orhan kardeþ arþivin den faydalandýk kusura bakmayerine mýrra iciririz
files/pictures/8/48/20060924144451_2655_1.JPG[/img]
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
bende gelmek istiyorum ne olurrrrrrrrrrrrr.
ne güzel yer böyle hayran oldum.
Konu nizip.com tarafýndan (28.07.08 Saat 08:57 ) deðiþtirilmiþtir.
orhan kardeþ þu resim ve bilgileri paylaþsan nasýl olur diyorum
Orhan Abi teþekkür ederim. Ama gençliðin büyük bir bölümü böyle þeyler aç. Mesela ben bizim köydeki odayý örnek verdim. Eðer o oda ortadan kalkmasaydý ben hala orada bir yemek, bir kahve içmek için can atýyor olacaktým. Niye mi?
Bir kere ben orayý görmüþüm. Kahvehanedeki basýk ortamdan, bayat çaydan dört tarafý pencereli, þömineli ve de kahvenintaze kavrulduðu, hazýrlandýðýböyle bir ortama girmiþim. Tabi ki bu kültürü benimserim. Ayrýca insanlarýn küfür savurmadýðý, kavga etmediði, geçmiþten günümüzden olaylarýn, kýssalarýn anlatýldýðý bir ortamdan bahsediyoruz... Ben büyük þehirde yaþýyorum. Benim kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki gerek genç olsun gerek yaþlý olsun insanlar eðer toplu haldebirþeyler yemek içmek istiyorlarsa tercihleri öncelikle "otantik" diye tabir edilen kültürümüze göre döþenmiþ mekanlarý tercih ediyorlar. Duvardaki bir halý, masadaki bir bakýr sürahi bileinsanlarý cezbetmeye yetiyor. Hal böyle olunca Barak Odalarý'nýn ve Barak Kültürü'nün her zaman var olmasý tek temennimiz oluyor.
Bu arada þu acý kahve olayýna birileri bizi de davet etse kaþke... Bonkör eliniz yoksa bonkör diliniz de mi yok yoorum?...
alýntý:
"quote" Orhan Çelik demiþki:
Oktay ve Nizipli kurt kardeþlerim; genç olmanýza raðmen,örf ve adetlerimize baðlýlýðýnýz ve saygýnýz,inanýn beni çok duygulandýrdý.
Ama maalesef zamane gençliði,artýk bu tip þeyler cezbetmiyor.
bireysel emekli, sadece üye...
iftardan sonra ara beni)
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
ABÝ BENDEMÝ ÝFTARDAN SONRA ARAYAYIM LAZLARI GEÇTÝN DEME SELAMLAR
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Öðle vakti yemek zamaný barakta kalmýþsan ne olursa olsun git bir odaya otur muhakkak ki birileri sana ikram ve izzetten asla geri durmazlar.Eðer iþiniz acele ise Alacale biþeyler hazýrlanýr bu yemek artýk bulgur pilavý üzeri yumurtamý olur yoksa firik pilavýmý olur buda þansýnýza.Firik pilavý zahmet isteyenyemek olduðundan biraz uzun zaman alýr ve üzerine bir köy tavuðu piþirilip konur yanýnda ise zengin ayraný deðilde þöyle yaðlý bir ayran ve kuru veya yaþfasulye eþkisi yapýlýr.Yemeklerde bildiðimiz gibi tüp ocaklarý üzerinde deðilde odun ateþinde tadýný çýkara çýkara piþirilir.
Yok eðer gece ise geldiðinizde en kral yataklardan hazýrlanmýþ þöyle iki katlý rahat döþþekler yere serilir bir güzel tüm günün ve haftanýn yorgunluðu çýkarýlýr.
Bu aradada barak odasý dendiði zaman Rahmetli Hacý Merriðide anmadan geçemiyecem.Böyle insanlarýnda sohbetleri bir baþka olur köy odalarýnda.
olsada bir kahve içsek
Mahmil kardeþ,rahmetlinin Nizip þubesi vardý hatýrladýnmý ?
Ýsmail Polat))))))))
Bir gün Kaymakam beyle bir programdaydýk,Ýsmail Kaymakam beye aynen þöyle diyordu:
-Sayýn kaymakamým ! Saðolsun arkadaþlar benim kullandýðým klasik hanekleri internet sitesine atmýþlar(burada Nizip.com'u kastediyor),millet okuyup-okuyup gülüyormuþ.
...Kaymakam beyin çok ilgisini çekmiþtide,Ýsmail'den çýktýsýný istemiþti. Bizim Ýsmail dururmu? Hemen koþup bir çýktýsýný aldý ve kaymakam beye götürdü. Baþkan ve kaymakam beyinyazýlarý okuyup dakikalarca gülmesi,bende þu gerçeði uyandýrdý.
Ýsmail gerçektende Rahmetli Hacý Merriðin,Nizip þubesidir.))))))
Ben kimim..?
iç anadoluda da büyüklerimiz ayný geleneði sürdürmektedirler. yalnýz kaymakamlýðýn yeni yaptýrdýðý köy odalarý bu geleneðin yozlaþmasýna sebep olmaktadýr. muhtarlýða ait köy odasý kültür evi olmaktan çok resmi iþlerin yürütüldüðü mekan konumuna gelmiþtir. buradaki konularý www.baraklar.org adlý tüm türkiyedeki baraklarýn sitesine almak istiyorum. tüm dostlarýmýz davetlidir. litfen tüm baraklýlarýn sitesi olan www.baraklar.org u ziyaret ederek birikimlerinizi bizimle paylaþýnýz. Nizip.com a çok teþekkürler.
LA YORUM ORHAN ABÝ ELÝNÝZE AYAÐINIZA SAÐLIK.
Ben kimim..?