Ayrýca Ýbram 27 abim kedime laf atmýþ,çek onu demiþ.... Abi kusura bakma,çekecektim ama dün akþam doðurmuþ,þimdi ben hangisini çekeyim,sokaðamý atayým zavallýlarý.... Ama yinede sen kara ver...! Hangisini çekeyim....
.
Ayrýca Ýbram 27 abim kedime laf atmýþ,çek onu demiþ.... Abi kusura bakma,çekecektim ama dün akþam doðurmuþ,þimdi ben hangisini çekeyim,sokaðamý atayým zavallýlarý.... Ama yinede sen kara ver...! Hangisini çekeyim....
.
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Ýbram27 kimsenin kedisine Hiþt demiyceksin bu zamanda. birdi bak þimdi oldu beþ. Bunlar tam kediyede benzemiyor aslýnda. Þu eþikte gezinen cinler olmasýn. tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-smile[/IMG]
Alýntý
Þimdi bak; cinler metafiziktir,tamam onu Kur'aný kerimde belirtmiþ,amenna....
Yalnýz buradakiler yani üstte yazýlanlar genelde dinimize sonradan sokulan hurafelerdir.... Yani cinler gibi metafizik deðil,sadece uydurmadýr....Gerçekle uzaktan yakýndan alakasý yoktur.....Adý üstünde hurafe....Allah aþkýna cümleyi kendin anladýn mý?
Karanlýk gecelerin nurlu sabahý
http://www.nurtopu.com/extra/hareketli%20resimler/_375_[/IMG] Abi gerçektende kanepede uyuyorlar.).
Bun hurafelerle ilgili bir bölüm açmýþtým. Bunu görseydim açmazdým. Hakkýnýzý helal edin..
Önemli diil abi...! Neyse bidaha olmasýn.... tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-laughing[/IMG]
Bi daha olmaz abi ne demekkkkkkkk.
http://www.Nizipbilisim.com/images/gif/63[/IMG]
Edited by - Ý.H.Er. on 10/1/2006 10:59:03 PM
Aslýnda hurafenin temeli cahillikten gelir aþgýdaki hura feleri okuyunca gerçekten bir çogunu belli zamanlarda çevremizde yaþdým aklýma geliyor kelime anlamý.Boþ, batýl inanýþlar; rivayetler, efsaneler, dinde olmayan ve sonradan dine eklendiði belli olan (bidat)asýlsýz inançlar, uðursuzlukla ilgili inanýþlar. Olaðan davranýþlarý etkilemek ve tabimat düzenini deðiþtirmek için yapýlan büyüler. Üfürükçülük ve yatýrlardan medet ummak. Muska ve nazarlýklarla deðiþim yaratmak..
Hurafelerin büyük bir kýsmý dinle ilgilidir. Ýnanç alanýna girdikleri için bilimsel olarak bir yorum yapmak imkansýzdýr. Ancak çok bilinen "dünya düzdür" hurafesine bile rastlanmaktadýr. Hurafelerin birçoðu çocuksu inanýþlardýr. Dinin temel inançlarýyla çeliþtiðinde hurafecilik küfre kadar gidebilir. Töredir diye yapýlan eylemlerde bile hurafe görülebilir. Gelenek ve göreneklerle karýþmýþ hurafeler olabilir..
Belli baþlý hurafeler:.
-Eli büyük olan bahtlý olur..
-Sol kulak çýnlarsa biryerlerde kötü, sað çýnlarsa iyi söz edilmektedir..
-Kadýnýn sýrtýný sopasýz, karnýný sýpasýz býrakma..
-Köpek ulumasý ölümün habercisidir..
-Siftah parasý uðurludur, çeneye sürülür, para kadar kýllar artar..
-Ýlk satýþ yapýlmadan veresiye verilmez..
-Yolcunun arkasýndan su dök, yolu kolay ola..
-Elbisenin söküðünü çýkarmadan dikme, kýsmetin baðlanýr..
-Enseden öpülen çocuk yalancý olur..
-Üstünden atlanan çocuðun boyu uzamaz..
-Dudaðýný emen çocuk büyüyünce katil olur..
-Ýki bayram arasý evlenilmez..
-Gece týrnak kesenin ömrü kýsalir..
-Baþkasýnýn evinde çamaþýr kurutanýn evi kurur..
-Gece vakti sokaða bulaþýk suyu dökülmez, cinler kýzar..
-Cam eþyasýnýn kýrýlmasýyla iyi bir þey gelecektir..
-Çocuk emeklerse eve misafir gelecektir..
-Bir meclise birden sessizlik çökmesi, þeytanýn geldiðine iþarettir..
-Kurþun dökmekle kötü varlýklar daðýlýr, hasta iyileþir..
-Kahve fincaný ters kapanýp soðutulursa oluþan þekilden kader okunur..
-Kahvenin üzerine kýrlangýç pisliði serperek büyülenmiþ kiþiye içirmek..
-Köpek tersi yoðurtla karýþtýrýlarak veremliye içirilirse iyileþir..
-Ekþiye aþeren kýza, tatlýya aþeren oðlana gebedir..
-Çocuðun üstünden atlanýrsa büyümez, boyu uzamaz..
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
çocuklara kazan karasý sürerlerdi hastalýklarý geçsin diye
yine rum veya ermenilerden kalma bir adet hatalarý jiletle çizerler(hiristiyanlar çizerek haç yaparlarmýþ) Tabi hacamat farklý birþey
huzeyfe bunlar az ayrýca kafanýn içinde kýrk tiki dolaþacak kýrkýnýnda kuyruðu birbirine deymezse ancak evlenebilirsin. selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Tey tey tey...! Desene bu yýlda bekar kaldýk... Ýþimiz tilkilere kaldýysa..... http://images.google.com.tr/images?q=tbn:JuJnw9POc6_iQM:http://www.okukullankolaypc.com/downloads/grafik/p32/tilki.jpg[/IMG]
Fatih abi 40 tilki biraz zor olur. 30 olsa olmaz mý abi. (Akýllý .......) olmak lazým bence.
Beni evlendirin kurtulun....
Söz veriyom haftada sadece 3 mesaj atarým,fazla atmam....
Abi ne 40 tilkisi ya Hüzeyfeciðim böyle þeyler düþünmez artýk dimi sayýn hocam.
SELAM VE DUA ÝLE.
Haa Banamý dedin.
Abi öyle deme.
Belki de 2000 rakamý için deðer diye düþünenler olabilir..
ALLAH KÝMSENÝN BAÞINA VURDURMASIN........))))))))
SELAM VE DUA ÝLE.