Ben deve hörgücüyle bir iliþkisi olduðunu sanmýyorum, höyüklerin yapýlýþ þekilleri ve yerleri birbirine çok benzer, hatta bu höyükleri yapanlar, yani çalýþanlar inþaat bittikten sonra verilen yemekte zehirlenerek öldürülürmüþ sebebi de höyüðün planýný bilen kalmasýn diye sadece aileden bir kaç kiþi bilirmiþ höyüðün planýný bu ölen iþçiler ve mühendis de höyüðün eteklerine sýrayla gömülürmüþ.
O senin dediklerin Mýsýr Primatleri içindir..Firavun özellikle öldürtmüþ o garibim iþçileri..
Hem höyük hem de kale özelliðini birlikte taþýyan Gaziantep kalesi belki de bu konuya verilebilecek en iyi örneklerden bir tanesidir.Þehir merkezinde, gerek ihtiþamý ve heybetiyle, gerekse bir sýr gibi gizlediði tarihiyle dikkati çeken Gaziantep Kalesi, Türkiye'deki kalelerin en güzel örneklerindendir. Kalenin ne zaman ve kimler tarafýndan inþa edildiði hususunda kesin bir bilgi olmamakla beraber, yapýlan incelemeler sonunda kalkolitik dönemden itibaren iskan gördüðü bilinmektedir. Gaziantep kalesinin Ýlk inþaasýnýn bir höyük olduðu tahmin edilmektedir.Bugünkü biçimini ise bu höyügün yeniden düzenlenerek Bizans Ýmparatoru Justinyanus döneminde M.S. 6. yüzyýlda almýþtýr. Kale, daire planlý olup, çevre uzunluðu 1200 metredir. Yapýlan fetihlerle kalenin Türklerin eline geçmesi ile baþlayan süreçte kale duvarlarý 12 kule burçla desteklenmiþtir. Kalenin üzerinde cami, sarnýç ve yeni yapýlar inþaa edilmiþtir.Höyük özelliði taþýyan alt bölümlerde üst yapýya destek saðlamak amacýyla büyük odalar, galeriler ve dehlizler inþaa edilmiþtir. Ana kütle altýnda ise bir su kaynaðý bulunmaktadýr.
1999 da halep e gitmiþtim.halep kalesinin antep kalesinin ikizi gibi geldi bana.birçok açýdan fotoðrafýný çekmiþtim.sayýn tarhan antep ile halebin birbirine yakýn olmasýndan ayný dönemde ve kiþilerce yapýlmýþ olabilirmi?