MUHARREM KARDEÞ NEREDESÝN SENÝ ÇOK ÖZLEDÝK, HADDÝM OLMADAN BÝR ÞEY SORACAÐIM.BU FELSEFE KARDEÞÝM MAHALLE TARZANI GÝBÝ AÐAÇTA NE GEZÝYORDU?
BÜYÜKLERÝMÝZ HAS (ÞÝVE OLARA ÐAS) ÝSMÝNÝ NEYE ÝSTÝNADEN VERMÝÞLER ACABA?
ÖRNEÐÝN MAYDONOZA ARAPCA ÝSÝM VERÝP BAKDENÝZ DEMÝÞLER. SELAMLAR
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Fatih abi selamlar,
Haklýsýnýz, uzunca bir süre takýlamadým.Elimde olmayan sebeplerden dolayý biraz ayrý kalmak zorundaydým.
Biliyorsunuz sýkýntýlarýmýz vardý.Hamdolsun, Rabbim, iki iken üç olmamýzý nasip etti. Aðzý dualý arkadaþlarýn ve çevrenin sayesinde sýkýntýmýz halloldu.Bunun tatlý telaþý içindeydik.
Osman, küçükken çok sakindi (çocukluðumuz beraber geçti). Ama birgün Tarzan'a özenesi gelmiþ, tabi baþarýlý olamayýnca da bacaðýný kýrmýþtý.
Ðas (marul), Nizip aðzýndaki bu söyleyiþ, yöresel. Nizip ve çevresindekiler Arapça'nýn etkisi altýnda bir söyleyiþ oluþturmuþlar diye düþünüyorum (bilimsel gerçeklik deðil, sadece tahmin).
Arapça konusunda da biraz bilgimiz olduðu için bunu söyleyebilirim.Çünkü dilimizde olmayan bazý Arapça sesleri çok kullanýyoruz yöre insaný olarak.
Bahteniz (maydanoz) kelimesinin Farsça "MÝDENUAZ" kelimesinden geldiði konusunda bir görüþ var.
Ama dilimizde olmayan ﻍ (ðayn) sesi Nizip aðzýnda çok yaygýn.
Bahteniz derken, hasa (kumaþ cinsi) derken genellikle bu sesi çýkarýrýz.
Sanýrým has kelimesi de bu etki ile oluþmuþ bir kelime.
Selamlar,saygýlar
MUHARREM
Sevgili kardeþim bu bölümün mevzu ayrý amma kardeþlerimiz beni baðýþlar Ýnþallah,sevgili kardeþim mevlam analý babalý büyütsün ,çok çok sevindim.Rabbim hayýrlara vesile kýlsýn yazý ile sesini duymakda çok güzel.
Doðum oldumu? Merak içindeyim,yeðenimize Allah uzun saðlýklý ömürler ihsan etsin.Selamlar
Konu fsoyarik tarafýndan (09.05.07 Saat 14:54 ) deðiþtirilmiþtir.
Abi Allah razý olsun.Kýsmetse 6 ay sonra kucaðýmýza alma þansýmýz olacak.
MUHARREM
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
sabah gittim oto gara gelmemiþ acaba ögleden sonramý ulaþýr akþamda bakacam
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
SEVGÝLÝ OKTAY ÝNAN ÝÇÝM YANDI,BU NÝZÝP COM ÜYELERÝNÝN ÜZERÝNE ÖLÜ TOPRAÐIMI SERPÝLDÝ NE ? NEREDE ÝSTANBULA MARUL GÖNDERECEK BÝR BABAYÝÐÝT.
ÝSTEYENÝN BÝR YÜZÜ KARA VERMEYEN ZENCÝ.AYIP YAHU!
Abi Eskiþehire getiririz Ýnþaallah
Sizde iki ekmek alýrsýnýz.. Olur biter
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
adminim marulu ekmeðemi sarýp yiyecekler yoksa![]()
![]()
![]()
Fatih abi sen merak etme senin marullarý ben getiririm abi
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Abi Eskiþehirde marul ekmekmi yiyorlarmýþ bari birde domates doðrasalarmýþ Eskiþehiri hiç görmedim ama benim için çok büyük bir önemi ve deðeri var çok önemli bir yer..Kýsmetse görüceðiz cumartesi günü
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Arkadaþlar,
Merak ettiðim bir þey var:
Acaba güzel ilçemde, o eski tatlar hala yaþýyor mu? Genetik yapýsý deðiþtirilmemiþ, topraðýmýn eþsiz tadýný ve lezzetini yaþatan marullar hala var mý? Mevsiminde Nizip'te olma þansýmýz yok.
MUHARREM
Muharrem bey, maalesef o eski kara has artýk kalmadý, halihazýrdakilerde fena deðil ama o eski göbekli zembil gibi nerdeyse yerken yaðý elinize bulaþan yerli bider kara has; iri çekirdekli parmak yapýþtýran yerli kara karpuz gibi yok olmak üzere..! hani diyorlar ya herþeyin naylonu çýktý tohumlarýn da hibrit olaný çýktý çýkalý eski tadlar pek kalmadý.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Evet ya abi býrak marulu,pirpirimin bile eski tadý yok maalesef....
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...