Cumali yýkasýn o zaman![]()
Biz seni ellerin pis eline býrakýrmýyýz.
Üçümüzden birini seç
Paramara almayýz.
Osman Demir Istanbul
osman kardeþim,din kullanýlarak,sadece islam da deðil,diðer dinlerde de kadýn hep kullanýlmýþtýr.örnekler için lütfen beni arayýnýz.
solcular her zaman dine saldýrmamýþtýr,müslüm ün de dediði gibi,dini kullananlara ve bu kisve altýnda dini bütünleri kullananlara saldýrmýþtýr.müslüm ün gidici olmasý durumun da ise...kimin ne olacaðý belli olmadýðýndan,karar vermeyelimmmmmmm.
Vedat ne diyorsun hangisini seçeyim.![]()
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Bu adamin da '***** *****' yazmasi beni olduruyor))) Tamam hadi aradik diyelim, ne diyeceksin ki yani? Neyi ispata calisiyorsun bu yazinda?
Butun dinler kadini kullanmistir?!!! Efendim, anliyamadim! Nasil yani? Bir din bir kadini nasil kullanirki? Neye, nicin???
Solcular dine saldirmamismis dini kullananlara saldirmismis??? Sadece Muslum abinin yazilarina baksak bile gordugumuz hic sahis degil dogrudan "DINDIR" yahu, bu nasil bir yavedir?
Siddeti hayatimizdan cikarmaliyiz, kadin erkek diye ayrimi yok bu isin!
Yusuf Ýslamiyet dahil bütün dinler kadýný ikinci plana atmýþtýr, hatta üçüncü plana, sen baþka gezegende mi yaþýyorsun, öteki tarafta bilmem kaçtane huri erkeðe verilecekmiþ, zina yapýlýyor kadýn öldürülüyor erkeðe bir kaç kýrbaç cezasý, kuranda kadýný erkek için yarattýðýný hatta bilmem ne kemiðinden yarattýðýný söylüyor, daha bir sürü örnek var, bütün bunlar varken kalkýpta Ýslamiyette kadýnla erkek birdir eþittir demene çocuklar bile güler, geçenlerde yapýlan Ýmam Hatip buluþmasýnýn resimlerine bir bak bakalým hiç kadýn varmýydý.
Ben islamiyette kadin erkek esit demedim demem de! Sadece Recm cezasinda zina yapanlar eger evliyse ikisi de recm edilir dedim! Ayrica yine basa donuyoruz ki, sen bu soylemle sahislara ya da 'dini kullananlara' DEGIL dogrudan dine laf ediyorsun veya saldiriyorsun! Bilmem anlatabildim mi?
Inanan biri icin bu dinde belirtilenler dogrudur ve o zaman dinine laf edersin ama dininde olmayip da icraati farkli olan varsa bunu da dine maledemezsin, benim soylemeye calistigim budur!
Son olarak, Kuran'da kadini erkek icin yarattik demez ya da 'bilmemne kemiginden' yarattik da demez! Once Ademi yarattik sonra da ESINI yarattik der simdi tekrar bakip tam kelimeyi veremiycegim vaktim yok! 'Zevcetuhi' de olabilir 'misneyn' de...
Konuyu dagitmazsak, siddeti konusuyoruz ve sozde savundugunuz kadinlarin hic de masum olmadigini sizler de cok iyi biliyorsunuz! Bunu kadin haklari zirvaliginin arkasina saklamajk cok abestir vesselam.
Bence Yusuf bey çok dogru demiþ dine þahýslarýn yanlýþýný katarsanýz öymene bakýp Bütün CHP ye alevi düþmaný deyip kulp takmak ne kadar dogru olur o zaman
kadýnlar bu kadar masum degil , aranan hakký bana tarif edermisniz
Erkegin hakký ne ozaman madem eþitiz o zaman sorumluluklarda eþit olarak paylaþýlsýn
Eger Ýslamýn kadýna verdigi degeri bir insanlar anlasa ve bilse
Kadýnýn öyle haklarý varki birini ben yazayým
Kadýn dogurdugu yani öz evladýna bile dinimize göre Süt emzirmek zorunda degil
Gelenekler dinin yerini almýþ
Lütfen bunun adýna Ýslam veye din demeyim
selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Çocuklarýnýn iyi birer birey ve saðlýklý ruh hallerinin olmalarýný istiyorlarsa anne babalar bir birlerine SAYGI ve SEVGÝ duymak zorundadýr. Bugün eþini döven "insan" unutmamalý ki büyüdüðünde ayný þiddeti erkek çocuklar babalarýný örnek alacak ve eþlerine þiddet uygulayacak veya kýz çocuklarý anne sinin gördüðü þiddetin olaðan birþey olduðunu kabullenmiþ olarak büyüyecek ve kocasýnýn þiddetine ses çýkarmýyacak.
Kýz çocuðu olan babalar unutmamaki yarýn kýzlarýda evlenecek ve senin uyguladýðýn þiddetin aynýsýný senin kýzýna yaptýklarýnda aynaya baksýnlar LÜTFEN. O an sen ne hissediyorsan ayný hisleri eþine þiddet uyguladýðýnda kayýnbabanda hissetmiþti.
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Fiziksel eþitlik deðil hak eþitliðinden bahsediliyor, benim anlamadýðým nasýl bir Ýslamiyetten bahsediyoruz, uygulamalara bakýyoruz, kadýn her zaman üçüncü planda, dinin kurallarýna bakýyoruz, kadýn baþ tacý, kurana bakýyoruz, kadýný erkek için yarattým diyor, neye inanacaðým þaþýrdým.
Simdi baktim Zumer 6 ve Nisa 1'de geciyor ve "Zevcaha" diye geciyormus, yani "Esi", cifti de diyebiliriz. Ayrica Kiyamet 39'da "ondan kadin ve erkek cift kildik" diyor ve bu ikinici yazisim Muslum abi! Kuran'da kadini erkek icin yarattik DEMEZ! ve 'bilmemne kemiginden' de yarattik DEMEZ.
Birseylere inanmak zorunda hissediyorsan kendini, onu bilemem ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmek bence olmasi gerekendir.
Insanlari din, dil, irk, cinsiyet ve yas farki gozetmeksizin haklarini tanimamiz ve savunmamiz lazim.