Haaaa unutmadan bu güzel anýmýzý hatýrlattýðý için de Hayal arkadaþýmýza teþekkür ederim.
Haaaa unutmadan bu güzel anýmýzý hatýrlattýðý için de Hayal arkadaþýmýza teþekkür ederim.
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.
Bu adet Bursada da var yanlýz burada kýz tarafý gelip oðlan tarafýndan tavuk alýyor daha sonrada oðlan tarafý kýz tarafýna gelip baklava falan alýyor yani her iki taraf birbirine gidiyor.
vallahý ben kendý dugunumde ýns hepýnýzý sohurcu gezmeye beklýyorum) 10sene sonra fln hehe cok guzel býr gelenek unutmamalýyýz sevýyelý de olsa bence yurutmelýyýz bu gelenegý nýzýpte...
بِسْـــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
::..αℓℓαн ιℓє σℓ∂υктαη ѕσηяα öℓüм ∂є, öмüя ∂є нσþтυя..::
süper bi gelenek ben bi kere görmüsdüm dayim evlendinde cok cok gzl
hayal banada haber ver bende gelim![]()
Sevgili Hayal Kardeþim 13 Yillik Evliyim O Zaman Biz Yaptik Ama þimdi Gurbetteyim Inþallah Devam Ediyorlardir
(((((bahcelerde nar agacý býrý acý býrý tatlý iþte geldýk kapýnýza ac kapýyý ayse bacý)))))
2007 yýlýnda bý yakýnýmýzýn dugununde gezmýstýk sohurcu olarak bayanlarýn yanýnda dolastýydýk býzde usteký maný cok hosuma gýtmýstý aklýmda kaldýgý kadarýný sýzlerle paylasmak ýstedým
Valla bende evlenirken söhürcü gezmesi yapmak isterdim amma yapamadým. Çünkü Malatya'dan evlendim. Eþimi dostumu toplayýp, dümbelek çala çala Malatya'ya gidip söhür vakti kayýnpederin kapýsýný çalýp, yiyecek istesek: Nizip'liler kafayý yemiþ diyerek kýzý vermekten vaz geçebilirdi.![]()
Yaz geldi,dügünler baþlar artýk.Sitede evlenen olursa söhürcü gezsinÝlk benim eve gelsin.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
cumali kardasimi everekte bizde söhürcü gezelim karakas sanada geliriz cikolata sekeri hazirla sen:))
ben de ilk defa duydum.ya çok eski bir adet biz hatýrlayamýyoruz ya da böle bi gelenek yoktu.
aslinda bizdede yok böyle bisey ama bizim birkac komsu tanidiklar var onlarda kina gecesi sonrasi bize gelip kuruyemis köftelik malzeme seker ne varsa aldilar..
gerci cok olmuyor ama sonucta buda bi gelenek göreneklerden ..aslinda güzel ve zevkli oluyor..gecenin bi sattinde davul zurna esliginde kapiya gelip almak..
herseyin yeri ayri ya.. tabi artik cok böyle yapan yok sanirim..
Konu berfinim84 tarafýndan (23.05.09 Saat 15:06 ) deðiþtirilmiþtir.
Arkadaþlar bu gelenek var.Kimse yok demesinBilmiyordum desin
![]()
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ