molla ahmet cami olursa fotoðrafýn çekilen yerin ancak güneydoðunun rampasýna düþer.ozaman kiliseninde görünmesi gerekir fotoðratfta.
SIKINTI YARATMA...!
Arkadaþlar ben o cami gibi görünen yerin cami deðilde eski güvenalýn orda elektrik idaresi varmýþ,onunda bir su deposu varmýþ ora diye duydum.bide palanýn gönderdiði resimlerde belediye bahçesi denilen yer þimdiki çarþý camisinin meydanýymýþ
![]()
Buradaki resimdeki yarým minareli camii, Leylek camisi. Beriye doðru gelindiðinde saðdaki iki katlý bina ise Sabun Masmanasý, þimdiki Saray Franca fabrikasýnýn bitiþiði. Orada bulunan sokak yýllar sonra rahmetli Osman Sayýn tarafýndan yol geniþletilmesi nedeniyle yýkýlmýþtýr.
Kuvvetli ihtimalle Ýkinci olasýlýk ise Kebapçý Uður Ustanýn oradan aþaðý inen cadde olma ihtimali var. Saðdaki iki katlý taþ bina Buðday arasasý þimdiki Eyüp Fýndýðýn masmanasýnýn olduðu yer ihtimali fazla. Aþaðýdaki camii ise Saha camiisidir. Bilmem yanýlýyormuyum....
Konu nizip27700 tarafýndan (06.02.09 Saat 11:14 ) deðiþtirilmiþtir.
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
pekiii bu resmin kliseden çekilme ihtimali olabilirmi acaba.vay bee.nizip böyleymiþ haaa
Pala'nýn gönderdiði resimlerde ayný yýllara ait resimler.O yýllarda Nizip'i fotoðraflayan kimmiþ bu güne kadar bu resimler nerede saklanmýþ acaba.Bu resim kiliseden güneye doðru çekilmiþ olabilir.
gözüken cami saha camisidir.minarenin altýndaki siyahlýk caminin damýna-molla ahmet camiindeki gibi kubbe yok-çýkýþý saðlayan minaredeki bir nevi kapýdýr.ve kapýlar daima kýbleyi yani güneyi gösterir.dolayýsý ile leylek cami yahut civarýndan saha cami görüntülenmiþ..arkadaki tepe taþbaþ deðil.ama þaþýrtýcý olan husus çarþý camiin minanesi uzak mesafe gibi gözükmesi...onuda eski zaman fotoðraf teknolojisi diyelim...tabii bunlar tahmin ..doðruluðunu þu an nizibte bulunan dostlar minaredeki güneye bakan ,dama açýlan kapýdan teyit ederlerse bizde bilgilenmiþ oluruz
Çarþý camisinin minaresi daha sonra yaptýrýldý
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254