Buraya gönlünden ne koparsa onu yaz þiirler þiir sevenlere atýlýr)))
Buraya gönlünden ne koparsa onu yaz þiirler þiir sevenlere atýlýr)))
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="592" <tbody <tr <td <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" bgcolor="#ffffff" <tbody <tr <td colspan="3" <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" bgcolor="#ffffff" <tbody <tr <td height="32" </td </tr <tr <td <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" <tbody <tr <td align="center" </td </tr <tr </tr <tr </tr </tbody </table </td </tr <tr </tr <tr <td <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" <tbody <tr </tr <tr </tr <tr <td class="anasayfatext" Bilgeye öðrencileri "iki sorumuz var" dedi. Bilge "sorun" dedi. Öðrencileri birinci soruyu sordu:
"Ýnsanoðlunun hangi davranýþlarý sizi çok þaþýrtýr?"
Bilge "hepsi" dedi ve sýraladý:
"Çocukluktan sýkýlýrlar, büyümek için acele ederler ama büyüdükçe de çocukluklarýný özlerler.
Para kazanmak için saðlýklarýný yitirirler, sonra saðlýklarýný geri almak için kazandýklarý paralarý verirler.
Yarýnlarýndan endiþe ederken bugünü hep unuturlar, dolayýsýyla ne bugünü ne de yarýný yaþarlar.
Hiç ölmeyecek gibi davranýrlar ama hiç yaþamamýþ gibi ölürler..."
Öðrenciler ikinci soruyu sordu:
"Peki siz ne öneriyorsunuz?"
Bilge düþünmeden cevap verdi:
"Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayýn. Yapmanýz gereken tek þey, kendinizi sevilmeye býrakmaktýr...
Ýkincisi: Hayatta en çok þeye sahip olmak asýl zenginlik deðildir; asýl zenginlik, en az þeye ihtiyaç duymaktýr..."
</td </tr </tbody </table </td </tr </tbody </table </td </tr </tbody </table </td </tr </tbody </table ALINTI
Bir Hint masalýnýn kahramaný küçük bir faredir...
Bu fare kedilerden öylesine korkmakta, öylesine korkmaktadýr ki her hareketini büyük bir endiþe içinde yapmakta, hiçbir zaman kendisini güvende hissetmemektedir.
Günün birinde bir büyücü bu fareye çok acýr ve onu bir kediye dönüþtürür.
Fare, kedi olduðu için bir an bile mutlu olamaz, çünkü bu kez de köpeklerden ölesiye korkmaktadýr.
Büyücü baþladýðý iyiliði devam ettirir ve fareyi kaplana dönüþtürür.
Ama kaplan olan fare yine mutlu deðildir, bu kez de avcýlardan çok korkmaktadýr.
Büyücü en sonunda sýkýlýr ve fareyi tekrar fare yapar:
"Sende sadece bir fare yüreði var, dýþ görünüþün ne kadar deðiþirse deðiþsin yüreðin ayný korkak yürek. Onun için ben bile sana yardým edemiyorum, en iyisi ilk halinde kalmandýr
’’Bir zamanlar Ali adýnda, fakir ama çok cesur bir adam vardý. Zengin ve yaþlý tüccar Ammar için çalýþýyordu. Bir kýþ gecesi Ammar þöyle dedi: ’’Kimse böyle bir geceyi daðýn tepesinde, battaniyesiz ve yiyeceksiz geçiremez. Ama sizin paraya ihtiyacýnýz var ve eðer aranýzdan bunu baþarabilecek biri çýkarsa ona büyük bir ödül vereceðim. Eðer baþaramazsa, o zaman 30 gün boyunca para almadan çalýþacak.’’ Ali bu teklife cevap verdi: ’’Yarýn bu sýnavý vereceðim!’’ Ama tüccarýn dükkanýndan ayrýldýktan sonra Ali dýþarýda buz gibi bir rüzgar estiðini gördü ve içini bir korku kapladý. Bunun üzerine en yakýn arkadaþý Aydi’’ye böyle bir iddiayý kabul etmekle delilik edip etmediðini sormaya karar verdi. Aydi onu dinledikten sonra bir süre düþünüp cevapladý: ’’Ben sana yardým edeceðim. Yarýn daðýn tepesine çýktýðýnda tam karþýya bak. Ben de seninkinin hemen karþýsýndaki daðýn tepesinde olacaðým ve bütün geceyi senin için yakacaðým ateþin baþýnda oturarak geçireceðim. Ateþe bak ve dostluðumuzu düþün -bu seni sýcak tutacaktýr. Geceyi baþarýyla geçireceksin, sonrasýnda ise ben senden bunun karþýlýðýnda bir þey isteyeceðim.’’ Ali iddiayý kazandý, para ödülünü aldý ve arkadaþýnýn evine gitti: ’’Benden bir karþýlýk istediðini söylemiþtin’’ dedi. Aydi arkadaþýný omuzlarýndan tuttu ve ’’Evet, ama istediðim para deðil’’ diye devam etti; ’’Bana söz vermeni istiyorum, ne zaman benim hayatýmda buz gibi rüzgarlar esse dostluk ateþini benim için yakacaksýn.’’’’
ALINTI
* Gerçek degisim kimi eski seyleri farkli görmeye baslamaktir.
* Pencerenizin cami kirliyse disari çikip manzarayi parlatmaniz bosunadir.
* Eger siz kendinizi sevmiyorsaniz baskasi neden sevsin.
* Ana babaniz dogumunuzdan sorumludur, yasaminizdan degil.
* Eger kendinize yön ariyorsaniz yolunu kaybetmis birine sormayin.
* Dostluk, ayri olduklari zaman insanlari birlikte tutar.
* Fedakarlik çiçegin köküdür.
* Geçmisi bir kitap gibi kullanin, eviniz gibi degil.
* Birçok insan hayatinin büyük bölümünü oldugundan farkli görünebilmek için heba eder.
* Ilerlemenizin önündeki en büyük engel kendinize güvensizliginizdir.
* Aci, mutluluga göre daha çok sarki bestelemistir.
* Her davranisinda baskalarinin onayini arayankimseler hayatin birçok güzelligini iskalar.
* Yüzeyde hazine bulamazsiniz.
* Kahkaha ruhun dansidir.
* Mucize, enerjinizi korkulariniza degil rüyalariniza verdiginiz zaman baslar.
* Karsisinizdakini dinliyor musunuz, yoksa konusmak için sira mi bekliyorsunuz?
* Ikiyüzlülük sadece sahibi tarafindan görülemez.
* Hayatinizi bir para kazanma denemesi olarak kullanmayin.
* Cennete gitmenin iki yolu vardir
1) Gerçekten öldügünüz zaman
2) Gerçekten yasadiginiz zaman
* Gerçek zenginlik vaktinizi insanlara vermektir, para karsiligi satmak degil.
* Müzigi notalarin arasindaki sessizlik yaratir.
Kaynak: http://www.koniks.com
"font-family: 'Monotype Corsiva'" "font-family: 'Monotype Corsiva'" Sevgili Annem, "font-family: 'Monotype Corsiva'"
Sana bu mektubu çok uzaklardan yazýyorum. Hayal bile edemeyeceðin kadar uzaklardan. Neredeyim diye sorma, uzaklardayým iþte. O kadar…
"font-family: 'Monotype Corsiva'" Sabah çavuþun sesiyle ayýldým. “Koðuþ kalk!” diyordu. Bu sabah biraz daha erken uyandýk. Operasyona çýkacaktýk. Hemen yataktan fýrlayýp hazýrlandým ve bizi bekleyen arazi araçlarýna yöneldim. Hava henüz aydýnlanýyordu. Kýrsala bu ilk çýkýþýmýzdý. Yýlan gibi kývrýlan patikalardan sonra operasyon mahalline geldik. Bundan sonra araçsýz devam edecektik. Zaten bu dik yamaçlara makinalarýn çýkmasý imkânsýzdý. Araçtan inince havanýn bugün daha serin olduðunu fark ettim. Ya da bana öyle gelmiþti, bilmiyorum…
"font-family: 'Monotype Corsiva'" Ama bugün içimde bir gariplik var. Belki de ilk defa operasyona çýkmamdandýr. Sakýn korktuðumu düþünme Anne! Benim adým Mehmet, Mehmetçik’im ben. “Korku” benim kitabýmda yoktur. Ne de olsa dört yýl askerlik yapmýþ bir gazinin torunuyum ben. Bizim soyumuz bellidir.
"font-family: 'Monotype Corsiva'" En önde komutanýmýz, yola düþtük. Yavaþ yavaþ daða týrmanmaya baþladýk. Öyleye kadar kamp kuracaðýmýz yerde olmamýz gerekiyormuþ. Yolumuz çok uzundu. Uzun bir müddet yürüdük. Çok yorulmuþtuk. Omzumuzda tüfeðimiz, sýrtýmýzda çantamýz ve belimizde cephanemizle yürüyorduk. Ama bu bir insanýn tadabileceði en güzel yorgunluktu. Ne kadar asil bir davaya hizmet ettiðimizi düþündükçe yorgunluðu hatýrlamýyordum. Bunun adý vatan müdafaasýydý Anne!
"font-family: 'Monotype Corsiva'" Komutanýmýz birliði durdurdu. Birazdan tehlikeli bir bölgeye gireceðimizi, gözümüzü dört açmamýz gerektiðini söyledi. Tüfeðimizi kavradýk ve atýþa hazýr hale getirdik. Ardýndan yürümeye devam ettik. Nedenini bilmiyorum ama burasý yolun önceki kýsmýndan daha sessizdi. Sanki canlý-cansýz bütün âlem derin bir uykudaydý. Ama ben bunun fýrtýna öncesi sessizlik olduðunu kestirememiþtim… "font-family: 'Monotype Corsiva'"
Yamaçlar makinalý tüfeðin havayý yýrtarcasýna çýkan sesleriyle inlemeye baþladý. Hemen yere yattýk, sesler her taraftan geliyordu sanki. Yankýlanmadan dolayý saldýrýnýn kaynaðýný bulamýyorduk. Komutanýmýz yýrtýnýrcasýna tam siper yatmamýz konusunda baðýrýyordu. Onun bu haykýrýþlarýna ilk ateþte yaralanan birkaç arkadaþýmýzýn feryatlarý karýþýyordu. Bense yüzümü yere kapanmýþ komutanýmdan gelecek olan baþka emirlere odaklanmýþtým. Tüfek sesleri artýk uzaklaþmaya baþlamýþtý ve kýsa süre sonra kesildi. Ben daha ayaða kalkmamýþtým ki omzumda bir elin olduðunu hissettim. “Geçti artýk, geçti!” dedi bir ses. Sesin tonu hiç tanýdýk gelmedi. Kafamý kaldýrdým. Toprak kýzýl-kahve rengindeydi. Etrafa baktým. Hava ise bembeyazdý. Az önce yattýðým yer burasý deðildi. Bana seslenen kiþi arkamdaydý. Döndüm, yüzüne baktým. Tanýmýyordum. Hala yerdeydim. Ayaða kalktým. Üstündeki üniformasý hiç yabancý deðildi. Elinde ise ahþap aðýrlýklý bir tüfek, tüfeðin ucunda ise süngü vardý. Sanki savaþtan yeni çýkmýþ gibi bir hali vardý. Fakat bu nasýl olabilirdi Anne? Birliðim, komutaným neredeydi? Þaþkýndým. Konuþmaya çalýþtým, olmadý. Ama karþýmdaki asker, gözümün içine bakarak gülümsüyordu. Biraz toparlanýnca arkada da birkaç asker olduðunu fark ettim. Onlarýn da üzerlerinde farklý birliklere ait üniformalar vardý. Sanki biri havacý, diðeri ise denizci üniformasý giymiþti. O eski üniformalý asker “Aramýza hoþ geldin!” dedi. Hoþ gelmek? Farklý zaman ve birliklerden askerler? O an sendelediðimi fark ettim. Ýþin gerçeðini anlamýþtým… Evet Anne, ben, biricik oðlun o hain pusuda þehit olmuþtum!
"font-family: 'Monotype Corsiva'" Þehit oldum ama ölmedim Anne. Çünkü sen de biliyorsun ki þehitler ölmezler. Bu yüzden sakýn ola benim için aðlama. Eðer benim için gözyaþý dökersen, bil ki ben o yaþlarda boðulurum. Belki beni artýk göremeyeceksin. Boynuma sarýlýp, saçýmý okþayýp kuzum deyip öpemeyeceksin. Ama ruhum her zaman seninle olacaktýr. Ak ellerinden öpüyorum. "font-family: 'Monotype Corsiva'" "font-family: 'Monotype Corsiva'"
"font-family: 'Monotype Corsiva'"
Oðlun, "font-family: 'Monotype Corsiva'" Mehmet
Edited by - Nizipli_kurt on 7/27/2006 4:02:18 PM
bireysel emekli, sadece üye...
gökhan abi yüksek müsaadelerine sýðýnarak bi konuda ben açtým. arada bi þiirlerini beklerim abi...neyse mekanýna geldik, elimiz boþ çýkmayalým abi....abicimþu þiirimiz kabul bauyurursun heralde)
gökhan abi yüksek müsaadelerine sýðýnarak bi konuda ben açtým. arada bi þiirlerini beklerim abi...neyse mekanýna geldik, elimiz boþ çýkmayalým abi....abicim þu þiirimiz kabul buyurursun heralde)
Mümin eli neylen sen sana bakýn
Sen seni yukarý tutmaktan sakýn
Doksan bin koyunu çaldýrma sakýn
Onu darýltmadan saðabilin mi
Doksan bin koyunu saðdýðýn þarda
Onu bir küleðe koyduðun nurda
Yüz yirmi dört meyyit yatar bir handa
Kýrkýna bir tas su koyabilin mi
Hoþ geldin..
kardeþ þiirin çok güzel þiiirin anlamýda burasý tek benim deðil sizinde yazýlarýnýz beklerim site herkesin malý tekrar hoþgeldin aramýza artýk sende bir Nizip.com koliksin))..
saygýlar...
Hani benim sevincim nerde
Bilyelerim, topacým
Kiraz aðacýnda yýrtýlan gömleðim
Çaldýlar çocukluðumu habersiz.
Penceresiz kaldým anne
Uçurtmam tel örgülere/tellere takýldý
Hani benim gençliðim nerde.
Ne varsa buðusu genzi yakan
Ekmek gibi, aþk gibi
Ah... Ne varsa güzellikten yana
Bölüþtüm, büyümüþtüm.
Bu ne yaman çeliþki anne
Kurtlar sofrasýna düþtüm
Hani benim gençliðim anne/nerde
Hani benim sevincim nerde
Akvaryumum, kanaryam
Üstüne titrediðim kaktüs çiçeðim
Aldýlar kitaplarýmý sorgusuz.
Duvarlar konuþmuyor anne
Açýk kalmýyor hiç bir kapý
Hani benim gençliðim anne/nerde
Yaðmurlarý biriktir anne
Çað yangýnýnda tutuþtum.
Hani benim gençliðim anne.
Þiirin için çok saðol gerçekten ii bir þiir zaten bu þarkýydý galiba yanlýþ hatýrlamýyorsam özgün müzüðin kralý olan bir sanatcýnýn seslendirdiði bir þarký tekrar saðol ...
Gençliðimizin kýymetini bilelim giden günlerin içini dolduralým gelecekte keþkeler olmasýn hayatýmýzda hey gidi günler hey olsun))))
GÖNÜL ÇALAMAZSAN AÞKIN SAZINI
NE PERDEYE DOKUN NE SAZI ÝNCÝT
EÐER ÇEKEMEZSEN GÜLÜN NAZINI
NE DÝKENE DOKUN NE DALI ÝNCÝT
DÝNLE KÝ BÜLBÜLÜ GELESÝN COÞA
KARGANIN NAMESÝ GÝDERMÝ BOÞA
MEYVESÝZ AÐACI SALLAMA BOÞA
NE YAPRAÐINI DÖK NE DALI ÝNCÝT
BU DA BÝR ÞARKI SÖZÜ ÇOK SEVDÝÐÝM ÝÇÝN YAZMAK ÝSTEDÝM
<font size=\"2\" color=\"#ffffff\" style=\"background-color: #ff0000\"><strong><em><u>*****ÜLKÜCÜLER ÝPEÐE SARILMIÞ ÇELÝKTÝR*****</u></em></strong></font>
sevmekten kim usanýr tadýna doyum olmaz hangi gönül uslanýr sevenle oyun olmaz.kac kere yemin ettim kac gönülede girdim sensiz yapamýyorum ahhhhhhbak yine geri geldim.þarký sözleridir.buraya uygun gidecegini düþündüm.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
ISSIZ PARKLARDA TENHA SOKAKLARDA
VE BÜTÜN BÝ ÞEHÝR UYURKEN UZAKLARDA
DELÝ DÝVANE YOLLARA DÜÞÜP
YAÞLANMIÞ BÝR KÖPEK GÝBÝ
ESKÝMÝÞ BÝR GÖMLEK GÝBÝ
ATILMIÞLIÐINI HÝSSETTÝGÝN OLDUMU
SEVMEKTEN
GÜNLER GECELER BOYUNCA YÜRÜMEKTEN
ELÝN AYAGIN YORULDUMU
SEN YALNIZLIGIN ACISINI BÝLÝRMÝSÝN
UNUTULMAK BÝR HANÇER GÝBÝ
SAPLANDIMI SIRTINA
ÝÇÝNDE KISKANÇLIGIN ZEHÝRLÝ ÇÝÇEKLERÝ AÇTIMI
BÜTÜN GURURUNU ÇÝGNEYÝP
SEVDÝGÝNÝN GEÇTÝGÝ YOLLARI
BASTIGI TOPRAKLARI EGÝLÝP ÖPTÜN MÜ
SEN ÇARESÝZLÝK NEDÝR BÝLÝRMÝSÝN
SEN YOKLUK NEDÝR GÖRDÜN MÜ
YANAN BAÞINI DUVARLARA VURUP
PARÇALAMAK GELDÝMÝ ÝÇÝNDEN
SEN HER GÜN BÝNDEFA ÖLDÜN MÜ
BÖYLEYÝM DÝYE AYIPLAMA BENÝ
BÝRGÜN KENDÝMÝ
SONSUZLUGUN KOYNUNA BIRAKIRSAM
YARALI YENÝK BÝ ASKER GÝBÝ
DARILMA
UNUTMAKÝ HER SEVEN ÝSÝMSÝZ BÝR KAHRAMANDIR
UNUTMAKÝ ÝNSAN SEVEBÝLDÝGÝ KADAR ÝNSANDIR...
ÞAÝRÝNÝ BÝLMÝYORUM BENÝ ÇOK GÜZEL BÝ ÞEKÝLDE ÝFADE ETTÝÐÝ ÝÇÝN YAZDIM...
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
HIÇKIRIKLAR
* * *
Saatler bitmiyor; yapayalnýzým
Gülmek istiyorum, gülemiyorum
Sensiz olmak mýdýr hep alýn yazým
Bilmek istiyorum, bilemiyorum
* * *
Esirgedin nazlý, hilal kaþýný
Harap ettin çiçek kokan baþýný
Yüreðime akan gözüm yaþýný
Silmek istiyorum, silemiyorum
* * *