NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
Bilgisayarýnýz arýzalanýnca onarým için bilgisayarcý yerine sýhhi tesisatçýya mý gidersiniz..? Neden uzmaný olmadýðýnýz konularda hele ki hassasiyet gerektiren vebal taþýyan bir konuda çok rahat bir þekilde cevaplar yazmaya çalýþýyorsunuz..?
Bilinmesi gereken önemli bir konu;
Soruyu soran üyemiz buradaki cevaplarý kabul edip uyguladýðý takdirde cevabý veren kiþide ayný vebali yüklenir.
Her il ve ilçede müftülük makamlarý var ulaþmakta çok kolay üstelik müftülüklerin bir görevi de bu gibi konularda halký aydýnlatmaktýr. Aþaðýdaki linkte Nizip müftülüðünün iletiþim bilgileri mevcut arayýp sorun hem siz rahatlayýn hemde kimse vebal altýnda kalmasýn.
Nizip müftülüðü iletiþim
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
bildiklerinden helallik alman lazým bilmediklerinide allahla senin aranda
ben sizin bütün unuttuðunuz borçlarýnýzý 1000 tl karþýlýðý noterden devralabilirim
valla ben ciddi açtým merak ettimde o acýdan yani ...![]()
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Hiçbiriniz fetva makamý deðilsiniz hatta müftülük bile, gerçekler var onlara göre hareket etmelisiniz, tabiki doktorlarda allahýn en sevgili kullarý arasýndadýr.
Size bir hikaye anlatayým,
Yýllar önce bir adamýn otobüsünde þoforlük yapýyordum adamda her türlü rezillik vardý, alkol kadýn kýz pavyon yani aklýnýza ne rezillik geliyorsa bende her zaman allahým bu adama doðru yolu göster diye dua ederdim.
Bir gün beni çaðýrdý otobüsü getir bayrampaþa caminde bir cenaze var dedi, gittim kimsesiz bir yaþlý kadýnýn cenazesi, her þeyiyle patronum Mustafa ilgileniyor, merak ettim sordum, ya Mustafa kim bu kadýn senin neyin oluyor diye, bana ne dedi biliyormusunuz bu kadýnýn kimsesi yok benim sokakta yaþardý ben tam 20 senedir bu kadýnýn her þeyini karþýladým, bundan ailemin bile haberi olmadý kimseye de söylemedim, en sonunda öldü þimdi görevim bitti onu topraða verdim dedi, inanýn o günü hiç unutmuyorum nefret ettiðim bu adam bir anda gözümde büyüdü ve dev oldu.
Þimdi soruyorum acaba allah bu rezil adamý cennetemi koyar cehenneme mi?
Secret kardeþim sen bildiðin doðrulara göre yaþa, ama illaki vicdaným rahatlasýn diyorsan Kasým beyin söylediði gibi müftüye danýþ vicdanýn rahat etsin.
Bu arada unuttum Mustafa vefat etti cenazesi yine ayný camiden kalktý, belki kimsenin cenazesi bu kadar kalabalýk olmamýþtýr, tanýmadýðýmýz bir sürü insan vardý meðer herkese yardým edermiþ, nur içinde yat Mustafa.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
ferhat kardeþin konu ile ilgili açýklamasý gayet yeterli idi
evet özür dilerim duruyormuþ...ne kadar ön yargýlýyým...
![]()
Konu boroboro tarafýndan (20.03.09 Saat 17:58 ) deðiþtirilmiþtir.
adminin dikkatine siteye girmeyeli bayaðý dini konularda fikir beyan edenler olmuþ ve zaman zamanda konu üzerinde çok yazýlmýþ ama inanýn bana biligisi olanlar konuþya veya yazsa daha iyi olur.Ýyilik edelim derken gunah iþlemek daha çok büyük bir vebal altýna sokar bizleri....
Karanlýk gecelerin nurlu sabahý
abi bu konuda admin ne yapabilirki bu konuda üyeleri uyarmak lazým bence admin yerine üyeler deseydiniz daha iyi olurdu...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
günün birinde sanatçýlardan birine mikrofon uzatýlmýþ ve islan dini hakkýnda ne dersýnýz diye bir soru sorulmuþ.!!!! Mustafa yýldýrým hocam o zaman çok ama çok tepki göstermiþti nedený sorduðumuzda bu iþin ehlý o sanaatçý deðil dedi.Þimdi ayný tepkiyi bende müslüm kardeþime gösteriyorum.Neden mý?
Herkesin baþýna bir görevli dikmek mümkün olamayacaðýna göre vicdanlara da hitap etmek kalýcý çözüm için kaçýnýlmazdýr.Kul hakkýna riayet etmeyen dünya ve ahiret saadetinden mahrum olur.
“Bencinleri ve insanlarý
ancak bana kulluk etsinler diye yarattým”Zariyat 56
“Ey iman edenler! Bütün sözleþmelerinizi yerine getiriniz”Maide 1“Sözleþme yaptýðýnýz zaman, Allah’a verdiðiniz sözü yerine getirin. Allah’ý kendinize kefîl kýlarak pekiþtirdikten sonra yeminlerinizi bozmayýn. Þüphesiz Allah, sizin ne yaptýðýnýzý bilir”Nahl 91
Prensip olarak Allah elbette dilerse her türlü günahý affeder, kimse Yüce Allah`ýn iradesine sýnýr koyamaz. Allah`ýn affý ve merhameti sýnýrsýzdýr. Ancak yine Ýslam ilkelerinden biri de, kul hakkýnýn çok önemli olduðudur. Ahiretteki ilahi hesabýn bir bölümü Allah hakký, bir bölümü de kul hakkýdýr. Tövbe de temel þartlardan birisi de, suç, kul hakký ise onu iade etmek veya helallik almaktýr. Kýsacasý biz, kul hakký çiðnemekten son derece sakýnmalýyýz. Allah hakký affolur, ama kul hakký ödeþmek ister.
Konu fecrisadýk tarafýndan (05.06.09 Saat 12:06 ) deðiþtirilmiþtir.
Karanlýk gecelerin nurlu sabahý