Bir memlekette namussuzlar kadar namuslularda cesaretli olmadikca o memleket batmaya mahkumdur.
Bir memlekette namussuzlar kadar namuslularda cesaretli olmadikca o memleket batmaya mahkumdur.
en azindan bu mozoikler icin anitlar kuruluna valilige turizm bakanligina basbakanliga mail atarak az da corbada tuzum olmasini istememden dolayi burada bir kac elestiri yapmayida kendimde bir hak buluyorum ...simdi biz soruna neden sondan basliyoruz bu elestiri nicet dernegine... sondan baslamak demek ( en son bakan geliyor bu tip olaylarda normalde öyle degil tabii ama türkiye sartlarinda maaalesef böyle ) yani bakani getirtcek mekanizmalari calistirdinizmi ? bir televizyon kurumuna, nrt haric kim mail yazdi ....cnn arandimi ntv arandimi vs vs vs...kamuoyu olusturulmadan olaya sondan baslamak diye buna derim ben..dikkat edelim ne zamandi milletvekili sarinin aciklamalari ? bizler nizip com da örgütlenip 300 500 mesaj attiktan sonra..sonra noldu peki ..aciklama yapildi yanan atese bir nebze su dööküldü...bakan gelecek denildi olay kapandi ...simdi kamuyou olustulmamis bi kac ciliz sesten baska ses cikmiyor... arkada bir destek yok isin kötüsü bir süreklilik yok..damlalarin sürekliligi betonu deler diyordu bi yazar...yani süreklilik lazim bu islerde..isin pesini birakmamak lazim sonuc alinincaya kadar.sonuc almak icinde dedigim mekanizmalarin calistirilmasi lazim..yoksa bu is maalesef bi kac siyasetcinin söz vermesiyle olmuyor...bu isler icin maalesef ki üzülerek söylüyorum yurtdisinda yasayan biri olarak...bu isin sorumlulari mecbur kalmak zorunda olmalilar...yani onlari getirmek icin her yol denenmeli ..bu yol basin yolu olur , kisisel bir eylem olur..yeterki dikkat cekilmesi icin yapilacak bir eylem ....mesela basinin dikkati nasil cekilir ? bunu hic düsündümü acaba hic nicet ? ..arkasinda kamuoyundan yoksun bir nicet..zemin hazirlanmadan yapilan her bina cökmeye mahkumdur...ayrica belirteyim niceti burda kötüledigim gibi bir olay cikarilmasin ...sadece yapici elestirler hakkimdir diye yaziyorum..yoksa gercekten de olayin icinde herkesten cok emegi olan kisilerdir bu arkadaslar...ama bunlarida yazmak bence tek benim degil herkesin görevidir... simdi simdiye kadar bunlar yapildi yada yapilmadi ...ama sonuca bakacak olursak ....basarisiz olunmus...peki nasil degistirebilirz...herkes icin yanlisi göstermek kolay ama ki cözüm zor...cözüm icin yukarida da yazdigim kurumlari harekete gecirmessek olmaz bu is ...yani basini ulusal basini özellikle ciddi haber kanallari cnn türk ntv gibi ... bu iste basariya ulasmamiz zor gibi...bunu nasil yapabilirz..basinin yumusak karninin kullanmamiz lazim..basinin yumusak karni yine maalesef ki absürt olaylar ve sanatcilar..mesela su son tarkanin ve bakanin atismasi olaylarindan sonra kamuoyu bildi o olayi ... o cikan mozoiklerin yakinlarinda basinin dikkatini cekecek olaylar bulmaliyiz..ve dikkati bir seilde cekmeliyiz..bakin o zaman bakan degil iki ay 2 gün icinde nizipte olmazmi ? bu bulunacak olay tartisilir ve karar baglanir..mesela ben orda olsam inanin o mozaiklerin üzerinde aclik grevindeyim diye pankart acar iki gün ac acina yatarim yeminle..ama dikkatide cekerim ...ha gülerlermi gülerler...memelekete deli abit hoca gibi bir adam lazim...eger o adam olsaydi rahmetlik valla hic birimize gerek bile kalmazdi ..bu vesileyle tekrar rahmet diliyorum ..arkadaslar belki olayi cok astim belki benim bu fikrimede gülüp gecilecek... aclik grevi yapcakmis hahaha denilcek..varsin denilsin ...ama su unutulmasinki ancak kendine bile hayri olmayan insan güler gecer alay eder... zaten bizim nizip adaminin cogundada ne yazikki bu alaycilik hep vardir...kagit kürekle bu isin olmadigi görülmüstür...baska seyler yapilmasi gerekmektedir... sevgiler saygilar selamlar..
Konu sakalli0727 tarafýndan (27.09.10 Saat 13:32 ) deðiþtirilmiþtir.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Doðru söze ne denir ki;Yýllardan beri zeugma kenti olarak anýlýyoruz Nizip adýna bir müzemiz yok her gördükleri tarihi eserleri Antepe taþýyorlar...bütün maddi gelirler Antepe gidiyor peki Nizip belediyesinin bunda karý nedir?
O kadar turist geliyor antep müzesine bütün yatýrým antepe gidiyor.Üzülerek söylüyorum artýk gerçekten de nizip adý silinmek isteniyor...Bu olaya Milletvekilimiz Syn:Mehmet SARI'nýn el atmasý gerekiyor..........
Kemal amca böyle açýk sözlü olmanýzdan dolayý sizi seviyorum....Söylemek istediðini açýk açýk söyleyen birisiniz...Nizipimiz adýna önemli bir yazý olmuþ
elinize dilinize saðlýk....
HARRAN ÜNÜVERSÝTESÝ TARÝH BÖLÜMÜ
Ne KraLýna Giderim Nede ALayýna , Bir Durum Varsa KraLýda GeLir Ayaðýma ALayýda..
Oðlum olana kadar KRAL benim
sakalli0727'ye yol gösterici tespitleri için teþekkürler... Özellikle Akevler konusunu ulusal basýna taþýma düþüncesini, ilk günden bu yana çokca düþündük ama ihmalkarlýðýmýzdan ötürü bu hususta bir türlü giriþimlerde bulunamadýk... Bu hatamýzý düzeltmek için, günden baþlayarak bu yolu (ulusal basýn duyarlýlýðýný saðlama giriþimlerini de) deneyeceðiz...
Size, KalpsizAdam'a, þükrü çiftçi'ye sevgi ve saygýlar...
Kýymetli kemal abim ulusal basýný kullanýrken acaba popilist bir sanatcýdan özellikle bu bölgeden yardým almak mümkün olurmu bize hususta diger üyelerimiz nasýl katký saglar ve iletiþim saglayabilir
Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
aslýnda býr cozum var oda ben ve komsularým ultýmaton koyacagýz 1 aya kadar mozaýklerýn netýcesý bellý oldu oldu olmassa kepce goturup uzerýndeký catýnýn ve mozaýklerýn komple dagýtýlmasý devlet ya alsýn götürsun yada acizliðið ný kabul edýp býzý rahat býraksýn. yeter artýk evýmýzde kýracý gýbý olduk hýc býrsey yapamýyoruz. kimse bu arazý sahýplerýne kýzmasýn býzým yeterý kadar psýkolojýmýz bozuldu. nrt yý bu hafta sonu yaný onumuzdeký pazar gunu cagýrmayý burdan ultýmatonu vermeyý dusunuyoruz. býr ay sure ya alsýnlar götursunler yada acizlikleri bir kez daha cýkaýn ortaya nýzýp te adam olmadýgý gaziantep ýlýnýn tayfa takýmýna da býrakmam o mazaýklerý hepsýný kepce ýle hallederým zaten suc o mazaýklerý býldýrýen adi kýmse suc onda en basýnda ýmha edeýlecktý malesef yun yuzune cýktý antep muzesýne gýdecegýne komple percalansýn daha ýyý antebe kýyak yok bundan sonra.
ÝL KÜLTÜR ve TURÝZM MÜDÜRLÜÐÜNE
G A Z Ý A N T E P
Gaziantep ili nizip ilçesi menderes mahallesi çevik sokak
No:13 nizip akevler adresinde bulunan evimin bahçe duvarý, agaçlandýrma
ve bahçe düzenlemesini yapmaya baþladým arazimde bulunan mozaýklere
bu çalýþmalardan dolayý herhangi bir zarar gelmesý durumunda ben sorumlu
degýlým. mozaýklerýn korunmasý amacýyla üzeri çatý yapýlmýs olup bu çatý beným
çalýþmalarýmý engelledýgýnden dolayý bu söz konusu çatýnýn 3 gün içerisinde
kaldýrýlmasý aksý taktýrde mülkiyetýmde her hangý bir ýzýn alýnmaksýzýn
iyi nýytýmýze ýstýnaden yaklasýk býr bucuk yýldýr bahcemýz ýsgal edýlmýs olup
bu gerekce ýle söz konusu çatý tarafýmdan sokulerek kaldýrýlacaktýr.
gerekli iþlemlerin yapýlmasýný bilgilerinize arz ederim.
Saadettin Yýldýrým
0 535 647 04 52
dileçeyý yazdým faxlýyorum. ne yapacaklarsa artýk yaparlar. onumuzdeký hafta pazartesýnden ýtýbaren ben bahce calýsmalarýna baslayacam yada býr adým atsýnlar neyse nýyetlerý býlelým. artýk biz usandýk ya sökün yada býr an once kararý verýn. kimse yaný nýzýplý hemserýlerýmýz býze kýzmasýn. biz her türlü fedakarlýgý yaptýk ama karsýdan yaklasan hýc olmadý. muhatap olmadý kýmsenýn býr býlgýsý yok herkes akýbetýný býlmýyor sadece býz beklýyoruz nereye kadar ben bahcemý kullanamayacam netýce olmadýgýndan bende sabrým kalmadý komsularýmýnda. býlýnmeyene dogru yol alýyoruz özene bezene evlerýmýzý yaptýk mozaýk cýktýgýnda zaten moralýmýz sýfýrdý bu bekleyýs daha býr etkýledý hadý hakkýmýza hayýrlýsý olsun.
bence herþey bir tarafa býrakýlýp il olmak için çaba harcanmalýdýr.nizip antepten her zaman üvey evlat muamelesi görmüþtür.artýk bu kamburu sýrtýmýzdan atmamýz gerek.bundan sonra ne yapýlmalý o düþünülmeli.ben her nizip antep konusu açtýðýnda söyledim ve bu söylemimi yine tekrarlýyorum''il olmamýz þart''bir daha ezilmememiz için,hor görülüp dýþlanmamamýz için,yok sayýlamamýz için....
Sakallý'nýn tatlý eleþtirisine gelince;
Ýlçede vekilimiz ve Baþkanlarýmýz dahil çalmadýk kapý býrakmadýk. Ýl'de Müdürler ve Genel sekreterimiz dahil, hatta vali'lik bünyesinde giriþimlerimiz oldu. Sayýn Genel sekreterimiz, Vali beyinde mutabakatý ile 500 milyar kamulaþtýrma bedeli tahsis etti. kamulaþtýrma için arsa sahipleri çaðrýldý. P.tesi toplantý vardý Ancak ne olduysa ogünün hafta sonunda oldu ve kamulaþtýrma toplantýsý iptal edildi.
Giriþim yaptýk arkadþlar fakat yeterlimi deðil tabiki. Baktýk ki olmayacak, sayýn Ertuðrul GÜNAY bakanýmýza detaylý bir bilgilendirme yazýsý ile baþvurduk. Bunun üzerine müzeye götürülme iþlemi durduruldu ve Bakan bey gelip yerinde göreceðim dedi.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sevgili Adminim, tabi ki bu konuda þahsi giriþimlerinizi ve NÝÇET olarak yapmýþ olduðumuz resmi giriþimlerimizi biliyorum... Benim bahsini ettiðim 'ihmalkarlýk sorunumuz' ulusal basýýnýn ilgisini çekme konusunda yeterince ýsrarcý olamayýþýmýzla ilgilidir... Ki bu giriþimleri 'býkmadan-usanmadan' tekrar tekrar yapmamýz gerektiðine inanýyorum...
sevgili admin abim ve kemal cengiz dayibey .ben resmi islemleri yaptiginiza inaniyorum..ama iste demekki basarisiz olunmus...baska yollar ucuk fikirler bulunmali...hatta bunun icin ortak msn toplantisi düzenleyebiliriz...fikir fikiri dogurur...herkesin msnleri vardir zaten...gerekirse saatlerce konunun üzerinde dururuz sonuca baglayana kadar
Konu sakalli0727 tarafýndan (27.09.10 Saat 14:15 ) deðiþtirilmiþtir.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Gaziantep Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü 'umarým' Sadettin beyin dilekçeli tavrýný karþýlýksýz býrakmaz; bekliyelim bakalým, cevaben ne diyecekler?!... Cevaben: Kamulaþtýrma için geliyor mu diyecekler yoksa bahaneyi þahaneye dönüþtürüp antebe mi götürecekler?
bence...bu olaya cok sanatla ilgileniyorlar gibi ...iste nizip insaninin sanata gösterdigi deger olarak algilayacaklar(yani islerine geldigi gibi) bence cok heyecanla yazilmis bir dilekce sadettin beyin dilekcesi ...
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....