Ana sayfada sembolik bile olsa iyi olur.
Zaten günlük fiatlar deðiþmediðinden fiat farklýlýklarýnda deðiþmek kolay olur.
Ana sayfada sembolik bile olsa iyi olur.
Zaten günlük fiatlar deðiþmediðinden fiat farklýlýklarýnda deðiþmek kolay olur.
Nizip'in bir fýstýk borsasý yokmu.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Müslüm abi Nizipte iyi dedikodu var.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Yine söylüyorum Karadenizliler kadar olamadýk adamlar örgütlenmiþ hükümete istediklerini yaptýrýyorlar, Nizipte neden böyle birþey yok, adamlar bir aganiginaga dediler Fýndýk fiyatý aldý baþýný gitti.
Yine söylüyorum ÖRGÜTLENMEMÝÞ TOPLUMLAR YIKILMAYA MAHKUMDUR.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Kasým kardeþ çiftçi nasýl memnun yav tüm umudumuz fýstýkdandý 6-7 milyar beklediðim fýstýktan elime verilen 3 milyar insaf yav... Parayý çiftçi degil fýstýk tüccarlarý kazanýyor..
Kadir bey http://www.nizip.com/calendar.php ye ekleyeceðiniz fiyatlar ana sayfada yayýnlanacaktýr. süreklilik arzederse daha belirgin bir yere monte edebiliriz.
Selamlar
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sembolik olarak
Kabuklu kýrmýzý Antep fýstýðý : .....
Boz kavlak Antep fýstýðý : .....
Belirtirsek yeterli olacaðýný sanýrým.
Tam ayrýntýlý ürün fiatý verirsek Dahili satýþ yapan firmalarýmýza zararý olabilir.
Müþteriler buradan bakýp yerinde bu fiat diye baz alýp, fiat düþürmeye çalýþabilirler !
Yinede yorumlara göre hareket edebiliriz.
Kadir firmalarýn buradaki fiyatlarý baz alýp fiyat indiriminde ýsrarcý olmasý yada fiyat dalgalanmalarýnda buradaki fiyatý baz almalarý gibi yaklaþým bence sözkonusu bile olmaz...
neden derseniz;
Odalar ve borsalar birliðinden tescil edilerek yapýlan satýþlarda dahi böyle bir talep sözkonusu olmuyor hatta bunu ifade edecek alýcý her türlü þartta durumu kendi lehine çevirebilmek için ayakoyunlarýna zaten giriyor,
aþaðýdaki linkte onlarca taým ürünün borsada iþlem görmüþ gerçek satýþ deðerleri güncel larak var daima da güncelleniyor buna raðmen hiç bir ciddi firma bu fiyatlarý baz alamaz alacak olursa komik duruma düþer.
TOBB resmi sitesi
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Bence yaz kavlaðý beng kýrmýzý fýstýk fiyatýnýda girelim
ayrýca her tür fýstýkta en alt ve en üst fiyat aralýðýný belitmekte fayda var...
mesela kýrmýzý kabuklu antepfýstýðý kaitesine göre þu an 7 ile 7,5 Tl arasý gibi.
Buradaki bilgilerin zaten bir geçerliliði yok çoðu bir aylýk yada iki yýllýk ,
zaten tarihlerden görülmekte günlük veri yok güncel olmamasýnýn nedenini yukarýda anlattýðým gibi olduðunu sanýyorum.
Ama yinede siteye nasýl uygun olursa bana uyar fiat eklemek zor olmaz.Zaten forumda fýstýkla ilgilenen arkadaþlarda bulunmakta birimizin iþi olsa birimiz güncelleye biliriz.
Yanlýþýn var, burada günlük tescilli fiyatlar var bazý ürün gruplarýnda sadece sezonda tescilli alýþveriþ olabiliyor ancak büyük çoðunluðunda borsada iþlem gören ürnler ilgili ticaret borsalarý tarafýndan anlýk olarak güncelleniyor.
http://borsa.tobb.org.tr/fiyat_urun3...=6&alt_kod=501 mesela burada 13.02.2009 15:46 itibarýyla gerçekleþen bir satýþ söz konusu
Artýk bir standartda getirilmeli ve sizler buna öncülük edebilirsiniz. Mesela bir standardý olmadýðý için www.hepsiantep.com da fýstýðý satarken, müþteriyi kalite noktasýnda ikna etmekde zorlanýyorum. Belli bir standardý, kalibresi, yaz kavlaðý, kýþ kavlaðý, % þu kadar falan karýþýmý gibi tabirleri kullanabilsem ve bu ülkenin her yerinde bilinen standartlar olsa hem kalite düþmez, hemde fýstýk hak ettiði yeri kazanmasý, haksýz rekabetin önlenmesi nedeniyle daha kolay olacaktýr.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Keþke böyle bir standart oluþabilse, tüccar bu çeþitliliði her þartta kendi lehine çevirerek daima baskýn çýkar, yani yaz, kýþ kavlaðý yada kalibredeki fiyat yansýmalarý çoðunlukla mal çiftçinin elinde iken pek deðer teþkil etmez çoðunlukla her zaman alt gruptan iþlem görür ancak tüccar bu farký hakký kendinde saklý kalmak þartý ile istediði kullanýr, anlatabildim mi acaba..?