ve son saðlýk olayý :
http://www.haber7.com/haber/20090704...se-mezarda.php
ve son saðlýk olayý :
http://www.haber7.com/haber/20090704...se-mezarda.php
Mahmut ÖZDEMÝR
-----------------------------------------------
Düþmaným, düþmanlýðýndan vazgeçinceye kadar, ben de onun amansýz düþmanýyým.
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
tüm aydýn ve çaðdaþ düþünen insanlara sesleniyorum;þiddeti çözüm olarak gören insanlarla lütfen polemiðe girmeyin. yine tekrarlýyorum ki, sorunun kaynaðý saðlýk sistemindedir.
yazgan adlý üye egitim araþtýrma hastanesi diyor ne anlama geliyor biliyormusun acil uzmanlýgýdýr...dünyanýn en zor 3. sýnavý türkiyeninde enzor sýnavýný geçmiþ anlamýna geliyor...niye mesaj sayýlarý demiþssin bundan önce yazdýgým bir yerlere dokunan yazýlarýmý engellediginiz için taraf tuttugunuz için siteyi takip etmiyordum taki bu konuyu görüpte senin gibi okumuþ cahillerin doktorlar hakkýndaki yorumularýný görünceye dek....tam gün yasasýnýn ne anlama geliyor biliyormusun çok para az para degil...bana 20 hasatadan fazla bakma geç özel hastaneye demiþssin özel hasatanede ortalama 100 hasta bakýyorlar....ve 20 hastadan sonra bakmýyorum dedigimde urfanýn airet üyelerini silah çekiyorlar sen hiç silah çekipte kafana dayayan oldumu meslek hayatýnda...insan hayatý ve insanlarla ugraþýyoruz...gel de sen 20 hastadan sonra bakmýyorum de seni göreyim....veya þöyle diyeyim senin kardeþin ateþlenmiþ dayanamýyor havale geçirecek nerdese sen doktor olsaydýn bakmýyorum dermisin 20 hastadan sonra.....siteyi ilk zamanlardan beri takip etmek istedimse taraflý davrandýgýnýz için siteden uzaklaþtým...hani tarafsýzdý....ve emin ol ki sitenin çogu beni iyi tanýyor ....ve son olarak ezber demiþssin...sana bir örnek týp 5 de saat 11:15 gibi girdigim trafik kazasý geçirmiþ 14 yaþlarýnda çocugun otopsiside (ve bu sýrada fertyat ve agýtlarýn annesi ve yakýnþlarý tarafýndan kapýda yükselirken) çocugun midesinden çýkan yemek leri görüpte üniversite yemekhanesinde çevrendeki mühendisi ve benzeri bölümlerde okuyanlar arasýnda hiç etli yemek yeme mecburiyetinde kaldýnmý?sana tek söyleyecegim inþallah birinci derece yakýnýn veya evliysen çocugunun týp okumasý ve mecburi göreve tabi tutuldugu sýrada nelerle karþýlaþtýgýný görmendir......bizden çok sabahlamýþ ta bilmem toplama bilgisiyarla mühendislik kavramýný bilmiyormuþuzda yok týp seçmiyeydiniz ya .....vs vs...inþallah bir yakýnýn ezber degilde kapasitesi varsa doktor olur.....
doktor bee321
ha buarada ezber demiþssin 6 yýl boyunca evet dogrudur ezber var ama 6 yýl degil uzaktan gördüklerin týpçýlarýn nelerden geçtiginin yemin ederimki 100 de biri bile degildir.....son olarak türk saglýk sistemi herþeye ragmen geliþmiþ avrupa ülkelerinden ingilterenin çok çok önündedir....düþünki avrupadan türkiyeye tedaviye gfeliyorlar ama yetmez týp yeniliklerle büyür bunun içinde devletin bu iþle ugraþanlarý ek iþlere veya baþka parasal konulara yönlenmesine meyil vermemesi lazým...düþünsen asgari ücretle yaþayanlarýn var bu kadar para yetmiyormu diyenlere bu sözüm...devlet doktoruna asgari ücret verse ve doktoru boþ oldugu vakitlerde inþaatta çalýþsaaaa sen ce nasýl olurdu...iþte ben o týppa girmek için kitap paramý inþaatta kalýpçýlýk yaparak çýkardým o yüzden nerden geldigimi bu alýna ücretleri hakediyormuyum iyi biliyorummmm.saglýk benim oldugu kadar senin ailenin sevdiklerinin de saglýgýdýr....ve benim çalýþtýgým yeredede doktor arkadaþýnm dayak yedi.ve niçin oldugunu anlatsam kafayý yersin...arkadaþýmýn söyledigi söz ne biliyormusun ailem beni dayak yemek için mi okuttu o eziyetler bunun için mi.....
doktor bee321
saygý deðer bee321 yazgan beyin acil uzmaný olduðunu söylüyorsun ama kendi yazdýðý mesajý bir oku istersen kendisi ben pratisyenim diye yazmýþtý ve bende ona göre yazdým. ama siz onun adýna cevap yazacaksanýz orasý onu ilgilendirir.
hiç kimse kimsenin kafasýna boþu boþuna veya keyfine silah dayamaz. elbetteki bir durum vardýr doðru ya da yanlýþ. haberlerde saðlýk skandallarýný görüyoruz.
okumakla birþeyler olunmuyormuþ demek ki. ben sizin mesajlarýnýzdan bunu anladým. insanlara yüksekten bakýyor gibisiniz.
merak etme ailemde doktor yok. evet biz buyuz bizim doktor yakýnýmýz yok bizim zengin akrabalarýmýz sizler gibi okumuþ yüksek yerlere gelmiþ yakýnlarýmýz yok. kusura bakmayýn. kader herkese ayný þeyi göstermiyor.
öss gibi saçma bir sistemin olduðu yerde kapasiteden bahsedemezsiniz. kapasiteniz varsa týp okuyun diyerek baþkalarýný küçük göremezsiniz. kapasitemin veya kapasitemizin olup olmadýðýný siz deðil sonuçlar gösterir.
týp sýnavýný kazanmak hiç zor deðil. benim aldýðým puanýn 10-15 puan fazlasýydý. ve ben çalýþmadan o kadar puan aldýysam sonuç ortadadýr. bir yýl oturur adam akýllý çalýþsam týpa havada karada giderdim. hiçte zor biþey deðil. sanki siz kazanýyorsunuzda biz kazanamayýz.
ama insan bir mesleði seçerken severek yapacaðý iþi seçmeli. ve bende bilgisayarla aram olduðu için bu mesleði seçtim. bu meslek ortaokul sonlarýndan beri olan hayalimdi. baþkalarý gibi ailesinin zoruyla týp okuyacaðýma kendimi mutlu hissettiðim mesleði seçerim. böylelikle insanlara daha faydalý olabilirim belki.
ve ben mühendislik kavramýný sizin için söylemedin yazgan beye cevap vermiþtim ? siz niye onun adýna cevap veriyorsunuz yazgan bey okumuþ doktor olmuþ biri kendisi kendi hakkýný savunur elbet ?.
ve sizin gibi olmaktansa varsýn cahil olayým önemli deðil. cahil olanda yaþýyor olmayanda yaþýyor. ama nasýl ?
Konu mahmut tarafýndan (05.07.09 Saat 08:36 ) deðiþtirilmiþtir.
Mahmut ÖZDEMÝR
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
Biri bu konuyu kapatsýn yoksa yine sürtüþme baþlayacak.
Saðlýkçýlara uzanan eller kýrýlsýn:P)
Hayri Murat Bakýrcý
saygý deðer arkadaþlarým eleþtirilerinizi okuyorum ama bana aðýr geldi ,dozaj ý aþmýþ eleþtiri deðil yapýlan bir saldýrýyý adeta desteklemiþsiniz,sonuçda her ne olursa olsun kamu çalýþanýna ya da her hangi bir vatandaþa yapýlan bir saldýrýyý elbette ki sizlerinde tavsip etmeyeceðinizi biliyorum.
bellki ki burada eleþtiri yapanlar ya kulakdan dolma, ya da yaþadýklarý bir sorun karþýsýnda yapýcý olarak deðil, çözüm yolu göstererek deðil, öfkesi, yani kini ile burada yorum yapmýþ...hepimiz NÝZÝP de yaþýyoruz bizlere saldýrýyý desteklemek deðil kýnamak yakýþýr, ama ortada yapýlan þayet bir yanlýþlýk varsa bunu yasal yönleri ile ele almak hukuðun kuralýdýr, kimse zahmetli iþe girmez ama saldýrý denince hepimizin erkeklik duygusu ön planda gelir......
NÝZÝP Devlet Hastanesi diyoruz,hastanemizde bir günde 1750 kiþi muayene olmaktadýr, bunlarýn yanýnda bir de refakattçi geliyorsa ayrýca yatan hasta ve ziyaretci sayýsý da göz önüne alýndýðýnda yaklaþýk bu rakam 2500-3000 kiþiye tekabül etmekdedir......
Hastanemiz bu kadar kiþiye hizmetin en güzelini vermek için elinden gelen bütün imkan ve olanaklarý kullanarak hizmet kalitesini arttýrmak için gereken gayreti gösteriyor, ama ne yazýk ki bizler bir banka ya kredi kartý v.s para yatýrmaya gittiðimizde oradaki yoðunluða gösterdiðimiz sabrý hastane de malesef gösteremiyoruz...Tabiki burasý can pazarý biraz sabýr etmek zor ama acil olan hiç bir hasta hiçbir zaman kaybý olmadan gereken anýnda yapýlýyor,sadece ayakta tedavi olacak hastalarýn sabýr göstermeleri zaten yetiyor...her hasta kendi çapýnda acildir ama aslýnda köyden gelmiþ köye dönecektir,dükkaný býrakmýþ muayeneye gelmiþ dükkana dönecekdir öncelik ister aciliyeti bundandýr...
Hastanemizin dününü bilenler, bu günü ile ele alýp deðerlendirme yaptýklarýnda ,nereden nereye gelindiðini çýplak göz ile görebilirler, aslýnda sonuçda her ne olursa olsun poliklinik baþýnda hizmet eden bir uzman hekim ya da bir hastane çalýþanýna saldýrýyý gerektirmez, unutmayalým ki bu gibi nadir görülen eksiklikllerin dýþýnda ayda yaklaþýk 40 000 kiþinin tedavi olduðu bu hastane de bu insanlarý, yine bu doktorlarýmýz muayene ve tedavi etmiþlerdir....
Gönül ister ki bu insanlarýnda burada yapýlan eleþtirileri okuyarak, aldýklarý kaliteli hizmetleri anlatmalarý ve bu olaylarý tavsip etmediklerini gözteren yazýlarýný da görmek isterdik....
ama nedense yöre halký olarak bizlere yapýlan hizmet ve iyiliklerin deðilde ,ufak sorunlarýn takipcisi ve de yorumcusu oluyoruz...
Hastanemize sadece nizip ve çevresinden deðil çevre ilçelerden de yoðun bir þekilde hasta gelmekdedir, bu da gösteriyor ki ,bir tercih sebebi olarak buraya geliyorlar, ama malesef biz elimizdekinin deðerini ve kýymetini bilmiyoruz....
Sevgili arkadaþlar eleþtiri her zaman için iyidir doðru eleþtiri bazen doðru sonuçlarý doðurabilir ama lütfen elimizi vicdanýmýza koyalým ve artýsý eksisi ile gözden geçirip sonra eleþtiri yapalým......
Konu acun27 tarafýndan (05.07.09 Saat 10:44 ) deðiþtirilmiþtir.
tabiki hastanedekilerin hepsini kötülemiyoruz. iyi olanlarý da var. hastane eskisine göre kat kat geliþti yeni yeni aletler alýndý. hastane geniþletildi. ama o kadar imkan olmasýna raðmen bazý doktorlar hastalarý nedense hemen antepe sevk ediyor ? peki ama neden ? nizip devlet hastanesine o kadar teknolojik aletler gelmedi mi ?
þiddeti elbette kimse tasvip etmez. benim burda vurgu yapmak istediðim bu þiddetin uygulanma sebebi nedir ? belki ailenin o anki psikolojik durumudur ya da doktorun hastayla doðru ilgilenmemesi ya da baþka bir sebeptendir.
peki bazý doktorlarýn odasýndan kovma yetkisini kim veriyor onlara ? kötü konuþma yetkisini kim veriyor ? ( annemin baþýna geldiðinden biliyorum. ) ve direk kaymakamlýða çýkýp þikayet ettikten sonra doktor hemen özel kliniðine götürüyor çoçuðu ve bedava bakýyor ? demekki iþlerine geldimi bakabiliyorlar deðil mi ?
Mahmut ÖZDEMÝR
valla mahmut dedigin gibi bazen doktorlar odada hakarete varan sözler söylüyor ben bir doktor olarak benimde zoruma gidiyor benimde yakýným olabilir onun yerinde....onun böyle bir hakký olamaz...adam caný yanýyor þifa için gelmiþ ve bagýtrýp çagýrýyorlar...buna bende çok þahit oldum..fakülte yýllarýmda ve çalýþma hayatýmda da.....bu durumlara inat her gelen hastaya güleryüz göstermeye çalýþýyorum ama bir noktadan sonra farkýnda olmadan hastaya karþý somurtkan yüzle yaklaþmaya baþlamýþ oluyorum çünkü hasta sayýsý çok fazla buna bir saglýk ekibi doktoru hemþiresi yetertli sayýda olmamasýnýda ekleyince durum kontrolden çýkýyor....acun27 çok güzel yazmýþ teþekkür ediyorum ona....mehmet karakaþ esnafýmýz beni iyi bilir bak ona sor...arasýra girdriyorum siteye haberlere bakýyordum gözüme çarptý yorumlar o kadar acýmazsýzca eleþtiriler var kimisi gerçekten haklý kimisi kulaktan duyma bilgilerle ...yazma nedenimde bu yüzdendi..mahmut hasta sevkleri konusunda acil servis ten yapýlan sevkler bence gereklidir...çünkü riske girmek o hastanýn hayatýna mal olabilibilirdi.bazý hastalar yogun bakýmda 24 saat doktor gözetimi gerekir bu yüzden anteb e yogun bakýmý olan hastanelere sevk ediliyor...bazende hiç ugraþmak istemeyen doktorlarda hastayý sevk et diyor bize....(uznmanlar)öyle durumlarda var ama nadirdir...(tabiki dogru degildir)...nizipte yogun bakým olsa(çok maliyeti yüksektir)sevkler azalýr fakat bunun için içapcý uzman olmalý ama malasef bu saldýrýda adý geçen kiþi mesala tektir devlette ona icap nöbeti koyamazsýn diyor bu yüzden uzmanlarýnda sayýsý her branþ için en az iki tane olmalý....sonra nizip devlet hastanesinin uzman hekimlerin býr kýsmý antepte oturuyor...acil bir durumda doktoru bulmak zor oluyor...benim çalýþtýgým yerde böyle bir durum yok o yüzden ihtiyaç halinde uzman hekime ulaþabiliyorum ve gelip hastayý degerlendirebiliyor ama yogun bakým olmadýgý için oda sevk etmek zorunda kalýyor...çok basit bir örnek mesala skopi denen bir cihazla ortopedi doktoru kýrýgý ameliyetla tedavi eder.skopi saniyelik rontgen çeken bir cihaz kýrýgýn yerine tam olarak yerleþmesinde yardýmcý olur..benim çalýþtýgým yerde yeni atanan ortopedi doktoru ameliyatla yapýlacak bir kýrýgý hastanede bu cihaz olmadýgý için sevk etmek zorunda..sonra bana dedigi þey þu;ben bunu fakültede olsa bir saatte dört dörtlük yapardým,,,skopi yok diye sevk edeceksem ne anlamý var benim burda çalýþmamým.benim yaptýgým tedavilerin çogunu partisyen hekimlerde yapar...iþte dýþardan bakýldýgýnda çok farklý içerden iþin içinde oldugunda çok farklý...saglýk sistemimiz þu an öyle karýþýkki....yinede geliþmiþ kaliteli saglýk sistemiz var...
doktor bee321
Kendi canýma kýyarým...ama yine de size canýmý emanet etmem....;
Düne kadar ameliyathanede -alay edercesine- çiftetelli oynayanlar...
4. çocuðuna doðum yapmak üzere sedyede yatan anadolu kadýnýný; 'Senin pi..in doðacak diye beni nöbetten çaðýrdýlar ulan Ors...' diyerek tokatlayan hemþireler...
Apandisi patlayan hastaya acilde; 'karnýnda gaz birikmiþ' bahanesiyle soda içirip eve gönderdikten iki saat sonra öldüðünde de 'biz onu sevk etmiþtik' diyerek, hastahane polisine sahte sevk kaðýdýný gösterenler...
Hepsini gözlerimle gördüm.. Daha yazayým mý DOKtor beg!... "Size" sizin kadar yakýndým... belki sizden daha yakýn..
Hep sistemi suçluyorsunuz ama sistemi oluþturan bireyler sizlersiniz... sistem sizler yüzünden týkanýyor...
Düne kadar 'Muayenehaneleriniz-para kasalarýnýz' kapatýlýdýðýnda da yine bir ton zýlgýt çalmýþtýnýz...
Türkiye deðiþiyor...Saða sola caka satýp, aþþalarcasýna ifaelerle halký azarlayacaðýnýza.. artýk sizde deðiþin ha bi zahmet!...
Haaa bu arada ben kim miyim?!!.. sizden biri, yani sýradan bir vatandaþ...![]()
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
xxhidayet kendi canýna kýy ama bize kendini emanet etme..yakýnlarýnýda emanet etme..kendinin doktoru ol...ha birde vasiyetini yaz ve çevrendekilere söyle beni ne olursa olsun hastaneye götürmeyin....yakýnlarýna temmih et tamam mý?ve þunuda unutma akut apandisitten kimse iki saatte ölmez... birkaç hemþire,teknikerin yaptýgý birkaç olayý tüm saglýk camiasýna mal ediyosun...yine para diyorsun ya senin gibi çok þey biliyorum gördüm diyene bence cevap yazmakla bende hata yapýyorum...içimizden biriymiþ,,,içimizde neler varmýþ bu kadarda hiç görmemiþik....
doktor bee321
Arkadaþlar lütfen konuyu kiþiselleþtimeyelim. Aksi halde konu ksýýr bir döngüye döner ve birbirimize hakaret etmeden öteye gitmez.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
ahhh ahh biiz iþimiz zor demiyoruz...kilimanýn altýnda neyin var öksür dýyenler feryat figan edýyor...![]()