allaha emanet derken nedemek istiyon abi bir açýklýk getir hangi konuda allaha emanetlik olduðumu gördün
allaha emanet derken nedemek istiyon abi bir açýklýk getir hangi konuda allaha emanetlik olduðumu gördün
Þükrü, sadece sen deðil hepimiz Allah'a emanetiz. kardeþim.
Uzatmayalým, istersen.
Böyle boþ mesajlarla kimsenin de vaktini almayalým...
''Cennet Cennet Dedikleri Bir Kaç Köþkle Bir Kaç Huri Ýsteyene Ver Onlarý Bana Seni Gerek Seni"
abi sizlere saygý duyuyorum aydýnlatýðýnýz için
Konu þükrü çiftçi tarafýndan (13.04.09 Saat 15:58 ) deðiþtirilmiþtir.
Þükrü alemsin ya mahsuni sana dua etmiþ bizim insanýmýzýn en güzel sözü bu allaha emanet ol.
Müslüm ammi nasýlda biliyyyyyyyyyy bak abdal aþýný.
Baþýna gelen agam nasýlda biliyyyyyyyyy.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
ehuehue)))) þükrü sen cok yaþa emi
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Abdal aþýný yemeyen varmý Fatih. Yada abdallara akþamlarý yemek vermeyen varmýdýr Nizip'te.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
müslüm abi bugün edebiyat hocamýza sordum abdal ile aptalýn arasýnda daðlar kadar fark var dedi
Konu þükrü çiftçi tarafýndan (14.04.09 Saat 10:33 ) deðiþtirilmiþtir.
Þükrü, öðretmenin gerçekten çok güzel yanýtlamýþ, bu iki terimin arasýndaki farklarý, hatta ben, daðlar kadar demiyorum. Daðlar,uçurumlar hatta dünyalar kadar fark var diyorum ikisi arasýnda.
ABDAL:
Abdal dunya nimetlerinden ve iþlerinden elini etegini cekmis kendini ibadete vererek sadece Allah sevgisine baglanmis kisidir. Abdal nefis ruh ve kalb terbiyesi ile manevi rutbeleri ve dereceleri herkesce bilinmeyen ricalu'l-gayb (Allah'a ibadet ve taat iþini üstlenen kimseyi dile getirir) arasina girmis insan olup, ayrýca çok gezen Derviþ anlamýnda vede Tasavvuf makamýnda bulunan en üst derecede bulunan manevi mertebeye verilen isimdir.
APTAL:Zekâsý pek geliþmemiþ, zekâ yoksunu,ahmak,bizim Nizip dilindede tabiri caizse sözüm meclisten dýþarý Dangalak anlamýna gelir.
Bu anlamlar itibarýyla Nizip'in Gökhan kardeþimizin dediði gibi, ne Abdalý nede Aptalý meþhurdur,bana göre.
Daha öncede söylediðim gibi,Nizip'in Hasidi yani Kýskanç insanlarý meþhurdur.
Konu Mustafa KANAL tarafýndan (14.04.09 Saat 12:22 ) deðiþtirilmiþtir.
Mustafa KANAL:
Bu anlamlar itibarýyla Nizip'in Gökhan kardeþimizin dediði gibi, ne Abdalý nede Aptalý meþhurdur,bana göre.
Daha öncede söylediðim gibi,Nizip'in Hasidi yani Kýskanç insanlarý meþhurdur.
En doðru teþhisi sen koymuþsun kardeþim tebrikler.
O hasidlikten deðil Nizip'in hepsi aða soyundan geliyor da ondan.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE