recep pehl,vaný tanýmamak mümkünmü?keþke orda olsaydým bende güreþe karþý aþýrý bir ilgi var ama hemþerilerimden bu iþi yapacak binlarce genç var.inþallah iþtirak ederler.pehlivana selamlar...
recep pehl,vaný tanýmamak mümkünmü?keþke orda olsaydým bende güreþe karþý aþýrý bir ilgi var ama hemþerilerimden bu iþi yapacak binlarce genç var.inþallah iþtirak ederler.pehlivana selamlar...
Yarýn akþam bu önemli toplantýyý gerçekleþtireceðiz inþallah.Çaðrýmýz adý geçen arkadaþlara hala geçerlidir.bekliyorum..
ÝYÝ NÝYET ESASTIR.NÝYET KÖTÜ OLURSA MAZERET BULMAK KOLAYDIR.<br>
Ben Nizip’te eskiden düðünlerdebildiðimiz çayýr güreþlerinin yapýldýðýný duydum. Hatta Bir sefer Ancekette bir düðünde izlemiþtim de. Yalnýz aba güreþinin diðer bildiðimiz çayýr güreþinden farký nedir? Bilenler açýklarsa sevinirim.
bireysel emekli, sadece üye...
Hocam toplanmaya yakýn bana telefonla hatýrlatýrsanýz sevinirim.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
güzel bir davet ve sohbet oldu.Baþta Pecep Pehivan olmak üzere,Mehmet Akif beye,Kemal Cengiz beye,H.Ýbrahim Erdoðan beye,Seyitahmet Uzun beye sonsuz teþekkürler.Orhan bey iþleri dolayýsýyla katýlamadý.Tabii sadece künefeyi kaçýrmadý,çok verimli ve kaliteli bir sohbeti de kaçýrdý.Ýsimlerini yazarak çaðýrdýðým Coþkun kardeþ te konuyuý okuma zahmetine girmediðinden olsa gerek ,katýlamadý..
Bir çok kararlar aldýk.Aba güreþini yeniden diriltmek ve layýk olduðu þekliyle Nizipimize sembol yapmak için yarýndan itibaren giriþimlerimiz olacak.Bu amaca yardým edecek her kese þimdiden teþekkür ederiz..
Bu arada Halil Ýbrahim Hocanýn objektifi hep çalýþtý.Umarým güzel görüntüler birazdan girilecek..
Recep Ustanýn hepinise selamlarý var.saygý ve sevgiler....
Aba güreþine ilk adým yýllar sonra Nizip.com tarafýndan atýldý.Bir araya gelen sitemiz üyeleri Admin,Musaeken;H.Ýbrahim Erdoðan,seyitahmet uzun,kemal cengiz ve yaþayan son pehlivan Recep bakýr, uzun uzadýya aba güreþinin dünü, bu günü ve geleceðini konuþtular. Aþaðý örnek pastanesinde ,ilçemize özgü nefis künefenin eþliðinde yapýlan karþýlýklý konuþma ve görüþ alýþveriþi sonunda aþaðýdaki kararlar alýnarak uygulamaya dönük ilk adýmlar atýldý..
alýnan kararlar:.
1.Öncelikle bir komite oluþturulacak ve belediye ,kaymakamlýk ,sanayi ve ticaret odalarý ile etkili-yetkili insanlarla konuþulacak ve bir rota belirlenecek..
2.Belediyenin büyük desteði ile aba sporu zeugma festivali kapsamýna alýnmasý istenecek..
3.Recep pehlivan ile birlikte geçmiþte bu sporla uðraþan ve þu an yarýþmalara katýlabilecek pehlivanlar tespit edilecek..
4.Bu sporun teknik,görsel,þekil ve þemaili zabýt altýna alýnacak,sabit tarihi ve geleneklere uygun þart ve kurallarý belirlenecektir..
5.Müsabakalarýn yapýlmasý halinde pek çok ilden misafirlerin geleceði dikkate alýnarak,barýnma,konaklama ve yemek organizasyonlarý için imkanlar ve projeler aranacak..
kýsaca bu þekilde özetlediðim kararlarýn dýþýnda hepimiz Nizip in geleceðine damgasýný vuracak bu hayýrlý organizasyonda elimizi taþýn altýna sokma konusunda fikirbirliði ettik.Ýnþallah memleketimiz ve insanýmýz için hayýrlara vesile olur..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 08:05 ) deðiþtirilmiþtir.
http://www.Nizip.com/files/pictures/11/24/20061206233155_739_1.JPG[/img] .
recep pehlivanla neþeli bir muhabbet manzarasý.
þimdi adminin niye resmi yok diyeceksiniz.Merak etmeyin sadece su içmeye gelecem diyen admin fotoðrafçýlýða dalýnca masadaki dolu tabaðýný vermekle yetindik.en baþtaki resme bakýn,soldaki dolu tabak onun.
Gecede Aba güreþi ile ilgili çok olumlu ve ciddi fikirler öne sürüldü. Kemal Cengiz bey bu konu ile ilgili notlar bile tutmak sureti ile, neredeyse projeyi bile belirlemke sureti ile çalýþma yapmýþlardý. .
Aba güreþi Nizip’in dere köylerinde daha çok tanýnan bir yöresel spor olmasý hesabý ile, bundan 10 yýl öncesine kadar her yýl mutlaka müsabaka yapýlýrdý..
Daha önce bahsetmiþtim, Babam sürekli aba güreþinden bahseder ve bu konuda dedem rahmetlinin, onun babasýnýn ki yaklaþýk 1800 lü yýllarda birincilikleri olduðunu, hatta aba güreþinin en iyilerinin isimlerine kadar saymak sureti ile adeta canlý yaþar gibi anlatýr..
Aba güreþinin Nizip’te tekrar gündeme gelmesi, Nizip’in tanýtýmýyla yakýn ilgisi olup, eðer cazibeli bir hale getirildiði takdirde, genç nesilin bununla ilgileneceðini, bir takým faydasýz oyun, ve zaman kaybýndan ziyate Peygamberi bir sünnet olan güreþ sporunu tekrar hayata döndürmüþ olunacaktýr..
Bu spora iþtirak edecek insanlar, böyle bir festivalý düzenleme konusunda yardýmcý olacak Nizip in yetkili ve etkili þahýslarý umarým Nizip’e kazandýracaklarý en güzel etkinliklerden birinin bu olacaðýný bilmelerini azru ediyorum..
Ýnternet kafelerde, kahvenalerde, hatta boþboðaz gezen bu gençlerimize imkan olaydýda, halk eðitim merkezi bünyesinde, iþi bilen Recep pehlivan gibi zatlarýn yardýmlarý ve destekleri ile kurslar açýla ve eðitile idi. Belki bunlarda olabilecek þeylerdir, benimki sadece bir temennidir..
Olur mu demeyelim. Bu gün Kýrkpýnar güreþleri, ulusal bir boyut kazanmýþ ve her yýl tekrar eden bir spordur,.
Tokat ve sivas yöresindeki festivaller bunlarýn bir türledir. Yöremizde böyle imkanlar söz konusu iken neden ilgisizlik yüzünden geri kalsýn..
Ben Öncelikle böyle bir konuya duyarlýlýk gösteren arkadaþlarý tebrik ediyor, Yetklililerimizin böyle giriþimleri geri çevirmeyeceklerini ve gerçekten destek olacaklarýna gönülden inanýyorum..
Hepinize sevgi saygý ve muhabbetlerimi arz ediyorum..
KARDEÞLER BAKIN HELE DAHA GECENLERDE GAZÝANTEP BÜYÜK ÞEHÝR BELD.BAÞKANI ESKÝSÝ.SAYIN CELA DOÐAN KARDEÞ BÖYLE BÝR ETKÝNLÝK ORGANÝZE ETMÝÞTÝ HEMDE DÜNYA BASININDA ÇIKTI .ÞEHÝT KAMÝL SITADINDA YAPILMIÞTI..
ÝNÞALLAH NÝZÝP BELEDÝYESÝDE BÖYLE BÝR SPORA DESTEK OLURSA YENÝDEN DÜNYA BASININA TAÞIRIZ ÝNÞALLAH..
ibram herkese hitap eden insan
herkes ALLAHA hesap verecek.
Sayýn baþkanýmýn kolu uzun olduðu için ilçede akla gelen isimde o oluyor. Bu tür bir organizasyona sahip çýkarak Nizip ve köylerinde eksikliði duyulan bu ata sporunun tekrar düzenli olarak yapýlmasýna önderlik edeceðine eminim.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Küçükler katagorisi de olacakmý...?
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 08:07 ) deðiþtirilmiþtir.
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...