Bu arada calismamizi 'Kultur Bakanligi' icin yapmistik ama hernedense proje iptal edildi!
Zihniyet derken bosa isyan etmiyoruz yani!!!
Bu arada calismamizi 'Kultur Bakanligi' icin yapmistik ama hernedense proje iptal edildi!
Zihniyet derken bosa isyan etmiyoruz yani!!!
Bu konuyu da ana temaya baðlý kalmadan
Önemsiz bir nedenlerle tartýþýp durdunuz ya
Bravo size.
Müslüm Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
açýlan konularýn ana temasý ve bir formatý var.
Osman Demir Istanbul
Kýymetli Yusuf iþin Niziple ilgili olaný burada bizimle paylaþsan bizi sevindirirsin.
Haa atalarýmýz eþkiya deðildir.
Osman Demir Istanbul
Atalarimiz 'bal gibi' eskiyadir. Degil deyince bu ozelliklerini yitirmezler! Ayrica Nizip'le ilgisi Afsin Bey'dir.
Atalar derken burda sadece Turkleri algilamak dogru degildir cunku halu hazirda 'haksiz' sekilde saldirganliklar devam etmektedir. O donemde de herkes herkese saldiriyordu ancak hiristiyan halkin hatta zamanin halifesinin 'mertlik ve yigitlikleriyle' one cikmis Turkleri tercihi iftihardir. Butun dunya bu konuda hem fikirdir.
Turkler medeni dunyaya pek bisey katmamis ama pek zarar da vermemisler ote yandan 'dunya barisi' adina 'insan haklari' adina emsalsiz bir yonetim sergilemislerdir.
Hicbir zaman kan durmayan(peygamber donemi dahil) ortadoguyu tam 5 asir 'tek pirpirli cavusla' sukunet icinde idare etmek hicbir akli melekeyle izah edilemiyecek turde muhtesemdir.
Osmana eþkiyalýk da amma yakýþýr ha, nerdeyse Uludapda kalýp eþkiyalýk yapacaktý biz engelledik.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Evet, ben de bir Türkmen olarak atalarýmýzýn pek de uslu adamlar olduðunu söyleyemem. Ama herþeyin bir sebebi vardýr. Bir kere o zamandaki hukuk ve toplum yapýsýný günümüzle kýyaslamak son derece yanlýþtýr. Türkmenler konar-göçer insanlardý. Yayladan yaylaya gezer ve geçimlerini yün, yapaðý, dokumacýlýk ve avcýlýk ile saðlarlardý. Yerleþik düzene geçerken bir takým sorunlarla karþýlaþtýlar. Geçim sýkýntýsý yaþayýnca kervanlara -istemeden de olsa- musallat oldular. Bir çok Barak ezgisinde de bu durum dillendirilmiþtir:
"Gitme garip gitme de yollar harami,
Arap vurur da Türkmen alýr paramý..."
Bunun üzerine de zaten Türkmenler devrin hükümdarýnca ferman yollanarak sürülmekle tehdit edilmiþlerdir ve bu durum da deyiþlere yansýmýþtýr
"Ferman padiþahýnsa daðlar bizimdir..."
Türkmen aþiretlerinin üzerine gönderilen ordular, bir kýsmýný yok etmiþ, bir kýsmýný da sürmüþtür. Ordudan kaçanlar ise daðlara sýðýnmýþlar ve eski geleneklerine geri dönmüþlerdir.
Anadolu'nun Türkleþmesinde ve özellikle Selçuklularýn elini kolunu sallaya sallaya ta Ýstanbul'a kadar gelmesinde en büyük etken, Alparslan'dan bir kaç yüzyýl önce Anadolu'da konar-göçer þekilde yaþayan Türkmenlerdir. Çünkü, Selçuklularýn geldiðini öðrenen Türkmenler, Bizans'ý yani Doðu Roma'yý içten vurmuþlar, Selçuklu ordularýna taarruzda büyük kolaylýk saðlamýþlardýr. Ama ayný zamanda Osmanlý'nýn baþýný her zaman aðrýtan bir topluluk olmuþlardýr. Bu da kaderin acý bir cilvesi olsa gerek...
Konu Subutay tarafýndan (05.06.09 Saat 09:04 ) deðiþtirilmiþtir.
bireysel emekli, sadece üye...
Arkadaþlar saçmalamayýn.
Ne eþkiyasý.
Daðlar bizimdir
konusunu zaman zaman iþliyorum.
Yani hiç mi yazdýklarýmý okumuyorsunuz.
Daha geniþ ve kapsamlý ayrýca konu açýp yazacaðým. ama kýsa kýsa birþeyler yazayým.
1- Savaþ esnasýnda yapýlan yaðmalama olayý
Hýrsýzlýk deðil Ganimet anlamýna gelir.
2-Osmanlý özellikle Sarý Selimden sonra yönetici ve memurlarýný Türk ve Kurd olmayanlardan seçer.
Vali vs. hepsi yabancýlardan oluþmakta ve
Yönettikleri halka büyük zulumler yapmakta idiler.
Bazý Türkmen ve Kurd aþiretleri tamamen bazýlarý ise pasif þekilde Osmanlý Devletine baþkaldýrýdýlar.
Bu yüzden Turkler hep eþkiya muamelesi gördüler.
Anadoluda 300 Yýl civarý kan gövdeyi götürdü.
Taa ki II. Mahmuta kadar devam etti.
O yüzden Devleti tanýmadýklarýný zulme hayýr dediklerini her fýrsatta söyleyen Türkmenler
Dadaloðlu Köroðlu gibi yiðitleri günden güne efsane ettiler.
Sizin yaptýðýnýz yorumlarý
Ki çoðunuz bu baþkaldýranlarýn soyundan gelmektesiniz.
Okuyunca utanýyorum
Osman Demir Istanbul
Osman sizi çok kýzgýn gördüm.
abilerim bizler Alparslan gibi isim leri yaþatmalýyýz...
Konu felsefefe tarafýndan (05.06.09 Saat 15:00 ) deðiþtirilmiþtir.
Ülküsüz insan çamurdan farký olmayan bir varlýktýr...
TÜRK ÝSLAM MÜHRÜNÜ DÜNYAYA VURACAÐIZ...
Kýzmamak elde deðil abi.
Þimdi savaþ zamaný diyelimki
Düþman öldüren katil mi olur.
Savaþ Gazilerine Katil diyelim
Olur mu böyle saçmalýk.
Ganimet diye bir olay savaþýn bir sonucudur.
Türkler her zaman þerefli bir milletdir.
Asla Tecavüzt etmezler
Asla köle almazlar.
Bu Ýslamiyetten de önce aynýydý
Ýslamiyetten sonrada.
Kendi tarihinizi, yabancý gözüyle okuyabilirisiniz.
Ama sakýn olaki Yabancý mantýðýyla bakmayasýnýz.
Baþka da bir millete bu özellik yoktur.
Osman Demir Istanbul
Bak guzel abim! Tarih 'belgeyle' yazilir aksini iddia ediyorsan getirirsin delillerini. Bu yazdiklarim veya yazacaklarim 'yabanci gozlu' degil 'kendi tarihci' ve bizzat 'olayin kahramanlarinca' nakledilen seylerdir. Yenicerilerin yaptiklarini yazmaya baslarsak.... basliklar halinde yazayim:
- Cetecilik (bugunku askerin 'asiliginde' bir hikmet ariyan varsa....)
- Karaborsacilik
- Harac
- Isyan
- Asiri 'zevku sefa' (ickili ve afyonlu)
- TECAVUZ sade savas da degil Istanbul'un GOBEGINDE!
Bunlar sadece binde biri! Uzatmanin anlami yok! Baska milletler de bunun fazlasini YAPMISLARDIR. Sucsa 'insanlik sucudur' degilse 'tarihtir' ama nasil degerlendirirseniz degerlendirin sonucda 'Bizim Tarihimizdir'!
Yrd. Dç Abdulkadir TEKÝN her zaman derneðe gelir ve sanýrým konunun da uzmanýdýr, yapýn bir röpörtaj atýn siteye olsun bitsin.Maþþallah hangi konu açýlýrsa açýlsýn herkes konunun uzmaný geçiniyor,bilen öðretsin bilmeyen dinlesin.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Insanlari hicbir seye mecbur ve mahkum etmeye hakkimiz YOK. Bilen de konusacak bilmeyen de. Isteyen dinler istemeyen dinlemez, isteyen istifade eder istemeyen etmez.
Herkesin akli fikri var.
Ayrica guzel fikir Mahmut abi, neden sen de Doc. Dr. Abdulkadir Tekin beyle soylesi yapip bizimle paylasmiyorsun? Hatta dogrudan yonlendire de bilirsin.
Konu YusufSerce tarafýndan (08.06.09 Saat 07:05 ) deðiþtirilmiþtir.
Yusuf bu yazdýklarýna üzüldüm.
Türk Tarihi ile Osmanlýyý ayýrdýðýmý sen daha anlayamamýþsýn.
Ben Osmanlý askeri demedim
Türk Milleti dedim.
Ýstanbul Yeniçerisinin yaptýklarýný
Türk Milletine mal edersen
sen hiçbir þey bilmiyorsun demektir.
Osman Demir Istanbul
Osman yeniçeriler Türk deðilmiydi.