karacaoðlan derki yaktýn yandýrdýn
gaflet þerbetini verdin kandýrdýn
en sonunda azraili gönderdin
hiçde doðmamýþa dönderdin beni
karacaoðlan selamlar.
karacaoðlan derki yaktýn yandýrdýn
gaflet þerbetini verdin kandýrdýn
en sonunda azraili gönderdin
hiçde doðmamýþa dönderdin beni
karacaoðlan selamlar.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
NÝZÝPLÝ KURT ABÝM ÞAÝRÝ SEZAÝ KARAKOÇ.. KONUSUNA GELÝNCE SEZAÝ KARA KOÇ BÝRÝNÝ SEVÝYO ADAMIN EN YAKIN ARKADAÞIDA AYNI KIZI SEVÝYO VE SEZAÝ KARAKOÇA ARALARINI YAPMALARINI SÖYLÜYO..BU ADAMLA KIZ EVLENÝYOLAR..SEZAÝ KARAKOÇTA MEZUNÝYET GECESÝNDE BU ÞÝÝRÝ OKUYO ÞÝÝRÝN ÝÇÝNDE GALÝBA YANLIÞ HATIRLAMIYOSAM KIZIN ÝSMÝ GEÇÝYO KIZ ANLIYO SEZAÝ KARAKOÇUN ONU SEVDÝGÝNÝ AMA ÝÞ ÝÞTEN GEÇÝYO TABÝKÝ....BUARADA ONLAR ÜNÝVERSÝTEDE OKUYOLAR...HATTA BU ÞÝÝRÝ HÝÇ BÝ KÝTABINA ALMIYO DÝYE BÝLÝYORUM...
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
GÖKHAN ABÝ ÞÝÝR ÇOK HOÞ VE ANLAMLIDA AKLIM TAKILDI BÝYERÝNE..ÞÝMDÝ BOYU ÇOK UZUN VE AYAKLARINI TOPLAYIP UYUMAYI SEVMEYENLER NE YAPACAK CEVAP VERÝRSEN SEVÝNÝRÝM..........
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
aylar sonra yine sana yazýyorum þiir gözlüm.. biliyorum bu hasret hiç bitmeyecek, biliyorum gittiðin diyarlardan geri dönüþ yok buralara, ama ben yine de sana yazýyorum hüznümü, sana yazýyorum tüm hasretimi.
keþke ben de þiir yazabilseydim, keþke bende kafiyeli cümlelerle ahenk oluþturup seni seviyorum diyebilseydim ama sen gittiðinden bu yana þiir yazmak haram bana ''þiir gözlüm''.
gecenin en karanlýk anýnda uyanýyorum bazen, seni yanýmda görmeyi o kadar çok isterdim ki... ama biliyorum bu gidiþin dönüþü yok, bu hasretin vuslatý yok..
þiire benzer birkaç cümle yazýyorum bir beyaz kaðýda, kaðýt kan revan içinde, cümlelerim yetim ve tüm cümlelerimin sonunda gözyaþýmdan bir nokta.
veda etmeden uzak diyarlara gönderdiðim yar, biliyorum dönmeyeceksin ama ben hala sana yazýyorum þiirimsi cümlelerimi ve hala seni bekliyorum karanlýk gecelerde...
Ne yorum yazayým, bilemedim. Yine ufukta kara bulutlar göründü. Yaðmur mu yaðacak ne?...
bireysel emekli, sadece üye...
Beklemek
denizi hasretle ararýz çölde..
yaðmurda, ýþýðý.. güneþi!.
yazýn karlý bir orman düþlerimizde..
kim takar kýþý.. ateþi!
sevgiliyi beklemektir aþýðýn iþi!
ben seni beklerim!
her gün büyür özlemim, amansýz..
ama öldün.. apansýz!
biliyorum kavuþmamýz imkânsýz
biliyorum.. dönmeyeceksin!
ne güzel!
aþkým!.
hiç bitmeyeceksin!
Bu þiir bekleyenlere gelsin)
Yarama tuz bastýn be balcan delisi... Tekrar alacaðýn olsun!...
bireysel emekli, sadece üye...
Hatýrladýmda zamanýnda bende çok beklemiþtim. Küççükken bekliyor insanveya beklemesi gerektiðini düþünüyor. Birde bakmýþsýnki kaderinle berabersin.. ya kabullenmeyip iki hayatýnýda zehir edeceksin ya da onu ebedi refikan kabul edeceksin.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
vay be, "admin"imizin bu kada duygu yuklu, icli oldugunu hic dusunmemistim...
surekli eli sopli zalim bir nazi subayi gibi hayal ederdim, meger onun da carpan yuregi, bal mumundan kanatlarla gunese yolculuk yapan hayalleri ve hatiralari varmis!.....
gozlerin yuregimde carparken,
umutsuzlugu bile ozledim...
derinliklerde kendimi kaybetmedim
zaten o derinlikler bendim...
Söyleeygüzelimbennazarýnda
Sennadideçiçekbenseharmýyým
Güllerlebezenmiþirembaðýnda
Senilkbaharsýndasonbaharmýyým
RÜZGARLA KOKUN GELSÝN
Yalan dünya düzen olmuþ olma benden uzak ara
Daðlarý düz ederler de düþürürler tuzaklara
Aylar yýllar geldi gitti neredesin güzel gözlüm
Bahar deðil hazan bitti gelemedin mehtap yüzlüm
Ben gönlümü sana verdim sandým ki düþümde gördüm
Sen aklýmý aldýn benim deli divaneye döndüm
Cananýmsan kabul yeter zülfünle bir dokun gelsin
Gelmez ise halim beter rüzgarlarla kokun gelsin
Ben çöllerde sen daðlarda kal demedim ki cananým
Haberini yelden kuþdan istemedim ki sultaným
Güle gülüverdi özüm sevdalandý karagözüm
Böyle yazýlmýþsa yazým hayýrsýzlýkmýdýr sözüm
Ýstemem bu yaþamayý düzenleri þöyle dursun
Deðmesinler viraneme dünya mekanlarý olsun
[u]YAR GELMEZSE, GELSÝN ÖLÜM</u .
GÖKHAN ABÝ BANA KARAMSAR ÞÝÝR YAZIYOSUN DÝYOSUNDA SENÝN ÞÝÝRLER TAM MELENKOLÝ..DAHA UMUT DOLU ÞÝÝRLER ÝSTÝYORUZ BENÝM YAZDIGIM GÝBÝ))))
KolejlÝ Kiz <div id="post_message_28970" Universiteli delikanli Kolejli kýza bir voleybol maçýnda rastladý.Okul salonundaydý maç Tribünsüz,minik bir salon.. Seyircilerle, oyuncular arasýnda, sahanýn çizgisi vardý sadece.. O kadar yakýndýlar..Delikanlý, bu tatlý, bu güzel, bu dünyalar þirini kýzý ilk defa göruyordu takýmda.. Hoþlandýgýný, ena halde hoþlandýgýný hissetti. Az sonra bir þeyi daha hissetti. Uzun zamandan beri maçý degil, o güzel kýzý izlediðini.Kýz servis atarken hemen önunden geçti. Göz göze geldiler..Kýz gülümsedi.. Delikanlý, çok populerdi o yýllarda.. Kýz onu tanýmýþ olmalýydý.
Kimbilir, belki kýz da ondan hoslanmýþtý..
Belki de delikanlý öyle olmasýný istediði için ona öyle gelmisti..Set deðiþip, takým karþýya
gidince, delikanlýda yerini degistirdi,o da karsýya gitti.. Üçüncü sette tekrar eski yerine
döndu.. Kýzda gidiþ geliþleri fark etmiþti galiba..
Bir defa daha gülümsedi.Manidar.. "anladým" der gibi bir gülümseyiþti bu...
Delikanlý o hafta boyu hep bu dünyalar þirini kýzý düþündü..Pazar günü,sabahýn körunde kalktý, erkenden oynanacak
maçý, ne maçý caným,o dünyalar þirini kizi gormek için.. Delikanlý artýk kýzýn hiçbir maçýný
kaçýrmýyordu.Dahasý..Ankara Koleji'nin her daðýlýþ saatinde, okul civarýnda oluyordu,
onu bir kez daha görmek icin.
Karþýlaþtýklarýnda, hafif çok hafif bir gülümseme,çok minik bir baþ eðmesi ile selamlaþýr
Olmuþlardý...O gün gene tesadüfmüþ gibi, okul daðýlýmý kýzýn karþýsýna çýkmýþ, gulumseyerek selamlamýþ,
sonra arka sokaklara dalýp, yýldýrým gibi koþarak,bir blok ötede gene karþýsýna çýkmýþtý..
Kýz çok þaþýrdý ,karþýsýnda,sözüm ona aðýr aðýr yürüyen, ama nefes nefese delikanlýyý görünce..
Delikanlý, voleybol takýmýnýn kaptanýný iyi tanýyordu.Arkadaþtýlar.Sonunda bütün cesaretini topladý,kaptana açýldý..
O kýzdan fena halde hoþlanýyordu.Galiba, kýz da ona karþý boþ degildi. Bir yerde,bir
þekilde tanýsmalarý gerekiyordu.O zamanlar, bu iþler böyle oluyordu çünkü. Kaptan "tabi" dedi.
"Bu hafta sonu güzel bir konser var.Beraber, gitmeye karar vermistik zaten. Sende gel.
Hem konseri birlikte izleriz, hem de tanýþýrsýnýz.
"Mutluluk iþte bu olmali" diye düþündü delikanlý.."Mutluluk iþte bu ."
Ve konser gününe kadar geceleri hiç uyuyamadý. Konser gününü de hiç ama hiç unutamadý..
O ne heyecandý öyle.Konserin verildigi sinemanýn kapýsýnda tanýþtýlar.. El sýkýþtýlar..
O güzel ele dokundugu aný da hiç unutmadý delikanlý..Voleybol takýmý kaptaný, salona girdiklerinde,
ustaca bir manevra daha yaptý Delikanlý ile dünyalar þirini kýz yanyana düþtüler.Inanamýyordu delikanlý..
Onunla nihayet yan yana oturduðuna,onun sýcaklýgýný hissettiðine, onun nefesini duyduðuna inanamýyordu..
Biraz önce tanýþýrken tuttuðu el, bir karýþ ötesinde öylesine duruyor.
Delikanlý, sahne de dünyanýn en romantik þarkýsý
soylenirken -o an dünyanýn bütün sarkýlarý dünyanýn en romantik þarkýsýydý ya- o eli tutmak için öylesine büyük
bir arzu duyuyordu ki icinde... Ama uzatamýyordu iþte elini.Her þey böyle iyi giderken, yanlýþ bir hareketle,
onu ürkütebileceðinden, incitebileceðinden öylesine korkuyordu ki.Sonunda dayanamadi, sanki kolu uyuþmuþ gibi,
uzandý.. Kolunu kýzýn koltuðunun arkasýna koydu.Kýzýn omuzuna deðil.. Koltuðun uzerine.. Sonra kýz arkaya yaslandý..
Bir kaç saç teli,delikanlýnýn elinin üzerine dokundu.Kalbi yerinden firlayacak gibi atýyordu artýk genç adamýn.
Dünyalar þirini kýzýn saçlarý eline dokunuyordu cünkü... Konserden çýkarken, kýz, sakalaþtý."Sizi her
maçýmýzda görüyoruz.Alýstýk nerdeyse...Yarýn Adana'da maçýmýz var.Gözlerimiz sizi arayacak..
Hayýr!, aramayacaktý...Delikanli o anda kararýný vermisti çünkü..Cebinde onu otobüsle Adana'ya götürüp getirecek,
hatta ögle yemeginde bir de, Adanakebap yedirecek kadar para vardi... Gece yarýsý kalkan otobuse bindi..
Sabah erkenden Adana'ya indi. Mac saatine kadar baþý boþ dolaþtý.Salona erkenden girdi,
en ön sýraya tam servis köþesine en yakýn yere oturdu..
Takýmlar sahaya çýkarken,salonda ki en heyecanlý seyirci oydu.
Maç falan degildi sebep tabii..Ýlk sette kýz farkýn da bile degildi onun..Nerden olsundu ki
Ýkinci sette öbür tarafa gittiler.. Döndüklerinde, üçüncü sette kýz farketti
delikanlýyý..Yüzünde çok ama çok þaþkýn bir ifada biraz mutluluk,birazda gurur
vardý sanki.. Ankara'nýn hele Kolejde çok populer bu delikanlýsýnýn onun için ta
oralara geldiðini bilmenin gururu...Maç bitti. Kýz soyunma odasýna, delikanlý garajlara
gitti.Tek kelime konuþmadan.. Konusmaya gelmemiþti ki.. Kýz "keþke orada olsaydýn"
demiþti.O da olmuþtu iþte.. Hepsi o.. Ona,o kadar çok sey söylemek istiyordu ki aslýnda..
Bir gün üniversite kantininde gazete okurken, iç sayfalarda bir þiire rastladi. Daha dogrusu
bir þiirden alýnmýþ bir dörtlüðe.Söylemek istedigi hersey bu dört satýrda vardý sanki..
Bembeyaz bir karta yazdý o dört satýrý.. Ögleden sonrayý zor etti,Kolejin önüne gitmek için...
Kýzýn karþýdan geldiðini gördü.Koþarak yanýna gitti."Bu sana" diye kartý eline tutuþturdu ve
kayboldu ortadan.. Kýz, Necip Fazýl'in dört satýrýný okurken...
"Ne hasta beklerdi sabahý
Ve ne genç ölüyü mezar
Ne de þeytan bir günahý
Seni bekledigim kadar!.."
Ertesi gün ögleden sonra, tarif edilemez heyecanlar içinde Kolejin önundeydi gene..
Kýz karþýdan geliyordu...Bu defa yanýnda arkadaþlarý yoktu.Yanlýzdý...Yaklastýgýnda
iþaret etti delikanliya..Gözlerine inanamadý genç adam.. Onu yanýna mý çaðýrýyordu
yoksa.. Evet, çagýrýyordu iþte...Kalbinin duracagýný sandý yaklasýrken... "Sana
bir þeyler söylemek istiyorum" dedi kýz..O'da heyecanlýydý,belli..."Bak iyi dinle..
dünkü satýrlar için çok teþekkürler...Herhalde hissettin, bende senden hoslanýyorum...
Ama senden evvel tanýdýðým birisi daha var.Ondanda hoþlanýyorum ve henüz karar
veremedim, hanginizden daha cok hoþlandýgýma.. Ve de þu anda, onu terketmem için bir sebep
yok...Delikanlý : "O zaman karar verdiðinde ve de eðer seçtiðin ben olursam,hayatýnda baska
kimse olmazsa, ara beni" dedi hiç nefessiz...
Ayrýldý kýzýn yanýndan..Bir daha voleybol maçýna gitmeden, bir daha okul yolunda
önüne çýkmadan.. Bir daha onu hiç görmeden...Yýllarca sonra Levent Yüksel'in söyleyeceði
þarkýda ki Sezen'in sozlerini O, o zaman biliyordu sanki... Aþk onurlu olmalýydý...Günlerce,
haftalarca, aylarca bekledi.. Týpký, kýza verdigi o dörtlükteki gibi bekledi...Hastanýn sabahý,
þeytanýn günahý bekledigi gibi bekledi... Heyecanla bekledi.Hýrsla, arzuyla bekledi.Umutla,
umutsuzlukla bekledi. Bazen ofkeyle bekledi.. Ama bekledi...Baþka hiç kimseye bakmadan,
baþka hiç kimseyi bulmadan bekledi.Bir gün bir þiir antolojisinde siirin tamamini buldu.. Ýki
dörtlüktü þiir...Ýlki kýza verdiði... Bir ikinci dörtlük daha vardý o kadar...O dörtlüðü de bir
kartýn arkasýna dikkatle yazdý.. Cebine koydu...Bekleyiþ sürüyor,sürüyordu...Okullar kapandý,acýldý..
Aylar,aylar geçti...Bir gün delikanlý kýzý aniden karþýsýnda gördü..."Günlerdir seni arýyorum"
dedi kýz...
"Günlerdir seni arýyorum.iþte sana haber...Artýk hayatýmda hiç kimse yok!.."
" Yaa" dedi delikanlý... "Yaa"dedi sadece.. Kalbi heyecandan ölesiye çarparken, aylardýr
ölesiye bekledigi an gelip çatmýþken,aðzýndan sadece bu ses çýkmýþtý.."Yaaa!.." Cebinde artýk
iyice eskimiþ kartý uzattý kýza.."Sana bir þiirin ilk dörtlügünü vermiþtim ya bir gün" dedi..
"Bu da sonu onun.. " Sonra yürüdü gitti,arkasýna bile bakmadan...Kýz ikinci dörtlügü oracýkta
okurken...
"Geçti istemem gelmeni
Yokluðunda buldum seni.
Býrak vehmimde gölgeni
Gelme artýk neye yarar!.."
Aradan yýllar, çok ama çok uzun yýllar gecti.Delikanli bugün hala düþünüyor.. O uzun, çok uzun
bekleyiþ mi öldürmüþtü aþkýný?... Ya da beklerken, ölesiye beklerken hayalinde öylesine bir
sevgili yaratmýstý ki,artýk yaþayan hiç kimse bu hayali dolduramazdý..O sevgilinin kendisi bile..
Hayalindekini canlý tutmak için mi, canlýsýný silmisti yani?.. Ya da.. Ya da.. Bir þiirin
romantizmine mi kapýlmýþ, bir delikanlýlýk jesti ugruna, mutluluðunun üzerinden öylece
yürüyüp gitmiþti,acaba?
Delikanlý bu sorularýn yanýtýný bugun hala bilmiyor...
Bilmediðini de en iyi ben biliyorum..
...................??????????
</div
Bu þiiri çok sevmiþtim zamanýnda hep merak ederdim öyküsünü ve bu þiirle ilgili yukarýdaki öykü görünce çok sevindim ama öyküsü o kadar da üzücü..
Genç belki hata yapmýþ ama yine de güzel bir öykü...
sevgi yürek ister sevgi fedakarlýk ister tek taraftan fedarlýk olmaz her iki tarafta taviz vermeli ne demiþ þaiir
aþk iki yanlýzýn ortak bir yanlýzlýkta buluþmasýdr ............
Bu günlerde iyi deðilim canlar beni mahsur görün hep böyle þeyler yazýyorum farkýndayým ama bu günlerde gececek.............
.