NÝÇET derneðimizin bayan üyeleri bana ulaþarak 15-20 kiþilik bir ekiple fida dikme çalýþmasý yapmak istediklerini bugün ilettiler. Bu ekip öðretmenlerimizin oluþturduðu bir ekip. bu teklifi hemen deðerlendirip hayata geçirebiliriz.
NÝÇET derneðimizin bayan üyeleri bana ulaþarak 15-20 kiþilik bir ekiple fida dikme çalýþmasý yapmak istediklerini bugün ilettiler. Bu ekip öðretmenlerimizin oluþturduðu bir ekip. bu teklifi hemen deðerlendirip hayata geçirebiliriz.
Dün bir kaç orman iþletme müdürleriyle görüþtüm, aðaç dikme iþlemi bir kaç þekilde oluyor,
1- Hatýra ormaný en az 2000 fidan dikiliyor ve tabelanýzý dikiyorlar fidan baþýna 1 TL para ödüyorsunuz, bu para karþýlýðý hem fidan veriyorlar hemde 3 yýl fidanlarýn bakýmýný üstleniyorlar zaten 3 yýl sonra aðaç kendisini kurtarmýþ oluyor,
2- Orman iþletmenin zaten aðaçlandýracaðý bölgeye gidip, ücretsiz fidanlarý görevlilerin istediði yerlere kendin dikiyorsun, buraya tabelanýzý asamýyorsunuz.
3- Aðaç dikilecek bölgeyi yerel yönetimler tespit edebiliyor, fidanlarý orman bölge müdürlüðü fidanlýklarýndan ücret karþýlýðý alýp dikiyorsunuz ancak bakýmý size ait oluyor.
Bütün bu iþlemlerde proje isteniyor.
Kasým beyin önerdiði bölge için hemen Orman Bölge Müdürlüðüne bir dilekçeyle baþ vurup bölgenin incelenerek olur vermesi iþin baþlangýcý açýsýndan iyi olur.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
zaman geçirmeden ,bürokrasiye takýlmadan hemen dikelim fidanlarý.ekip hazýr bekliyor. diðer ekiplere de haber verip kýsa zamanda bir organizasyon yapmamýz gerekir. MEHMET Akpek abimiz daha önceden tecrübelidir bu konuda.
Hocam inanýn Nizip bu aðaç dikme konusuna duyarsýz kalýyor. Ancak sayýn kaymakamýmýz bir çalýþma içerisinde, onlara katýlýr bir þenlik havasý içerisinde dikeriz Ýnþ. Daha önce çok denedik, gelrizi diyen çok ama pazar günü rahatýndan feragat edipde gelen az oluyor. Ýki defa aðaç dikme kampanyasý düzenledim, birinde belediye destek oldu saðolsun, diðerinde de yüksek okul öðrencileri destek oldular. Fakat düzenleyeceðiniz her organizasyona ben varým.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Aðaç dikme organizasyonunda bende varým unutmayýn.
Dünden bu yana, Nizip'te ikamet eden 30 küsur NÝÇET üyemiz aðaç dikme organizasyonu için, her an hazýr olduklarýný belirttiler...
Kýymetli Nizipli hemþehrilerim.Hatýrlarsanýz bu akasya aðaçlarýndan istasyon yolunda ve o bölgede çok var.Baharla beraber çok güzel koku yayan çiçekler açarlar.Dallarý dikenli bir aðaçtýr.Hatta biz çocukluðumuzda o çiçekleri yerdik,çünkü içinde þekerli nektar vardý.Ýlçemizin iklimine uygun,zahmeti olmayan ve yabancýsý olmadýðýmýz bir aðaç.Ýnþaallah þehrimize hayýr ve bereket getirir.Emeði geçenlerin geçmiþlerine rahmet olsun...
aðaç dikme organizasyonunu baþlatan bayan üyeler bugün benimle görüþerek fiilen aðaç dikmeye gelecek gönüllü sayýsýnýn þu an için 80-100 civarýnda olduðunu bildirdi.
Yüksek okul öðretim görevlileri ve öðrencileri ve Nüder derneðide beraber aðaç dikelim diyorlar.
Organizasyonu hafta içerisinde neticelendirip, gelecek hafta sonunda dikmeyi planlýyoruz.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
aha iþte bak böyle çalýþmalar yapýn canýmý yiyin eften püften konularla niye meþkul ediyonuz siteyi arkadaþ
dimi ama þekerim
Aðaç dikim zamaný geçiyor bir an önce yapmalý ne yapýlacaksa.