Ýlaçlama çözüm olur mu? Belediyeden ziyade orman müd.lüðünün bilmesi çok önemli. En azýndan ilçe tarým veya antep orman md.lüðü bilgilendirilse belki bir giriþim olurdu.
Bu aðaçlarý kurtarmak lazým zira Nizipte orman kalmadý, ancak ilaçlama bu iþi çözmez çünkü ilaçlama diðer canlýlarýda yok ediyor, bence bu böcekleri yiyecek diðer canlýlarý çoðaltmak lazým mesela kuþlarý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Kasým Abi merhaba, týrtýlla biyolojik mücadelede kapsamýnda üveyik kuþlarýnýn kullanýldýðýný duymuþtum. Ayrýca erik ve kayýsý aðaçlarýna musallat olan yaprak bitinin de uður böceði diye bildiðimiz hayvanca yendiðini gözlerimle gördüm. Hatta bahçe sahibi bu yüzden ilaçlamadan vazgeçtiðini söylemiþti. Bu baðlamda çam aðaçlarý için biyolojik mücadele yapýlamaz mý?
bireysel emekli, sadece üye...
bir zamanlar yeþil nizip diye anýlan þehirimiz malesef þuanda taþ nziip diye görünüo bence bu kalan yeþillið de koruyalým
o böcek nizipe kada gelmiþmi ya ben sadece karadeniz tarafýnda var biliyordum istasyondaki aðaçlarda varmý bu böceklerden inþallah yoktur
Nizip Belediyesi Park Bahçeler Md.'lüðü ekipleri "mekaniksel mücadele" (keselerin bulunduðu dallarý kesip daha sonra imha etme) yöntemi ile Taþbaþtaki çam aðaçlarýnýn bu zararlýdan kurtarmak için çalýþma baþlattýlar.
Mücadelenin yeterli ve baþarýlý olmasý temennisi ile ilgililere çalýþmalarýndan dolayý teþekkür ederiz.
Bu arada Gaziantep Orman iþletme Md.lüðününde konuya daha duyarlý olmasýný talep ediyoruz.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Kasým bey Gaziantep orman iþletme müdürlüðünün telefonu varmý sizde, yada bu konuyla kim ilgileniyor adý ve telefonu varmý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE