Zamanla iyi olur umarým.Zaman herþeyin ilacýdýr.Hangi üniversite ilk kurulduðunda þehrin ortasýna kurulmuþtur ki.?
Zamanla iyi olur umarým.Zaman herþeyin ilacýdýr.Hangi üniversite ilk kurulduðunda þehrin ortasýna kurulmuþtur ki.?
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ
sayýn arkadaþlar neden herkes bu kadar karamsar anlamýyorum ben hemen hemen tüm türkiyeyi gezdim ilçeleri dahil olmak üzere genelinde tüm yüksek okullar þehir dýþýnda SORUNSUZ BÝR YÜKSEK OKUL OLMAMIÞTIR ÜLKEMDE BUDA SORUNLU OLACAK TABÝKÝ ama yer olarak birisi bana þurasý daha iyi olurdu diyebilirmi bugun nizibi tanýyanlar zeugmayla tanýyor burasýda zeugmanýn tam karþýsý baraj manzaralý yarýn çamlarda büyüyecek herþey zamanla çoookkk harika olacak merak etmeyin ülkemizde hangi iþler sorunsuz olmuþta bundada sorun olmasýn benim köyüm diye demiyorum ama burasý yakýndA NÝZÝBÝN KALBÝ OLACAK MERAKLANMAYIN HERKESE SAYGILAR
Zeki bey, Meslek yüksekokulu 10 yýl önce nizipte kuruldu ve merkezdeydi. Öðrencilerin kalabileceði bir yurt yoktu. Tam 10 yýl geçti hala yurt yok. Sadece bir yurt sorunun çözülmesi bile 10 yýldýr gerçekleþmediyse merkezden uzaklaþmýþ olan okulun diðer sorunlarý sizce kaç 10 yýl sonra çözülür???
Mesajýnýzda belirttiðiniz iyimser ortamýn kaç yýl sonra oluþacaðýna inanýyorsunuz???
Not: Ben de Türkiye'nin bir çok ilini ve meslek yüksekokulunu gördüm. Evet þehrin dýþýndalar ama çoðu þehrin giriþ ya da çýkýþýna denk gelen ana yollarýn üzerindeler, yani burdaki okul gibi deðil malesef.
AHLASEFE kardeþime katýlýyorum. Þehrin dýþýnda olur ancak þehrin giriþ ve çýkýþ güzergahlarýna uygun bir yerseçimi yapýlabilirdi. Bizimkiler ise normal yolu býrak bide inin cinin top oynadýðý köy yoluna sapacak güzergaha yapmýþlar...Her neyse yer seçimini boþverin olan olmuþ dönüþü yok artýk..Biz þuanki mevcut sýkýntýlara çare bulalým..
Zeki kardeþim sende baþýndan beri okul yerinin iyi olduðunu söyleyip duruyorsun ama sýkýntýlara çare üretmiyorsun. Bak bizim orada bað, bahçe, arsa yada evimiz yok...Oralar kýymetlensin diye sizden çok çabalýyoruz. Siz köy halký olarak ne yapýyorsunuz?
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Abi gariban köy halký ne yapabilirkiama geçen hafta sonu oradan geçtim. köylü olarak toplanýp neden bir tabela yapmýyorlar.
üniversiteye giden yolun belli olmasý açýsýndan yoksa bilmeyen yarý yolda döner üniversitenin bu yolda ne iþi var diye.
Derviþ abi þimdi oradaki gayrý menkul deðerlenir deðil mi? abi.. Bilseydik bir kaç dönüm kapatýrdýk.![]()
bu konu hakkýnda cok þeyler yazacagým muhtarýmýz iþin peþinde birþeyler yapmaya gayret ediyor ama belediye cok agýr bu konuda maalesef bildigim kadarýyla yol yeniden yapýlacakmýþ bu söylenti tabii..... haaaa arkadaþlar bizim baya arzi var tam yanýnda ama satlýk degilllllllllll kimsede 1 metre satýn alamaz bizim köyün insaný 1 metre topragýný satmaz iyi bilirim idda etmiyorum ama nzibin tek köyüdür bu konuda 1 metre dahi topragýna kýyýp satmaz alýcýlara üzülerek duyrulur ismine yanlýþlýkla da olsa keriz derler ama asla insanlarýmýz tam tersi bayaa uyanýktýr köyümün gercek harbiiiiiiiiiiii ismide (((((((kehriz)))))) yani öz türkeçmizde saf temiz pýnarýn gözü anlamýna gelirrr.....
Derviþ bey haklýsýnýz ama suçu hep kendi içimizde aramýþsýnýz. Aðýrlýklý olarak ilçemizdeki hayrsever ve zengin insanlarýmýza yönelik eleþtiriler olmuþ, ben þunu anlamýyorum yeni binanýn inþaatý nerdeyse 10 yýla yakýn bir zamandýr devam ediyor acaba bu sorunlarýn son güne býraklmýasýnda üniversite yönetiminin hiç mi suçu yok.
Yaptýgýnýz çözüm önerileri gayet makul fakat bu çözüm önerileri böyle yazmakla hayata geçirilmez ki? Acaba bir heyet kurulsa bu iþe senin gibi gönül vermiþ birkaç arkadaþýmýz ve yüksek okuldaki görevliler baþta Rektörlük, valilik ve ilçe nezdinde sorunlarýn giderilmesi için bir çalýþma baþlatsa olmaz mý?
Sorun söylemek yerine çözmeye çalýþmak daha makul deðil mi?
Coþkun bey, sorun tespit edilmeden çözümde olamaz anlayýþýyla, vatandaþýn izlenimleri yansýmýþ buraya. Bu sorunlarý tabiki yetkililer biliyor. Fakat buradaki amaç, gerek kamuoyu oluþturmak, gerekse sorunlarý farklý gözlerle tespit edip, bunlarýn konuþulduðunuda yansýtýp, yetkililerin daha saðlýklý ve acil önlemler alabilmesi için teþvik etmektir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Suçlu biz olduðumuz içindir..KÝLÝS'de tek bina bile üniversite tarafýndan yapýlmamýþ hepside hayýrseverler tarafýndan yapýlmýþ ve bugün kilis fakülteye deðil koskoca üniversiteye kavuþmuþtur...
Tamam çoþkun abi, haklýsýn..Varsanýz yeni bir oluþum içerisine girebilir ve çokseslilikle yüksek öðretim ve Üniversite adýna ilçemize büyük þeyler kazandýrabiliriz. Ben ve bir kaç öðretim görevlisi hocamýzla yola çýkmaya varým diyorsanýz temelini atýp bir hafta içinde hayata geçirebiliriz. Hatta yeni rektörümüzde koltuðuna oturduðunda ilk ziyaterimizi ona yapýp çalýþmalara buradan start verebiliriz.
Ayrýca kafalarda soru iþareti kalmamasý için bir kaç açýklamada daha bulunayým.....
Ben gerçek manada hayýrseverlere zenginlere nerede biþey demiþim. Ben bir merak sonucu neden hayýrseverlerimiz hep milli eðitime bina baðýþlýyorda Yüksek öðretime baðýþlamýyor dedim. Niçin baðýþlamadýklarýnýda yazýmda belirttim ve bu tesbitin herkesce bilinmesini istedim. Bu tesbitimdede ýsrar ediyorum..Benim imkaným yok, fakat olsa vallahi 5 tane fakülte binasý yaptýrýr ilçenin çehresini 2 yýl içinde deðiþime uðratýrým.
Ýlçeye yabancý girmiyor abi girmiyor, esnaf kan aðlýyor, orhançelik kardeþimizin son açmýþ olduðu konu meydanda nizip milliyetçisi olalým diye....Ancak nereye kadar gidecek sen benden al bende senden alayým sendromu....Ortada 100 ytl bir para var bugün ben senden alýþveriþ yapýyorum para sana gidiyor ayný parayla yarýn sen benden alýþveriþ yapýyorsun para tekrar bana geliyor. Dýþ kaynaklý para giriþi olmadýðý sürece bu yazýlanlarýn hepsi boþuna.Az çok iþletme yada iktisat bilgin vardýr sana uzun uzun anlatmaya gerek yok...Bu ilçenin tek kurtuluþu en az 5 fakülte binasý ve 5000 öðrencidir. Eðer dediðim doðru eðer yanlýþ, zaman herþeyi gösterecektir.
Ayrýca üniversite yönetimi 10 yýl içinde en azýndan bu binayý yaptý bizler Nizipliler olarak özelliklede hayýrseverlerimiz olarak ne yaptýk. Lütfen bu sorumun cevabýný tekrardan yazarsan sevinirim.
Çoþkun'cuðum malum sende biliyorsun, yýllardýr burada yazýp çiziyorsun. Ben yada sen birþeyi çözemeyiz çünkü çözüm mercii bizler deðiliz. Biz sadece sorunu söyler yapmasý gerekenlerin yapmasýný bekleriz....Saygýlarýmla..
"Hayýrseverleri nereye yönlendirirseniz oraya yönlenirler" deyip biraz açalým. Hayýr iþinin küçüðü büyüðü olmayacaðý gibi nereye yapýldýðýnýnda sorgulanmasý hakkýný kendimizde göremeyiz. Bu o kiþinin tasarrufunda olan bir þeydir.
Hayýrseverlerin yurt veya fakülte binasý meselesine gelince; Burada görev Nizip ileri gelenlerine düþüyor. Ýlçede büyük çaplý bir vakýf yapmak isteyen hemþerilerimiz genelde ilçenin ileri gelenlerinden fikir alýrlar ve ona göre yönlenirler. Bunun örnekleri cami, köprü, çeþme derken yakýn tarihimizde okul ve son yýllarda Hastahane olarak karþýmýza çýkýyor.
Bundan sonra Fakülte binasý veya kredi yurtlar kurumuna baðýþlanacak yurt binalarý ile neden olmasýn ?
Bunuda zaman gösterecek.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Nizip’e 300 kiþilik öðrenci yurdu yapýlacakmýþ sayýn milletvekilimiz açýklamýþ hayýrlý olsun diyorum bir iki sene sýkýntý olabilir ondan sonrasýna yetiþir inþallah..
2007 yatýrým proðramýný inceledim Nizip'te yurt adýna hiçbir kayda rastlamadým. 2008 yatýrým proðramýda zannedersem daha açýklanmadý. Yeni yatýrým proðramýna alýnmýþ olsa dahi 4-5 yýla kadar yurt hayalden öte deðildir..Fakat vekilimiz masrafý fazla olmayan prefabrik yurt olayýný gündeme getirebilir. Bazý üniversite ve yüksekokullarda örnekleri mevcuttur, yurt binasý yapýlana kadar kampüs içine prefabrik 100 kiþilik yurt þu anki ihtiyaca fevkalade cevap verecektir..