Rahmetli anneannem ''Hanaan hýrtýþ kalmaya derdi'' bu cümleyi pek duymuyorum artýk. ANLAMI EVÝN YIKIK OLMASIN DEMEK.
Rahmetli anneannem ''Hanaan hýrtýþ kalmaya derdi'' bu cümleyi pek duymuyorum artýk. ANLAMI EVÝN YIKIK OLMASIN DEMEK.
Konu müslüm akpek tarafýndan (15.11.08 Saat 07:45 ) deðiþtirilmiþtir.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
selemlar degerli hemserilerim,hepsi birbirinden harikaydi.ya benimde basima ne geldi bilinizmi? amcam kamyon soforudur,ben daha kucukken onla cok istanbula gidiyodum.bir gun yine istanbul'dayiz,amcam beni markete gonderir kahvaltilik malzeme almaya.ben markete giriyom diyomki,abi 200gr. peynir,200gr. salam,2 tane kola 2tanede FRANCA [yani ekmek] adam dondu bana bakti dedi oda nedir? dedim ekmektir sonra guldu dedi nerelisin? dedim antep/nizip'tenim. sonra meseleyi amcama anlattimki, megersem bu franca bizim nizip'e aitmis.
hepinize saygi sevgi. ALMANYA BERLIN'DEN genc_musti
BÝRÝNÝN ANTEP'LÝ OLDUÐU NASIL ANLAÞILIR (ÖZELLÝKLEDE ÞEHÝR DIÞINDA)
--Alýþveriþ Yaparken Baþireciliðinden.
--Ekþi Demez "eþki" Der.
--Otobüsteyken Þöförün "Arkaya Doðru Ýlerlermisiniz" Lafý Üzerine;
"Gidiyk Ýþte. Ne Acele Ediyn Gaça Gaça mý Gedek, Götümüzde Motormu Var" Deyiþinden.
--Sahilde Terliðini Arayan Bir Kýza Gayet Kibar Bir Þekilde;
"Hanfendi Terliðinizi Arýyosanýz Terliðiniz Aha Taa Þoorda" Demesinden.
--Nasýl Yetiþtirilirse Yetiþtirilsin Anahtara "Anakdar" Demesinden.
--Hayret Ettiðinde Entersan Yerine "Abbooo" Demesinden.
--Güzel Yeþillik bir Yer Gördüðünde Ne Güzel bir Yer Yorumu Yerine "Hýsým Burda Ne Kebap Yellenir Ama" Demesinden.
--Toplumsal Neþelerde (milli maç galibiyeti-yýlbaþý þenliklerinde v.b.) Halka Açýk Bir Meydanda Millet Þarkýlar Türkülerle
sevinirken. Ýki Üç Hemþehrisiyle Beraber Kafa Kafaya Verip "Yaah Yaaah Yaaaah" Diye Baðýrmasýndan.
--Dokuz Yaþ ýna Kadar Ýsmini "Ýpraam" Olarak Bilmesinden.
--Çoðu Anteplinin Soyadý Þehrine Özgüdür. Onun Ýçin Çoðu Zaman Birinin Soyadýndan Antepli Olduðu Anlaþýlýr.
Örneðin:hösükoðlu, daþçý, somun, öðümsöötlü, pambýk Gibi.
--Arabalarýnýn Arkalarýnda Küfte Leeni Simit Salça Mangal Þiþ Çaydanlýk Tüple Dolaþmalarýndan.
--Hastasýnýn Caný Çekti Diye Üniversite Hastanesinde Ellerinde Ameliyat Eldiveniyle Yaaalý Küfte Yoormalarý ndan.
Kendilerini Ýkaz Eden Hastane Görevilisine. "Ne Var Aðam Bura Özel Oda Deelmi Saan Ne" Demesinden.
Hastane Görevlisinin Efendim Hastanýn Saðlýðý Açýsýndan Söyledim Demesi Üzerine. "Hýsým Görmüymün Elimize
Eldivan Dakdýk Heç Biþi Olmaz, Hele Siktir Et Sen Onu Bunu da Gel Ýki Sokumda Sen Ye Demesinden.
--Adýný Yanlýþ Söyleyen Oðluna "Oðlum Senin Adýn Ýpraam Deel. Senin Adýn Ýrbaam" Demesinden.
--Lahmacunu Ekmeðin Arasýna Dürüm Edip Yemesinden.
--Ýþi Ýyiyse Yada Yemek Beleþ se Lahmacunun Arasýna Patlýcan Kebabý Koyup Yemesinden.
--Herkes Lahmacunu Rulo Yapýp Yerken Anteplinin Dörde Katlayýp Yemesinden.
--Bisiklet Ve Motorsiklet Sürerken Pantolonun Paçasýný Çorabýnýn Ýçerisine Koymasýndan.
--Bir Davette Yemekten Sonra Ýkram Edilen Baklava Ýle Meyveyi Yerken Önce Muzu Soyup Dilimledikten Sonra
Bir Dilim Ondan Bir Dilim Baklavadan Yemesinden.
--Kalabalýk Ortamlara Girdiðinde (bayram ziyareti, cenaze evi gibi) Herkesle Tek Tek Tokalaþýr Yerine
Ot urduktan Sonra Herkese Tek Tek "Mahraba" Demesinden.
--Pencereyi Yýlýtýrmýsýnýz Demesinden.
--Ýki Lafýndan Birinde "Aðam" Demesinden.
--"Mabalý Boynaa" Lafýndan.
--Þerbetli Biþey Yediðinde Ellerinin Yapýþ Yapýþ Olmasýný "Elim Dýbýk Dýbýk Oldu" Demesinden.
--Goska Goska Yeriyiþinden.
--Yemeðe Gidelim Deyip Arabaya Doluþtuktan Sonra Bir Yere Karar Veremeyip Bir Kasabýn Önüne Çekip Yarým
Kilo Domatesle Ýki Yüz Gram Yaðlý Kýymayý Beraber Çektirip. Bitiþiðindeki Fýrýnda Etli Ekmek Yaptýrýp Yemesinden.
--Adýnýn "Ökkeþ" yada "Memik" Olmasýndan.
--Refüjde Sahre Yapasýndan.
--Deterjana "Mintak" Demesinden.
--Acýlý Olsun Olmasýn Her Türlü Yemeðe (yuvalama hariç) Bile Pul Biber Atmasýndan.
--Her Ýþten Anlamasýndan. Mesela Ýlk Defa NASA Uzay Ýstasyonunu Gören Bi Antepli. "Hýsým O Eyle Olmaz Bi Kere Füze Rampasýný
Balkondan Tarafa Koyucunki Park Ettiðinde Balkonda Oturuyken Görebilicin. Yaz Sizde Heç Biþey Bilmiysiiz Haa. Demesinden.
--Acele Etmeyin Yerine "Tasgala Etmen" Demesinden.
--Mantý Makarna v.s. Gibi Zati Özünde Un Olan Yemekleri Bile Ekmekle Yemesinden.
--Bir Sandalyeye Oturup Diðer Sandalyenin Dayanak Yerini Koltuk Altýna Dayayýp Yada Sandalyeye Dayanak Yeri Koltuk Altýna Gelecek
Þekilde Yan Oturmasýndan.
--Kahvede Otururken En Az Üç Sandalye Kullanýr.
--Altmýþ Rakamýný "Atmýþ" Diye Söyleyerek Aradaki L Harfini Aðzýna Etsende Söylemeyiþinden.
Bu Yirmi Rakamýndaki R Harfi Ýçinde Geçerlidir.
--Sofrada Yemekle Birlikte Turp Ve Yeþillik Gibi Þeyleri Mutlaka Tuza Banýp Yiyen. Ve Bunu Tuzluktan Sofraya Döktüðü Tuza Banýp Yemesinden.
--Fasdfooda Girip Sipariþini Aldýðýnda "Be Anam Dünyanýn Parasýný Aldýýz Vere Vere Bu Güccüycük Þeylerimi Verdiiz; Ben bundan On Dene Yesem Yine Doymam Nerde Bizim Memleketin Nohut Dürümü" Þaþýrýp Nohut Dürümü mü Olur diyen Fastfood Görevlisine "He Ya Nohut Dürümü Beðenemedinmi; Zati Aðzýýýzýn Dadýný Bilseez Burnuuzun Bokunu Yersiiz" Deyiþinden.
![]()
ҳ̸Ҳ̸ҳ Azim Ýle Dest`i Hacet`ini Yapan Mermeri Tahribata Ugratýr... ҳ̸Ҳ̸ҳ.
Üniversitedeyken odaya birisi girdi ''Maamet burdamý aaam''dedi yok dedik
''Ýyi aaaþamlar''diye çýkýyordu ''sen anteplimisin?''deyince nereden anladýnýz deyince çok gülmüþtüm.
Pazarda manavda gördüðü semiz otuna pirpirim kaça diyen birini görürseniz o kesin Niziplidir.
Kalfa aranýyor ilaný yerine GALFE ARANIYOR diye yazmýþsa o kesin Anteplidir.
Farz namaz öncesinde kamet getiren müezzin kadkametüssela yerine GADGAAMATUSSELAA diye söylüyorsa o kesin Anteplidir.
Gelecekmisin yerine GELÝCÝNMÝ yiyecekmisin yerine YÝÝYCÝGMÝ diyen kesin Anteplidir.
Konu gokhan.imam tarafýndan (14.02.09 Saat 00:07 ) deðiþtirilmiþtir.
burdan baya biþi ögrencem sanýrým gitmeden))))))))
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
--Bisiklet Ve Motorsiklet Sürerken Pantolonun Paçasýný Çorabýnýn Ýçerisine Koymasýndan.
bu biraz eskide kaldý ama yaw þindi pek yapan yok...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
-birezim oolum, eyi deelim gene de gulaasma.
---
-niþleym yavrým aha heç rahetým yok, döyüs dedeng de garþýma geçmiþ maltýhalý aþ yiy, baa zeral ya gözümüm önünde yimeli
--
-beyyyy yavrým acý þu gapýyý yýlýt, yüreem daralýy kele
--
-gel olum bak hele uyy$ nasi $i$ti gene ayakkabi ayagima girmey
--
-nasýl oluym gýzým aha gollarýma gene biþey oluh dert dutasýca balh balh balhýy
--
oooy oyy þu aaayamý na var bi palta ala da keseler acý
--
-gýzým þekerim yüüselik haral ayaam heç duymey.sabah siyortiya gediym deym.
-bahseneng uluyuk bütün etlerim.zop kimi donuk.
-haþe senden bu yeen beter bi hasdelikmiþ yavrým,düþmanýma vermiye.
---
-yüreem hýrp hýrp ediy. allah canýmý alsada gurtulsam..
---
-biþey yiyebiliymmi ki ne yisem mademde asit yapiy, bu dert baa orhanýn nevseleginden galdý..
--
ne biliym oðlum, böön heç vakdým yok..hele elle....elim buz kimi dee mi?
--
-her yaným ayrý baðarýy anam, arðiiim arðiiim deyler en çoh da madem baðýriy
---
- nebiliym oolum aha þu börgüm argýy gene. haný þu dolma oyacaannan dolma oyan ya ayný eyle oyýlýy belliym
---
-yook olum yimem. yidim mi benden bi ter boþanýy, sucuk kimi terliiiym. dahatým dermaným kalmiy.
---
-yawrým aha þu böörüm sancýy, ayaklarýmda heç derman yok, safram dönüy biþi yiyemeym, nefesim daralýy, guluncuma bi hal oluy yerimden gýmýldýyameym.
---
-argiiieeeeey, argiiieeeeey bacim argiieeeey. nasi balhiy bu pöcüm!
-yerirken aha bu dizlerimin ikisi de her daim girc girc ediy beyle...
-ensemin kökünden sahim aloov cihiy...offff....aman allah tobeee...offf
---
-artý bu yaaaat yaaat yaat noolur? * sýrtým biber kimi yanýy yavrým.
----
-artý su ensemdeen saghý biri baaa bi þiþ sapley onun acýsý börgümü deliy taaaaaaaa aþýglýðma gaddar öldürüy beni...
---
-abaaavvv,gözü kör ola ne yisem maademde dineliy
---
-neneni dert tutada þeyle sizde gurtulung bende.
ҳ̸Ҳ̸ҳ Azim Ýle Dest`i Hacet`ini Yapan Mermeri Tahribata Ugratýr... ҳ̸Ҳ̸ҳ.
kardeþ bunlarý beddualar bölumune atsan daha ýyý olurdu aslýnda ama genede güzelmiþ...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
bende otobüste iki nizipli bayanla karþýlaþtým.benden sonra bindiler karþýmdaki koltuða oturmaya çalýþýrken düþecek gibi oldu o anda kele bacým dedi ve anladým hemen sordum nizipliymiþ.