Dahasý o insanlara göre biz cennetteyiz kardeþim.Selamlar
Dahasý o insanlara göre biz cennetteyiz kardeþim.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Yýllardýr evden asla bir dilim ekmek çöpe attýrmam, biz gerçekten cennetteyiz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Agalar beyler cok haklisinizda ben bu somalileri sevmiyorum neden derseniz ingilterede hergun goruyorum o kadar pinti,tembel,gorgusuz insanlarki anlatamam.Bunlar kesinlikle calismazlar sadece ve sadece devletten yardim alarak gecinirler ve her turlu pislik bunlarda ne ararsaniz var.Ingiltere ve diger avrupa devletlerinin afrikayi somurduklerine katiliyorum.
kAlp dEdiqin Atiyor zAtEn mArifEt riTmi dEqistirEbilEndE
Yakýþýklý, Somaliler hakkýnda doðru söylüyorsun ama çocuklarýn hiç bir günahý yok.
Göndereceðiniz 5 TL...Onun yerine 20 TL'lik konuþuyorsunuz yahu...![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Karar Sayýsý : 2011/2047BAKANLAR KURULU KARARI
Baþta Somali olmak üzere Afrika kýtasýnýn doðusunda yaþanan kuraklýk afetinden zarar gören afetzedeler için yardým kampanyasý düzenlenmesi ve kampanyanýn ulusal koordinasyonunu yapmak üzere Baþbakanlýk Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýnýn görevlendirilmesi; Bakanlar Kurulu’nca 8/8/2011 tarihinde kararlaþtýrýlmýþtýr.
Abdullah GÜL
CUMHURBAÞKANI
Recep Tayyip ERDOÐAN
Baþbakan
B. ARINÇ A. BABACAN B. ATALAY B. BOZDAÐ
Baþbakan Yardýmcýsý Baþbakan Yardýmcýsý Baþbakan Yardýmcýsý Baþbakan Yardýmcýsý
S. ERGÝN F. ÞAHÝN E. BAÐIÞ N. ERGÜN
Adalet Bakaný Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný Avrupa Birliði Bakaný Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakaný
F. ÇELÝK E. BAYRAKTAR A. DAVUTOÐLU M. Z. ÇAÐLAYAN
Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Çevre ve Þehircilik Bakaný Dýþiþleri Bakaný Ekonomi Bakaný
T. YILDIZ S. KILIÇ M. M. EKER H. YAZICI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Gençlik ve Spor Bakaný Gýda, Tarým ve Hayvancýlýk Bakaný Gümrük ve Ticaret Bakaný
Ý. N. ÞAHÝN C. YILMAZ E. GÜNAY M. ÞÝMÞEK
Ýçiþleri Bakaný Kalkýnma Bakaný Kültür ve Turizm Bakaný Maliye Bakaný
Ö. DÝNÇER Ý. YILMAZ V. EROÐLU
Milli Eðitim Bakaný Milli Savunma Bakaný Orman ve Su Ýþleri Bakaný
R. AKDAÐ B. YILDIRIM
Saðlýk Bakaný Ulaþtýrma Bakaný
Baþbakanlýktan:GENELGE
Konu : Somali ve Açlýk Tehlikesi Yaþayan Diðer
Afrika Ülkelerine Yardým Kampanyasý
Afrika kýtasýnýn doðusunda yaþanan kuraklýðýn yol açtýðý kýtlýk, açlýk ve susuzluk nedeniyle baþta Somali olmak üzere tüm bölge halký büyük bir insanlýk dramý ile karþý karþýya bulunmaktadýr. Bu bölgede yaþayan milyonlarca insaný etkileyen bu durum; salgýn hastalýklara ve ölümlere neden olmakta, halk çaresiz bir þekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir.GENELGE2011/9
Bu denli büyük bir felaketle ülkelerin kendi imkânlarýyla mücadele etmesinin güçlüðü ortadadýr. Bu düþünceyle ve bir insanlýk borcu olarak, insani yardým için vakit kaybetmeksizin ve süratle harekete geçme ihtiyacý ortaya çýkmýþtýr.
Türkiye Cumhuriyeti, yardýmlaþma ve dayanýþma duygusunun yoðun olarak yaþandýðý mübarek Ramazan ayýnda, halkýmýzýn da beklentileri doðrultusunda, Somali ve açlýk tehlikesi yaþayan diðer Afrika ülkeleri için her türlü yardým ve desteði saðlayacaktýr. Bu amaçla bir yardým kampanyasý baþlatýlmasý uygun görülmüþtür. Yardým kampanyasýna ait banka hesap numaralarý genelge ekinde belirtilmiþtir.
Açlýk ve kýtlýk nedeniyle muhtaç ve maðdur durumda bulunan dost ve kardeþ halklara yardým için Hükümetimizin çabalarýna ilaveten, diðer pek çok özel inisiyatifin de yardým amaçlý katkýlarý devam etmektedir. Yardým kampanyasý açýlmasý kadar, ülke kaynaklarý kullanýlarak toplanan bu yardýmlarýn, ihtiyaç sahiplerine yerinde ve zamanýnda ulaþtýrýlmasý, etkin kullanýmý ile ulusal ve uluslararasý kamuoyuna gerektiði gibi duyurulmasý da önem taþýmaktadýr. Tüm bu çalýþmalarýn baþarýlý bir þekilde yürütülebilmesi için etkin bir iþbirliði ve koordinasyona ihtiyaç duyulacaðý açýktýr.
Açýlan yardým kampanyasýnýn ulusal koordinasyonu, bu alandaki faaliyetleri yasal olarak yürütmekle görevli Baþbakanlýk Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðý (AFAD) tarafýndan yerine getirilecektir.
Bu doðrultuda;
1. Valiliklerimiz, belediyelerimiz ve tüm kamu kurum ve kuruluþlarýmýzca toplanan yardýmlar ekte belirtilen hesap numaralarýna aktarýlacaktýr.
2. Gerçek ve tüzel kiþiler bu hesaplara doðrudan baðýþ yapabileceklerdir.
3. Sivil toplum kuruluþlarýmýzdan istekli olanlar, topladýklarý yardýmý afetzedelere ulaþtýrmak üzere, þartlý veya þartsýz bu hesaplara aktarabileceklerdir.
4. Tüm yardým toplama faaliyetleri, 2860 sayýlý Yardým Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapýlacaktýr.
Afet acýlarý yaþamýþ olan halkýmýzýn, ulusal ve yerel basýnýmýzýn, sivil toplum kuruluþlarýmýzýn, kamu kurum ve kuruluþlarý ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarýnýn ve birliklerin, bir insanlýk görevi olan bu yardým kampanyasýna gönüllü olarak her türlü desteði vereceklerine inancýmýz tamdýr.
Bilgilerini ve gereðini önemle rica ederim.
Recep Tayyip ERDOÐAN
Baþbakan
EKTL-Hesap No (IBAN) : TR940001000820555555555001SOMALÝ VE AÇLIK TEHLÝKESÝ YAÞAYAN DÝÐER AFRÝKA ÜLKELERÝYARDIM KAMPANYASI BANKA HESAP NUMARALARIT.C.ZÝRAAT BANKASI AÞAÐIAYRANCI ÞUBESÝ
ABD Dolarý Hesap No (IBAN) : TR670001000820555555555002
EURO Hesap No (IBAN) : TR400001000820555555555003
Banka Swift Kod No : TCZBTR2A
TL-Hesap No (IBAN) : TR800001500158007299038012T.VAKIFLAR BANKASI A.O. FÝNANSMARKET ÞUBESÝ
ABD Dolarý Hesap No (IBAN) : TR680001500158048012989557
EURO Hesap No (IBAN) : TR140001500158048012989559
Banka Swift Kod No : TVBATR2A
TL-Hesap No (IBAN) : TR460001200940800005000014T.HALK BANKASI BAKANLIKLAR ÞUBESÝ
ABD Dolarý Hesap No (IBAN) : TR590001200940800058000095
EURO Hesap No (IBAN) : TR320001200940800058000096
Banka Swift Kod No : TRHBTR2A
Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý ile Türkiye Diyanet Vakfý'nýn ortaklaþa baþlattýðý "Her Evden Bir Fitre, Bir Ýftar Afrika'ya" adý altýnda düzenlenen kampanya Türkiye'nin dört bir yanýnda devam ediyor. Kampanya kapsamýnda isteyen SMS atarak baðýþta bulunuyor, isteyen vatandaþlar ise, Nizip Müftülüðü tarafýndan bilgi alarak gerekli yerlere baðýþlarýný ulaþtýrabiliyor.Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Nizip Merkez ile Nizip'e baðlý Belde ve Köylerde Cuma Namazý sonrasý hayýrseverler vatandaþlardan baðýþ alýnmýþ ve Nizip Ýlçe genelinde yapýlan baðýþýn 30 bin liraya ulaþtýðý belirtildi.
![]()
nrtmedya.com
Mesele gondermek veya gondermemek degil Ben yasadiklarimi ve gorduklerimi dile getirdim abi sinirlenme ramazan ayindayiz.
Bir ata sozumuz vardir tasima suyla degirmen doner mi? veya elden gelen ogun olmaz olsada zamaninda olmaz bu vesileyle bunlara neden kalici cozumler bulunmuyor is imkani verilirse veya is yerleri acilirsa bu insanlar kendi ekmeklerini kazanabilirler.Nereye kadar veya ne zamana kadar yardimlarla gecinecekler?
kAlp dEdiqin Atiyor zAtEn mArifEt riTmi dEqistirEbilEndE
Yakýþýklý çocuk meselesi sadece onlarýn tüm Dünya'nýn meselesi, uzaða gitme Türkiye'ye bak adam iþsiz gecekonduda yaþýyor, 10-12 çocuk, sorduklarýnda ise allah onlarý rýzklarýyla beraber yarattý diyor, ama bakýyorsun hepsi bakýmsýz ve eðitimsiz, ayný þeyler Somali'de de var, seks insanlarýn vazgeçemediði bir þey sonucunda da çocuk doðuyor, gebelik önleyici þeylerden de bi haberler, bence Somali'ye yardým götürürken prezervatifte götürsünler.
Yuh anasýný satim bu ne ya sabah sabah...Madem yardým etmiyorsunuz yorumda yapmayýn bari![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.