Emin ol gökhancýpðim döktürmüþun.
ellerin ve klavyen dert görmesin.Tatlý bir nostalji olmuþ.
Emin ol gökhancýpðim döktürmüþun.
ellerin ve klavyen dert görmesin.Tatlý bir nostalji olmuþ.
Karanlýk gecelerin nurlu sabahý
Sevgili Gökhan kardeþim ellerine saðlýk böyle bir yazýyý yazdýðýn için. Bu güzel yazý arþivde nasýl yok olmuþ anlamýþ deðilim . Bundan sonra her fýrsatta arþivi týpký bir resim albümüne bakar gibi tek tek bakýp gerektiðinde gün yüzüne çýkaracaðým. Makalade anlatýldýðý gibi bir zamanlar sizin tarif ettiðiniz uzun çarþý ile bedestende bulunan Nizip esnafý týpký Ahi Evran ocaðýndan yetiþmiþ Ahiler gibi birer ustalardý. Sabahlarý birbirlerine selam vermeden, hal hatýr sormadan iþlerinin baþýna geçmezlerdi. Sevgi saygý ve hoþgörünün en güzel örneði burada sergilenirdi. Nasýl ki uzun çarþý yýkýldý, oradaki esnafýn örf adet ve esnaf geleneðide týpký uzun çarþý gibi tarihe karýþtý gitti. Gökhan kardeþim o yýllarý, o kadar güzel anlatmýþ ki tek kelimeyle mü-kem-mel olmuþ. Bir kez daha sana kucak dolusu selam ve sevgilerimi yolluyorum.....
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
Saðolun abdurrahman abi.
Bu yazý üzerinde çok fazla uðraþmýþtým elimden geldiði kadar o zamaný yansýtmaya çalýþtým. sizin beðenmeniz beni ayrýca sevindirdi.
sizinde o güzel anýlarýnýzý bekliyoruz...
selamlar...
Gökhan, bu yazýný yeni gördüm ancak anlatýmýn çok güzel. Anlatýmýn ötesinde verdiðin mesajlarýn çok güzel. Senin o çarþýdan geçmemek için yaptýklarýný aynen ben de yaþýyorum. Rahmetli babam dükkanýn yýkýlacaðýný duyunca gerçekten çok üzülmüþtü. Belediyeye gitmiþti de kardeþim parasý ne ise verilecek gibisinden bir cevap almýþtý. Ýþte yöneticilik burada baþlýyor. Bize her þeyin para olmadýðýný bilen yöneticler lazým. Þimdi git de o çarþýdan geç. Ne tadý kalmýþ, ne tuzu. Sanki terkedilmiþ bir þehir gibi geliyor oralar bana. Ne esnaflar arasýnda o muhabbet ne de o müþteri bolluðu. Doðru dürüst araba bile geçmiyor dediðin gibi. Yazýk ettiler vallahi hem de çok yazýk...
''Cennet Cennet Dedikleri Bir Kaç Köþkle Bir Kaç Huri Ýsteyene Ver Onlarý Bana Seni Gerek Seni"
gökhan dillerine saðlýk kardeþ benimde hemen hemen 35 yýlým geçti uzun çarþýda hala sýcak demircilik yapýyoruz 3 kardeþ olarak imam dayýmýzýn sanatý allah rahmet etsin iyiki alýþtýrmýþ bize yoksa nizipin hali ne olacaktý nizipliler olarak bizleri koruma altýna almalýsýnýz saygýlar