Bu habere sevindim Orhan bende zaten þaþýrmýþtým Nizipli böyle birþey yapmaz diye.
Bu habere sevindim Orhan bende zaten þaþýrmýþtým Nizipli böyle birþey yapmaz diye.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
orhan beyin dedikleri doðruysa güzel bir haber..
Otobüs duraklarýna saldýracak kadar psikolojisi bozulmuþ biri (birileri) burada bir yazýyý bile okumayacak kadar duyarsýzdýr sanýyorum. Bu konu ile kendimizi fazla yormak faydasýz. Ancak faydasý þudur ki bu vesile ile birileri bu konuda olumlu olumsuz düþüncelerini söyleyerek fikir belirtirler.(hepimiz kendi çapýmýzda!) Yetkililer okur ya da okumaz, ilgilenir ya da ilgilenmez o da onlarýn meselesi.
Öncelikle otobüs duraklarýnýn yapýlma amacý insanlarý kýþýn yaðmurdan yazýn güneþten korumasýndan çok belediyeye para kazandýrmak amacýyla yapýlýr þu anki haline getirilir. Bunu da eleþtiremeyiz ben ne kadar sevmezsem sevmeyeyim yaþadýðým dünyadaki insanlar bu sistemle (kapitalizm) yaþamayý tercih ediyorlar. Bu anlayýþla belediye en doðrusunu yapmýþ eski bozuk duraklarý bir þirket vasýtasýyla yenilemiþ ve yenilikle birlikte ilçeye daha çok hizmet için para kazanmaktadýr. Gerçi otobüs duraklarýnýn güzel görüntüleriyle birlikte plansýz, daha kocaman kocaman tabelalar olarak karþýmýza çýkmýþtýr. Bu da kapitalizmin cilvesi tek sen kazanmayacaksýn herkesbüyüklüðü kadar kazanacak! Ayrýca bu tabelalarýn zamanlamasý itibariyle mart ayýnda oluþmasý ve bu süreçte (hiç birimiz melek deðiliz) yapýlan reklamlarýn bir yana kaydýðý herkesin malumudur. Ancak bu konuyu konuþmakta faydasýz olduðundan ilgiyle okumayanlarýn anlamayacaðý þekilde yazdým. Ama söylemeden de olmaz.
Son olarak belki de benim için en önemlisi (kiminizi hiç ilgilendirmeyebilir) Cumhuriyet ilköðretim önündeki durak. Yanlýþ yere yapýlmýþ. Sanýyorum durak cebinin kaldýrýmý küçültmesi nedeniyle kaldýrýma duraklarýn sýðmamasý böyle yapýlmasýna sebep olmuþ olabilir. Ama Nizip'teki durak yapýlan kaldýrýmlarýn çoðunluðunda ayný problem var. Yani kaldýrýmlarý büyültmeyeceksek bu þekildeki duraklarý üzerine koymayacaktýk. Okul kapýsýnýn tam çýkýþýna yapýlan bu durak öðrenciler girip çýkmaya baþladýðýnda öðrenciler için hiç rahat olmayacak.
Yetkililerin ve ilgililerin okumasý ve ilgilenmesi dileðiyle.
Konu yolcu tarafýndan (16.09.09 Saat 12:27 ) deðiþtirilmiþtir.