Anlayana sivrisenek saz, anlamayana davuldan zurna az.
gerçekten okunmaya ve tefekküre deðer,
hindistandaki ressam örneði gerçekten çok anlamlý.
güzel adam..ellerine saðlýk..öðrenmekten keyf alýyorum.
Nizip sevgisini yüreðinde taþýyanlara binlerce selam ....
Estf güze kardeþ bizlerde sizlerden ögrenmekten mutlu oluyoruz.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Karýnca ile Aslan ....
Küçük bir Karýnca her sabah erkenden iþine gelir ve neþe içinde çalýþmaya baþlardý…..
Çok çalýþýr… Çok üretir... Ve bunlarý keyif içinde yapardý.
Patronu Aslan, Karýnca’nýn baþýnda yöneticisi olmadan kendiliðinden bu kadar hevesle çalýþmasýna çok þaþýrýrdý. Bir gün karý ve verimliliði arttýrmak için aklýna parlak bir fikir geldi. Eðer Karýnca, baþýnda bir yönetici bile olmadan bu kadar üretken olabiliyorsa, bir de baþarýlý bir yöneticisi olsa neler yapardý.
Bunun üzerine, müthiþ bir yöneticilik kariyeri olan ve yazdýðý raporlarla ünlü Hamamböceði’ni iþe aldý. Hamamböceði iþe öncelikle bir saat alarak baþladý. Böylece Karýnca’nýn çalýþtýðý saatleri tam olarak ölçebilecekti. Ýþ saatlerinde gevþekliðe müsaade etmeyecekti. Elbette raporlarýný düzenleyecek bir sekretere de ihtiyacý olacaktý. Bu nedenle hem telefon trafiðini yönetmek ve hem de arþiv iþleri için Örümcek’i iþe aldý.
Aslan, geliþmelerden çok memnundu. Hamamböceði’nin hazýrladýðý raporlar gerçekten harikaydý. Hatta ondan üretim hýzýný ölçen ve karlýlýðý analiz eden renkli grafikler de hazýrlamasýný istedi. Böylece bu raporlarý ortaklarýna sunum yaparken kullanabilecekti.
Hamamböceði, bu raporlarý üretebilmek için yeni bir bilgisayara ve donanýma ihtiyaç duydu. Artýk artan ekipmanlar için de artýk bir bilgi iþlem departmaný oluþturmanýn zamaný gelmiþti. Bu iþleri idare etmek için Sinek’i iþe aldý.
Bir zamanlar mutlu, üretken ve rahat olan Karýnca bu yeni toplantý düzeninden ve evrak iþlerinden yýlmýþtý. Zamanýn büyük bir kýsmýný sorulan sorularý cevaplamak ve evrak iþleri yapmakla geçiyordu.
Aslan, Karýnca’nýn bölümünün giderek büyümesinden memnundu. Bölümü daha da büyütmek üzere bir üstyöneticiye ihtiyaç olduðunu düþündü. Ve bölüm baþkaný olarak baþarýlarý ile ünlü Aðustosböceði’ni iþe aldý.
Kendi rahatýna ve keyfine düþkün Aðustosböceði’nin ilk icraatý ofisi rahat edebileceði yeni mobilyalarla döþemek oldu. Tabi ki kendisinin yeni bir bilgisayara, bütçe kontrol ve stratejik verimlilik planý hazýrlanmasý için kiþisel bir yardýmcýya ihtiyacý vardý. Bunun üzerine eski iþyerindeki yardýmcýsýný iþe aldý.
Karýnca’nýn çalýþtýðý yer giderek kimsenin gülmediði, neþesiz ve mutsuz bir mekana dönüþmüþtü. Aðustosböceði, patronu Aslan’ý ortamýn ruh halini deðiþtirecek bir çalýþma yapýlmasý gerektiðine ikna etti.
Bunu üzerine, Karýnca’nýn bölümünde olup bitenleri gözden geçiren Aslan, üretimin ve karlýlýðýn dramatik bir þekilde düþtüðünü farketti. Hemen, son derece itibarlý ve iyi tanýnmýþ bir Danýþman olan Baykuþ’u sorunu çözmesi için iþe aldý.
Baykuþ, Karýnca’nýn departmanýnda 3 ay geçirdi. Bu hummalý çalýþmanýn ardýndan ciltlerce süren muhteþem bir rapor yazdý.
Raporun sonucu þuydu: “Departmanda aþýrý istihdam vardý”.
Aslan, raporu inceledikten sonra dramatik bir karar verdi. Ve, elbette, ilk olarak negatif tavýrlarýyla dikkat çeken, mutsuz ve çalýþma isteðini kaybetmiþ olan Karýnca’yý iþten çýkardý...
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM