmüddet üzerlerinden atamadý. Sürücü Abdulkadir Yavuz, aniden bastýran karsonrasý yolun kayganlaþtýðýný, sonrasýnda hiç bir þeyi hatýrlamadýðýný ifadeederken, kazayý hafif sýyrýklarla atlatan eþi Fatma Yavuz ise Nizip DevletHastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi'ne getirilerek tedavi altýna alýndý.Kazayla ilgili soruþturma devam ediyor.
![]()
nrtmedya.com
Konuya iliþkin bir açýklama yapan Nizip Belediye BaþkanýHacý Fevzi Akdoðan, Nizip'te geçmiþ yýllarda kar yaðýþý sonrasý, yaklaþýk birhafta elektrik kesintisi yaþandýðýný belirtti.
Ancak 8 yýl aradan sonra yaþanan yoðun kar yaðýþý sýrasýndave sonrasýnda Ýlçemiz genelinde herhangi bir elektrik kesintisi olmamasýnýsevindirici olarak nitelendiren Baþkan Akdoðan konuþmalarýný þöyle sürdürdü.
"Kar yaðýþý ile birlikte ne elektrik kesintisi, ne supatlamasý, ne de trafik sýkýntýsý oldu. Yaðan kar ile birlikte vatandaþlarýmýzneredeyse rahat etmiþtir. Elektrik, su ve þehir içi trafik konusunda ilçehalkýmýza emek veren, Trafo Ýndirici Merkezi kurarak Ýlçemizi rahatlatan Bakanve Gaziantep Milletvekillerimiz baþta olmak üzere, TEDAÞ Ýl Müdürü Ali Akbað,Nizip TEDAÞ Müdürü Yavuz Balki ve ekibine, ayrýca temizlik iþçilerimize veçalýþma arkadaþlarýma þahsým adýna ve Nizip Halký adýna teþekkür ederim"þeklinde konuþtu.
![]()
nrtmedya.com
Konuyla ilgili bir açýklama yapan Nizip Özel Zirve TýpMerkezi Genel Cerrahý Op. Dr. Esat Taylan Uðurlu, Atatürk Üniversitesi TýpFakültesi'nden mezun olduðunu belirtti.
18 yýllýk hekim olduðunu ifade eden Op. Dr. Esat TaylanUðurlu, 17 yýllýk cerrahi hayatý olduðunu, Ankara Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'nde5 sene ihtisas yaptýðýný, son 12 yýldýr ise Erzurum'da Genel Cerrahi Uzmanlýðýyaptýðýný belirtti.
Bundan böyle Nizip'te Özel Zirve Týp Merkezi'nde GenelCerrah olarak görevine devam edeceðini vurgulayan Op. Dr. Esat Taylan Uðurlu;"Bu kadar sýcak kanlý insanlarýn bulunduðu bu bölgede insanlarýmýza en iyiþekilde hizmet edeceðim" dedi.
![]()
nrtmedya.com
Nizip'te Fýrat Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Fýrat adlývatandaþ, pazardan yarým kilogram biber satýn aldý. Poþetten biberleri çýkarýpyýkayan Fýrat, bir adet biberin yýlana benzediðini gördü. Ev sakinlerinimutfaða çaðýran Mustafa Fýrat, elindeki biberi onlara da gösterdi.Ayþe ÇapanAile Saðlýðý Merkezi'nde Danýþmanlýk yapan Mustafa Fýrat, biberi gördüðündeyýlana benzerliðiyle çok þaþýrdýðýný ve hayretler içersinde kaldýðýný belirtti.Fýratilginç olayý þöyle anlattý. "Evde yemek yapmak için annemin isteði üzerinebiber aldým. Sonra almýþ olduðum biberi eve geldiðimde anneme yardým etmek içinyýkamaya baþladým ve biberler içinde bulunan bu biber dikkatimi çekti. Sonrabiberi inceledim ve yýlanýn aðzý, dili gövdesini andýrýyordu. Ben bu durumuyüce rabbimin bir hikmeti ve iþareti olarak deðerlendiriyorum bunun için biberimuhafaza edeceðim ve derin dondurucuda koruyacaðým' diye konuþtu. Görenler iseyýlana benzeyen biber hakkýnda farklý yorumlar ortaya attý. Kimileri biberi birejderhaya, kimi kobra yýlanýna kimileri de kertenkeleye benzetti.
![]()
nrtmedya.com
Sabahýn erken saatlerinde baþlayan ve etkili olan kar yaðýþý nedeniyle GaziantepÞanlýurfa Karayolu'nda sürücüler zor anlar yaþýyor.Yurdun bir çok bölgesindekýþ, yaþamý olumsuz yönde etkilerken,kar son günlerde Gaziantep, Þanlýurfa ve ilçelerinde de etkili olmaya baþladý.Kar yaðýþý nedeniyle Nizip Gaziantep Otoban yolunda ulaþým zorluðu yaþandý.Karayolunda karla mücadele çalýþmalarýnýn devam etmesi gözlerden kaçmazken, karve buzlanmadan dolayý karla mücadele ekipleri ise karla mücadeleyi aralýksýzsürdürüyor. Gaziantep -Þanlýurfa ve Nizip Gaziantep Otoyolu'nda karla mücadeleyisürdüren ekipler, yolda ciddi manada buzlanmanýn meydana geldiðini belirterek,sürücüleri zincirsiz yola çýkmamalarý konusunda uyarýyorlar.
![]()
nrtmedya.com
Konuyla ilgili bir açýklama yapan Diyanet-Sen Nizip ilçeTemsilcisi Yaþar Yýlmaz, Diyanet-Sen Nizip ilçe Temsilciliði tarafýndan "BuZaman Sabýr Zamaný" adý altýnda Nizip'te bir konferans düzenleneceðini ifadeetti. Ýlahiyatçý Nurettin Yýldýz'ýn konuþmacý olarak katýlacaðý "Bu Zaman SabýrZamaný" konulu konferansýn 27 Ocak 2012 Cuma günü saat 19:00'da Nizip TicaretOdasý Konferans Salonu'nda gerçekleþeceðini söyleyen Yaþar Yýlmaz; Nizip ÝlçeHalkýný bekliyoruz" diye konuþtu.
![]()
nrtmedya.com
Lokman Zor, edebiyatseverlerin karþýsýna bu defa aþk,ayrýlýk, yalnýzlýk, özlem, özgürlük tutkusu gibi birçok duyguyu farklýboyutlarýyla ele alýp irdeleyen "Olmak Ýçin Aþk Gerek" adlý öykü kitabýylaçýkýyor. Toplumun her kesiminden farklý insanlarýn ele alýndýðý 9 öyküdenoluþan "Olmak Ýçin Aþk Gerek", 9 Ocak 2012 itibariyle kitap raflarýndaki yerinialýp okuyucunun beðenisine sunuluyor. 1973 yýlýnda Erzurum'da doðan ve 2000yýlýnda Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatlarý BölümüDramatik Yazarlýk Ana Sanat Dalý'ndan mezun olan ünlü yazar Lokman Zor, birsüre Ýstanbul'da özel olarak metin yazarlýðý yaptýktan sonra 2001-2002 ve2002-2003 eðitim öðretim yýllarýnda Atatürk Üniversitesi Güzel SanatlarFakültesi Sahne Sanatlarý Bölümü'nde ders verdi.2004 yýlýndan beri NiðdeÜniversitesi'nde öðretim görevlisi olarak görev yapan Lokman Zor, 2000 yýlýnda"Baðrý yanýk Niyazi" adlý tiyatro oyunuyla Birincilik Ödülü, 2000 yýlýnda "YeniBir Hayata" adlý tiyatro oyunuyla Mansiyon Ödülü, 2003 yýlýnda "Bir Mum DahaSöndü Özgürlüðe; Yanarak ve Eriyerek" adlý öyküsüyle Birincilik Ödülü, 2004yýlýnda "Kaçtýðým Yer: Kendim" adlý öyküsüyle Birincilik Ödülü, 2004 yýlýnda"Önemsiz Bir Soru ya da Ölmek" adlý öyküsüyle Ýkincilik Ödülü, 2004 yýlýnda"Yaþamýn Aydýnlýk Yüzü" adlý öyküsüyle Özendirme Ödülü, 2006 yýlýnda "Kapý YineAçýk Kaldý" adlý öyküsüyle Üçüncülük ödülü, 2007 yýlýnda "Yok Olan Bir Yaþam"adlý öyküsüyle 1. Mansiyon ödülü, 2008 yýlýnda "Her Ne Ýse Aþk" adlý öykükitabýyla Sabit Ýnce Edebiyat Ödülü aldý. TRT Ankara Radyosu'nda yayýnlananradyo oyunlarýnýn yaný sýra öykü, makale, deneme, masal, mektup, þiir, söyleþive tiyatro oyunu eleþtirisi gibi birçok edebi çalýþmasý Cemre, Adým,Ayraç, Hayal, Özgür Pencere, Yaba Edebiyat, Patika, Forum Edebiyat, ÖzgürPencere, Türkü, Sevgi Seli, Sahne, Tiyatro Tiyatro, Yeni Film, Ýmaj 2000, NiðdeGeliþim ve Erzurum Sevdasý gibi dergi ve çeþitli gazetelerde yayýnlandý. "HerNe Ýse Aþk", "Olmak Ýçin Aþk Gerek" adlý iki öykü kitabý bulunan Lokman Zor'unayrýca tanýnmýþ yazarlarýn eserlerinin yer aldýðý üç ayrý öykü seçkisikitabýnda çeþitli öyküleri yayýnlandý. Lokman Zor, halen Niðde ÜniversitesiSosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcýlýðý bölümündeÖðretim Görevlisi olarak görev yapýyor.
![]()
nrtmedya.com
Nizip Milli Eðitim Müdürü Metin Kýlýçparlar, Öðretmenadaylarý'nýn herhangi bir internet ortamýnda "Ýnsan Kaynaklarý Genel Müdürlüðü"sitesinden 26 Ocak- 2 Þubat 2012 tarihleri arasýnda müracaat edeceklerinisöyledi. Müracaatlarýný yapan adaylarýn daha sonra, Nizip Milli EðitimMüdürlüðü'ne gelerek müracaatlarýný onaylatmalarý gerektiðini hatýrlatan MetinKýlýçparlar, konuþmalarýný þöyle sürdürdü. Öðretmen adaylarý, baþvuruyu þahsenyapacaklarý gibi noter aracýlýðýyla vekâlet verecekleri kiþiler tarafýndanyapabilecekler. Adaylar baþvuruya gelirken diplomalarýnýn asýllarý ya da notertarafýndan onaylý örneklerini getirecekler.
Müracaat edecek adaylar, tercih yapmadan önce tereddüttedüþtükleri konularda, okullarýnýn hangisinin zorunlu hizmet alanýný,hangilerinde kaç yýl zorunlu hizmet süresi olduðu konusunda Milli Eðitim Müdürlüðü'negelerek bilgi sahibi olabilecek.
Sonuçlar 3 þubat 2012 tarihinde açýklanacak. Atananöðretmenler 6 Þubat 2012 tarihinde göreve baþlayacaklar" dedi.
Bu atama döneminde Nizip tarihinde rekor sayýda öðretmenatamasý yapýlacaðýna da dikkatleri çeken Milli Eðitim Müdürü Metin Kýlýçparlar,her branþta ilçemize toplam 128 öðretmen atanacaðýný vurguladý. Kýlýçparlar,Milli Eðitim Bakaný Ömer Dinçer'in Gaziantep'e geldiðinde öðretmen ihtiyacýnýbelirten Milletvekillerinin de konuya duyarlýlýðý sayesinde Nizip'e rekorsayýda öðretmen atamasý yapýlacaðýný kaydetti.
![]()
nrtmedya.com