Ben kuzuyu sana verene kadar kuzu benim, senin borun kuzu kesildikten sonra öter, biliyorsun erken öten boruyu keserler![]()
Ben kuzuyu sana verene kadar kuzu benim, senin borun kuzu kesildikten sonra öter, biliyorsun erken öten boruyu keserler![]()
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Borumu ? O ne la...
Þuna birisi onun boru deðil horoz olduðunu hatýrlatsýn....Bir kuzu kesecek diye havayý mý þaþýrdý ne.![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
eeee...n'oldu þimdi?
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Kuzunun kimin olduðu deðil kimin yediði önemlidir.
(Büyük Sokrates)
Osman Demir Istanbul
Kuzu gelsin de..nereden gelirse gelsin.
(Küçük Sokrates)
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
-cýllýyan fatey olsun mu ? -olsun -neymiþ -cýllýyan fatey olsun
Alýntýdýr...
Cýllýmak yok ben tarihi verdim 26-27 Nisan Nizip kuzu kesme alaný Hacý Mehmet'in Ançeket deki bahçesi.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
kuzu yemekleri tarifi buldum
1 kg. pýrasa
500 gr. kuþbaþý kuzu eti
2 çorba kaþýðý tereyaðý
1 adet soðan
1 çorba kaþýðý domates salçasý
1 çorba kaþýðý biber salçasý
Bir tutam toz kiþniþ
Tuz
Pýrasalarý temizleyip verev doðrayýn. Soðaný tereyaðýnda kavurun. Üzerine eti ekleyin ve suyunu salýp çekene dek kavurun. Pýrasayý ekleyin, karýþtýrarak beþ dakika kavurun. Biraz su ile açtýðýnýz salçalarý ilave edin. Tuz ve kiþniþ ekleyin. Bir-iki dakika kavurup malzemenin üzerini geçecek kadar sýcak su ekleyin. Et ve pýrasa yumuþayana dek piþirin.
Osman Demir Istanbul
bu da ayvalý tarif
1 kg kuzu ön koldan kuþbaþý
4 adet ayva
50 gr margarin
2 yemek kaþýðý biber salçasý
2 yemek kaþýðý nar ekþisi
1 çay kaþýðý toz þeker
1 çay kaþýðý tuz
4 çay kaþýðý kuru nane
4 su bardaðý sýcak su (et suyu da olur)
Etlerin üzerine 2 parmak çýkacak kadar suda iyice yumuþayýncaya dek haþlayýp süzün. Tencereye yaðý ve salçayý koyup orta ýsýlý ateþe oturtun. Sürekli karýþtýrarak 4 dk kavurun daha sonra etleri katýp tekrar kavurun. Bu arada ayvalarý kabuklarýný soymadan dilimleyip çekirdek yuvalarýný çýkarýn. Kuþbaþý et formunda doðrayýp tencereye aktarýn. Toz þeker, nar ekþisi ve sýcak et suyunu da katýn. Karýþtýrýn ve kaynayýnca altýný kýsýn, naneyi de atýp kýsýk ateþte ayvalar yumuþayýncaya dek piþirin. Sýcak servis edin.
Osman Demir Istanbul
Cýllýmak yok ben tarihi verdim 26-27 Nisan Nizip kuzu kesme alaný Hacý Mehmet'in Ançeket deki bahçesi.
valla istersen ayda kes
fatih
mahmut
abdulkadir
ramazan
osman
bu 5 li olmadýktan sonra
bu sayfa kapanmaz
her gün kafaný kel ederiz.
Osman Demir Istanbul