biz dün unu aldýk bir kaç güne kadar ev ekmeðini yapacaklar inaþallah....
biz dün unu aldýk bir kaç güne kadar ev ekmeðini yapacaklar inaþallah....
valla nizip te olmadýgým ýcýn býlemeyecegým gecen hafta geldým fýrýndan eve gelene kadar ekmek kurumus idi...zaten ben gelýnce de ev ekmegý yýyorum....
ne oluyor orda anlamadým ekmek fiyatlarýnda ne varmýþki gayet normal siz sadece unun fiyatýnýmý düþünüyorsunuzz bir fýrýnda kaç kiþi calýþýyor ve bir fýrýndan kaç kiþi ekmeðini cýkarýyor biliyormusunuzz... bunlarýda ekmek viyatýnýn üstüne atýn vergisini kirasýný daha büssürü masraflarý vardýrr... yanii ekmeðin tadýda bence cok güzell...
Sevgili arkadaþým haklýsýn ama nu saydýklarýn yalnýzca Nizip'deki fýrýnlar için geçerli deðil bu her yerde var.Haklýsýn masraflar fazla ama bireciktede ayný deðiþen ne anlamýyorum.Geçen bir ekmek aldým söylemesi ayýp fýrýna p.kebabý yemeðini verdim açýk ekmekde yokdu týrnaklý ekmek alayým dedim sýcak diye bir ekmek verdi ben onu almaya utandým inanýn abartmýyorum tam bir karýþtý.Hatta fýrýncý arkadaþa sitem ettim aradan iki gün geçmedi ekmeðe zam geldiðini söyledi ve sadece ekmeðin üzerine 5 gram koymuþlar.Hani diyorum sayýn oda yöneticeleri ellerinden gelse fýrýnlara kuyumcularýn kullandýðý teraziden verip miligram üzerinden çalýþacaklar.Birecikteki ekmekler geçen aldýðým ekmeðin iki deðil üç katý.Eskiden bilirim ekmekler zam geldiði zaman büyürdü ve güzel piþerdi tabi bir kaç hafta sürerdi ama yinede fark ederdi ama þimdii öyle deðil malesef.
Bu sorun ev ekmeðiyle çözülecek gibi deðil.Bence belediyemiz halk ekmek fýrýnlarýna bir an önce baþlamalý ve o zamanda bu tekel ortadan kalkmalý.
bence halk ekmek acýlmalý...rekabet olusturumalý..nasýlsa odalarý var fýyatý belýrlemek kendý ellerýnde tekelcýlýk oluyor..
gercektende ýyý fýkýr hem guzelde oluyor yaný ev ekmegý ama mecburen yýne fýrýndan ekmek alýyoz
Allah açlarin Karnini Doyursun
Arkadaþlar özür:GÖZÜ AÇLARIN diyecektim!!!!!
vallahi bireciktede urfadada ekmek harika bizimkiler neden böyle ekmek yapamýyorlar hemde fiatlar farklý vardýr elbet çaresi
vallahi keþke imkan olsada herkez evinde ekmek yapabilse ev ekmeginin tadý lezzeti bambaþkadýr hemde tasarruflu olur
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
walla ekmek makinalarý var, batýda þeher yerinde ben onu kullanýyom,
içine unu,mayayý suyu koyuyon, istersen zeytin -ceviz v.b 'de felanda atýyor.
takýyon fiþe yoðuruyor,piþiriyor hazýr hale getiriyor.
tavsiye eedrimm.
ilker
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
ilker abi sen bir dahisin belediyeyi zengin edecen yani....
Halk Ekmek Fabrikasý istiyoruzz
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Halk ekmek Fabrikasý OlduÐunda kýt kanaat akLýma geliyor her iþlek caddede bir Büfe vardý. öðleden sonra sýcacýk Fýranca gelirdi. zembillerin içerisinde alýp yolda yerdik o zamanLar fýrancalar Bunun 2 katý fazlaydý. hemde diðer ekmek fabrikalarýndan ucuzdu...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...