<div align="justify"
ÝÞTE DÜÐÜNLERÝMÝZ BÖYLE OLUR
Aþaðýda yazacaðým þeyleri delilleri ile birlikte yazacaðým. Tüm ilahiyatçýlarý, din bilginlerini, konuya vakýf olanlarý bu konuyu incelemeye davet ediyorum. Delilim Sadece Kuran-ý Kerim ve Sahih Sünnettir. Bunlarýn dýþýnda nefsi söz ve davranýþlarý kabul etmiyorum. Ýtirazý olanlar ile her platformda tartýþmaya hazýrým. Ancak Usul ve Delil ýþýðýnda olursa tabi.
Allahýn Adý ile baþlýyorum.
Buhari ve Müslim'in rivayet ettiði Müttefekun aleyh bir hadis'te (Kitabul iydeyn-Ýçerisinde ma'siyet olmayan oyunlarýn caiz olmasý babý.)
Hz. Aiþe (r.a.) buyuruyor ki;
"Buas gününün þiirlerini terennüm eden iki küçük kýz yanýmda iken Resulullah efendimiz geldir ve ridasýný baþýna çekerek yataðýna yaslandý, yüzünüde arkaya çevirdi. Bu sýrada babam Ebu bekir gelerek: "Peygamberin huzurunda bu þeytan çalgýlarý nedir?" diye beni azarladý. Peygamberimiz ona dönerek: "Onlarý býrak"buyurdu. Fakat yönünü baþka tarafa çevirince güzümle çocuklara iþaret ettim, onlarda çýkýp gittiler. O gün bayram idi. Sudanlýlar kýlýç kalkan oyunlarý oyunlarý oynuyorlardý. Ya ben rica ettim, yada Resulullah efendimiz "Görmek istermisin?" dedi, ben de; evet, dedim. ve beni arka tarafýna aldý, omuzlarýna yaslandým, yanaklarým yanaklarýna deðecek þekilde seyrediyordum. Peygamberimiz: دونكم يا بني أرفدة "Daha yaklaþýn ey erfide oðullarý" buyurdu. Usandýðýmda Peygamberimiz: Artýk yeter deðil mi? buyurdu. Bende: Evet ,dedim. "O halde gidin" buyurdu.
Sahihi müslimdeki rivayetinde: Hz. Aiþe: "Omuzuna yaslanmýþ bir vaziyette seyrettim ve nihayet kendi arzumla ayrýldým" þeklindedir.
Bütün bu hadisler, Buhari ve Müslimdedir. Þarký ve oyunun haram olmadýðýna bunlar açýk hükümlerdir.
HADÝS BÝZE NEYÝ ANLATTI:
1. Oyun oynamaya ruhsattýr. Habeþilerin oyun ve titremeleri kimse için gizli deðildir. Yöre oyunlarý kýlýç kalkandýr. Bizde de halay çekmek, ortada oynamak, sevinçleri kutlamak kesinlikle caizdir. Haram olsaydý Allah Resulu haramý seyretmezdi.
2. Bu iþlerin mescid'de yapýlmasý.
3. Peygamberimizin: "Birbirinize daha da sokulun" diye emir vermesi, oyuncularla yakýn temas etmesine nasýl haram diyebilirsiniz?
4. Ebu Bekir ve (bir rivayette de) ömer (r.a.) : Bu gün bayram günüdür, diyerek onlarý inkara kalkýþmalarýndan onlarý menetmesi.
5. Resulullah efendimizin Hz. Aiþe'ye uyarak uzun süre seyretmesi ve dinlemesi. Burada ayrýca oyunlarý, çocuklarýn ve hanýmlarýnseyretmelerinde, zühd ve takvaya bürünerek ahlaki bir tavýr sergilemekten ve haþa peygamberden de öte bir kisveye bürünme çabasýnýn doðru olmadýðýna delil vardýr.
6. Resulu ekremin bizzat Az. Aiþe'ye "seyretmek istermisin?" diye teklifinden anlaþýlýyor ki; mecburiyet karþýsýnda deðil, bizzat kendi teklifleri üzerine seyredilmiþtir. Ýlk teklif kadýndan gelmemiþtir.
7. Resullah (s.a.v.) in cariyelerin def çalýp türkü söylemelerine müsaade etmesi.
8. Küçük kýzlarýn seslerini bizzat peygamerimizin duymuþ ve dinlemiþ olmasý.
Eveeeeeeeeet.
Bütün bunlar gösteriyor ki; Açýk hüküm ve kýyaslarla, þarký söylemek, oyun oynamak, def çalmak, kýlýç ve kalkan oyunlarý (o günün örfü) neþe günlerinde mübah olduðuna delalet etmektedir. Bayram günleri neþe günleri olduðu gibi evlenme, ziyafet, doðum ve sünnet günleri yada buna benzer meþru sevinç günleridir.
KARDEÞLERÝM!
Nefsimize göre hareket etmeyelim. Yýllardýr bir çok konuda olduðu gibi Düðün konularýnda da Ýfrat ve Tefrit noktasýndan ayrýlamadýk. Halbuki biz orta bir ümmet olmamýz lazým. Allah böyle diyor bizim için.
Halkýmýzýn yöresel oyunlarýný zühd ve takva adý altýnda haram gösterenler o kadar öteye gittiler ki Müslüman millet düðünlerini Ýki tane mevlithanýn eþliðinde cenaze kaldýrýr gibi düðün yaptýlar. Fýtrat, yani Allah'ýn yarattýðýna kimse karþý çýkamaz. Eðlenmeyi Allah insanýn yaratýlýþýna koymuþlardýr. Sen bunu kendi nefsine uyar ve bunu ortadan kaldýrmaya kalkarsan Bu defa millet Televizyonlarda gördüðü ve gönlünün hoþlandýðý düðünleri yapmaya baþlar. Gavur her gün yeni yeni rezilliklerini evlerimizin içerisine kadar sokup Gelinimizi, kýzýmýzý, oðlumuzu, hanýmýmýzý baþtan çýkarmaya devam ediyor. Ýçkili ortamlarda karý kýz ayný sahnede oyun oynuyor salondaki tüm erkekler bunlarý seyrediyor. iþte gelinen nokta. Neden bu noktaya geldi. Üç tane Takva geçinen adam dini bilmeden nefsine uyup millete haram haram diye diye oldu bütün bunlar.
Sözü Fazla uzatmak istemiyorum.
Gavur elimizden kýzýmýzý almýþ, oðlumuzu almýþ bizim Hocalarýmýz, hacýlarýmýz, takva geçinen adamlarýmýz daha Davulun eðer arkasýndaki çubuk olmazsaymýþ o zaman helal olurmuþ. Zurnanýn bilmem þu kadar deliði varmýþmýþta onun için harammýþ. Baðlamanýn teli varmýþ, neyin üflemesi varmýþ.
TÜM HOCALARA, MÜFTÜLERE, DÝN ALÝMLERÝNE SESLENÝYORUM.
ALLAHTAN KORKUN, PEYGAMERDEN UTANIN YA.
Kur'anýmýzýn yada sünnetimizin hangi sayfasýnda yazýlý bunlar. Niye millete doðrularý anlatmýyorsunuz. Nerde yazýlý davulun arka çöpü, Zurnanýn deliði. Yahu davulun o arka çöpü olmazsa nasýl ritim olur. Yapmayýn etmeyin. Allahýn mübah kýldýðýný bu millete haram demeyin. Kuran bize sesleniyor." Allah'ýn helal kýldýðýný haram kýlandan daha zalim kim olabilir". Bu konuda yahudi milleti kýnanmýþtýr kuranýn deyimiyle. Delilsiz ve mesnetsiz kimse konuþmasýn.
Memleketinizde bu kadar kendini bilen alimler hoca geçinenler var. Toplanýn bir araya bu yazdýklarýmý yazýcýdan çýktý alýn ve 20 tane ilahiyatçý, hoca, emekli müftü, vaizler bir araya gelin konuþun. Millet mevlitli bilmem neli düðün istemiyor kardeþim. Fýtrata karþý gelmeyin.
Peki ne yapacaksýnýz. GENÇLER. SÝZE SÖYLÜYORUM.
1. [u]Düðünlerinizi iki bölüm halinde yapýn.</u Zaten öyle oluyor (kýz kýnasý erkek kýnasý gibi)ama biraz daha disipline ediniz. Kadýnlar için ayrý yer ihdas edin onlar çalsýn ve oynasýnlar doyuncaya kadar . Erkekler için ayrý bir yer ayarlayýn ve oynasýn gençler, olgunlar. Halay çeksinler, baþ çeksinler, ortada birbirine göbek atsýnlar. Sevinsinler, Maþaallah çeksinler,
2. [u]Davul, Zurna, Org, Baðlama türü yöresel müziklerimizi seslendirerek söylesinler</u . Bunlarý yasak edince batý müziði sardý her tarafýmýzý. Yerel türlülerimiz var. Urfa türküleri var. Lazým olursa bende geniþ bir arþiv var veririm size. Sözlerinide yazarým. Bunu her müzikal grup bilir.
[u]Hocalardan özellikle genç olanlar çýkýp oynasýnlar.</u Diðer insanlar örnek alsýnlar. Düðünde hocalar mutlaka bulunsun. Þer'e muhalif þeyleri kontrol etsinler. Kadýnlarýn oynadýðý yere erkekleri sokmayýn. Ama erkeklerin oynadýðý yere girebilirler kadýnlar. Çünkü yukarýdaki hadiste öyle diyor.
3. [u]Ýsraftan mümkün mertebe kaçýnmaya gayret ediniz.</u %80 i fakir bir ülkede yaþýyoruz, gelinliði yada niþan elbisesini paranýz var diye Londradan sipariþ etmeyin.
4. [u]Baþlangýç Mutlaka Kuran ile olsun. Bitiþi de mutlaka türkçe bir Nikah duasý ile bitsin.</u Size Türkçe ve ezberlenmesi kolay bir nikah duasý yazarým istek olursa.
5. [u]Dini Nikah mutlaka Salonda kýyýlsýn.</u Hoca efendi Tüm Þahitlerin huzurunda kýysýn ve hep salondakiler duaya iþtirak etsinler amin sesleri salonu çýnlatsýn.
6. [u]Eðer ilk etapta davul ve zurnayý millet kaldýramaz diyorsanýz, Org, Baðlama ve Ney ile baþlayýn iþe.</u Onlara fetva bulamazlar. Ýlahi ve ezgi türü ritmi hýzlý ve oyun oynamaya müsait müzikle baþlayýn. Aralara Yöresel müzikleri sýkýþtýrýn. Yavaþ yavaþ alýþtýrýn. Örneðin: Hele meyrem meyrem meyrem. Eller kýnalý meyrem. Yada: Urfalýyam ezelden gibi.
7. [u]Kesinlikle düðün salonlarýný Vaaz salonu haline getirmeyin.</u Eðer çok istenirse ki düðünde vaaz çok iðrenç bir hadisedir, Millet oraya düðün diye eðlenmeye gelecektir, Çok etkili bir hoca bulun ve sadece bu anlattýklarýmý anlatsýn ve düðünün böyle olabileceðini kýsa ve özlü cümlelerle salondakilere söylesin.
8. [u]Skeç ve benzeri þeyler çok zor.</u Günlerce hazýrladýðýnýz bir sahne tiyatrosunu en fazla bir kaç düðünde yaparsýnýz ondan sonra millet usanýr. Siz malzeme sýkýntýsý çekersiniz. Ama oynamaktan kimse usanmaz.
9. Yorumlarýnýzý yapýn ama, seviyesiz tartýþma, laf olsun diye eleþtri, delilsiz sözleri asla cevaplamýyorum. Kaalede almýyorum.
10. Evlenenler eðer düðünlerine benide davet ederlerse gelir bende oynarým, söylerim, ve çalarýmda. Haydi kalýn saðlýcakla.
.</div