Halk ekmeðin açýlmasýndaki amaç sadece ucuzluk olarak algýlanmamalý, ucuzluðun yaný sýra temizlik ve hijyenik bakýmdan da halk ekmeðin açýlmasý iyi olacaktýr.
Evet Nizip'lilere Fayda SaðLar
Hayýr Fayda Saðlamaz
Halk ekmeðin açýlmasýndaki amaç sadece ucuzluk olarak algýlanmamalý, ucuzluðun yaný sýra temizlik ve hijyenik bakýmdan da halk ekmeðin açýlmasý iyi olacaktýr.
Bu konu hakkýnda halktan talep var, deðerlendirmek lazým
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Halk ekmek diðer fýrýncýlarý frenlemek için zorunlu olarak faliyate geçmelidir
Ben Bursa da yaþayan biri olarak Halk ekmekten ne anladýðýmý anlatayým
Öncelikle Halk ekmek Fabrikalarý kendi içerisinde özerk Belediye kuruluþlarýdýr bu kuruluþlar minimum kar ,maximum fayda esasýna göre çalýþtýðý için daha uygun fiyata daha saðlýklý ekmek üretirler.
þu anda hiçbir özel ekmek fýrýný tam kapesiteyle çalýþamaz ve çalýþmýyordur.dolayýsýyla günlük 10 000 ekmek üretebilecek bir tesisi 1000 ekmek üretecek þekilde çalýþtýrýrsanýz birim baþýna düþen maliyet artacaktýr.
ama Daha önceki gibi halk ekmek fabrikasý, diðer fýrýnlar gibi çalýþacaksa bunun bir faydasý olmaz satýþ ve daðýtým aðý oluþturulmalý ,her semte büfeler açýlmalý Halk ekmekler diðer fýrýnlarla rekabet edemez denmekte Bursa da BESAÞ Halk ekmek Bursa ihtiyacýnýn %25 ini karþýlamakta ve neredeyse yarý fiyata ekmek satmakta en zengin semtlerde dahi güvenilir olmasý dolayýsýyla talep almakta ,büfeler önünde kuyruklar oluþmaktadýr.
lütfen alttaki linki bir inceleyin Halk ekmek fabrikasýnda üretimin ne kadar temiz olduðunu inceleyin
http://www.besasekmek.com.tr/
Sevgili Nizipliler bu mesajdan sonra Halk Ekmeklerin önemini sanýrým daha çok idrak etmiþizdir. Nizipin Karþýyakasýnda, Fýrat Mahallesinde, Fevkanisinde, Belkýsýnda ve diðer mahallerinde þöyle bir dolaþma imkaný bulsak o mahallelerde aslýnda bu tip yapýlanma içine girmenin ne denli önemli bir mevzu olduðununun daha çok farkýna varýrdýk. Arkadaþlar bu durum bir ihtiyaçtýr. Sosyal Devlet anlayýþý Nizip'in her noktasýna temas etmelidir...
''Cennet Cennet Dedikleri Bir Kaç Köþkle Bir Kaç Huri Ýsteyene Ver Onlarý Bana Seni Gerek Seni"
bence hiç ii olmaz çünkü hep ii hep kötü olumlu yönü insanlarýmýza madiyat açýsýndan ii olur ama olumsuz yönüde fýrýncýlarýmýza zarar verir diye düþünüyorum
Nizip yerleþim olarak küçük bir yer. Ben bu tür tesislerin özellikle küçük yerleþim yerlerinde faydadan çok zarar getireceðini düþünüyorum. Ýstanbul, Ankara gib yerlerle kýyas yapmak bizi doðruya götürmez. Zira orda milyonlarca insan yaþýyor bir kaç milyon kiþi halk ekmekten nasiplense bile diðer fýrýncý esnafýna talep noktasýnda bir sýkýntý oluþturmaz.
Ama nizip için ayný þey sözkonusu deðildir. Birçok fýrýncý esnafýnýn iþsiz kalmasý demektir.
50-100 Kr daha ucuza ekmek verelim derken yüzlerce kiþinin iþsiz kalmasý ne derece doðru?
Yazgan Bey verdiðiniz siteyi inceledim de...
Böyle bir fabrika Nizip e açýlýrsa diðer franca fýrýnlarý iþ yapamaz. Bu fabrikanýn kapasitesi oldukça büyük.
Nizip te Halk Ekmek açýlýrsa belki diðer fýrýnlarda kendilerine bir çeki düzen verirler.
Bir ara "ekmeðinizi elletmeyin" mi diye biþey mi vardý ne ?? Ekmekler poþetlenecekti.
Þimdi bizim týrnaklý ekmek yapan fýrýnlarýmýzda ekmeðin nasýl ne þartlarda yapýldýðýný biliyoruz görüyoruz.
Somun fýrýnlarýna gidiyorsunuz benzer durumlar.
Bence satýcýnýn elini hem paraya hem gýda maddesine vuramasý ve ekmeði kâðýda veya poþete koyarken parmaðýný aðzýna götürüp ýslatmasý ayrý bir olay hiç dikkat ediyor musunuz bilmem ama bu yapýlýyor...
Neden Turkiyenin her tarafinda varda,Bizim memleketimizde olmuyor.Belediyenin neden boyle bir calismasi veya projesi yoktur??