bu konuda arkadaþ haklý cenaze namazlarýnýn mezarlýk camisinde gerekli tadilatlar yapýlarak oraya alýnmasý çok uyðun olur bence teþekkürler
bu konuda arkadaþ haklý cenaze namazlarýnýn mezarlýk camisinde gerekli tadilatlar yapýlarak oraya alýnmasý çok uyðun olur bence teþekkürler
Kesinlikle hayýrlý bir tartýþma.ben de cenazelerin çarþýnýn dýþýndaki bir camiden kaldýrýlmasýndan yanayým.bu alternatifler,arkadaþlarýn da zikrettikleri gibi:ya hatice-i kübra ya da mezarýn yanýbaþýndaki Hz.Ali camii.sanýrým buralarda yapýlacak bir alan geniþletmesiyle maksat hasýl olabilir.Ve bu hususta en yetkili olan sayýn belediye baþkanýmýzdýr.orhan beyin ifadelerinden anladýðým kadarýyla baþkanýmýz da bir çözümün oluþmasý için çaba sarfetmektedirler.O halde þunu diyebiliriz:Cenazelerin ebedi istirahatgahlarýna daha yakýn olan camilerden kalkmalarý an meselesi.çýkacak karar,þimdiden dirilerimize de ölülerimize de hayýrlý olsun.
çarþi Camisinin önündeki Meydan Geniþletilemezmi.tirafik Sorunu Kalkar çünkü Nizipde Herkesin Arabasi Yok.
bu mezarlýk camisi olarak bilinen Hz.Ali camiside olabilir nede olsa geniþ bir mekana ve bahçeye sahip.diðer bir avantajý mezarlýða en yakýn camii. orda düzenleme yapýldýðý takdirde yani orda bulunan parký içine alalcak þekilde düzenlendiði takdirde daha uygun olacaðý kanaatindeyim.ama son söz mutlaka yetkililerde saygýlar.
bence de en uygun yer mezarlýk camii si çünkü en azýndan çarþý camiisinden mezarlýða defn için gidilirken trafiði aksatmamýþ oluruz
bence en uygum cami çarþý bir kiþi dahi bir dua etse nakadar büyük bir hediyedir bunun için çarþý camisi en uygun camii
Derviþ kardeþime aynen katýlýyorum.
Ekleyecek bir þey yok. sevgiler...
Çarþý camisinden kasýt merkezi yer diye orada kýlýnýyor yani hem millet rahatça gelsin hemde avlusu geniþ
Ýstanbulda Sultanahmed, Ankarada Kocatepe Camii si ne ise Nizip te de Çarþý Camiisi o
Anlayana tabiii
bence carþý camisinde kýlýnmasý daha mantýklý cunku merkez tanýyan tanýmayan bir cok insan duada ediyor cenaze namazýda kýlýyor ayrýca katýlým için de uzak degil tabi biraz trafik yogunlugu oluyor ama oda idare edilmeyecek kadar degill..
ve buradada ayný sorunn
Beyfendi mahsusmu yapýyorsunuz ? Üç yere konu açmýþsýnýz 3.de de mesajlarýnýz durduðu halde, silinmiþ gibi tavýr takýnýyorsunuz.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Yüreðine saðlýk Sevgili mahmut kardeþim.ifade ettiðin gibi malesef, neredeyse bütün sülaleyi sayýyoruz.Ya adama diyorum ki bak güzel kardeþim acýný paylaþýyoruz.vefat edeni rahmetle anýyoruz þu sýraladýðýnýz isimleri biraz kýsabilirmiyiz.zira sayý fazla uzun olunca,ses minarelerden yanký yapýyor zaten.Dolaysýyla anlaþýlmama ihtimali var.gel biz þunu asgariye indirelim sade bir þey olsun oldu mu?diyorum.
Adam sözü alýyor ve,olmaz olmaz.olamaz sayýn hocam yazýlan bütün isimler önemli isimlerdir hangisini çýkarabiliriz ki,yok vallah birini çýkarýrsak diðerine haksýzlýk yapmýþ oluruz.bunlar da hep tanýnan isimler hayatta olmaz.peki diyorum bak diyorsun ki merhum .... nýn torunu onu çýkarsak .vey heeey sen ne deyisen ki hocam,önemli olan o zaten.herkes onu taniy.(eyvah!kasým bey bu cümleyi görmez inþallah.Muhatabýmýn cümlesi.Mecbur kaldým kullandým)
Hulasa sizi yormiyayým dostlar.Eh iþte benimkisi de can sýkýntýsýndan.sorunlarýmla sizleri de meþgul ettim ya.helal edin hakkýnýzý.
vah Hasan Hocam,vah! Allah yardým etsin.Ne diyelim,insanýmýz bu.
Þimdi bazý yorumcular ya kasýtlý olarak yazýyorlar yada Nizipin durumu hakkýnda bir bildikleri olmadýðý halde yazmýþ olmak için yazýyorlar.
1- Cenaze salalarý merkezi sistem tarafýndan Nizipin tamamýndan duyulacak þekilde yapýlýyor (Dolayýsýyla Çarþý camiinde olmazsa duyulmaz gibi bir bahane yersiz)
2- Nizip öyle küçük bir yer falan deðil eðer öyle olsa oradaki esnaf namazý kýlýnan cenazelerin hepsini tanýyor olurdu (herhangi bir cenaze namazý esnasýnda alandaki esnaflara bir sorun bakalým "ölen kim?" diye %99 tanýmýyor üstelik öyle günler oluyor ki bir günde 2-3 hatta beþ cenaze olduðu oluyor bu hem Nizipin nüfus bakýmýndan azýmsanmayacak bir büyüklükte olduðunu hemde aldýðý göçten dolayý çoðunlukla kimsenin kimseyi tanýmadýðýnýn göstergesidir.
3- Dinimizce cenazeye saygý duymak ve definine yardým etmek gerektiðini biliyoruz ancak ayný meydandan günde 3-5 cenaze kalkarsa oradaki çarþý esnafý çok yakýn bildikleri haricinde hangisinin cenazesine katýlabilir yada siz onlarýn katýlmalarýný nasýl beklersiniz.
4- Konu amacýný aþýyor belki ama siz kimin düðününde gider oynarsanýz ve kimin ölüsünde aðlarsanýz onlarda gelir sizin düðününüzde oynar ölünüzde aðlarlar, cenazeyi fizandanda kaldýrsanýz bir þekilde duyar gelir sizi bulur, definde yardým eder Fatihalarýný okur dualarýný yaparlar.
(Bazý mesajlardan dolayý biraz gerildim kusura bakmayýn)
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Bahsettiðiniz hususlara katýlmamak mümkün deðil.Ama gelin görün ki,yerleþmiþ bir takým þeyleri bir anda söküp atmanýz mümkün olmuyor. inþallah zamanla bu tür sorunlarý aþarýz.Sahi,bizden baþka merkezi sistemle cenaze selasý verilen bir baþka yer biliyor musunuz yoksa duydunuz mu?bildiðim kadarýyla kentlerde bu iþ sadece belediye hoparlöründen yapýlýyor bazen de buna ek olarak,merhumun bulunduðu mahalle camiinden ilan verilebiliyor.Sanýrým buna bir çözüm bulmanýn zamaný geldi geçiyor ve bu hususta mülki amirin kararý önemlidir diye düþünüyorum.Deðerli yorumlarýnýz için ayrýca teþekkürler.