Anket çok müthiþ gidiyor elhamdülillah. Demekki insanýmýz hatayý kendinde arýyor..
Devam arkadaþlar..
Anket çok müthiþ gidiyor elhamdülillah. Demekki insanýmýz hatayý kendinde arýyor..
Devam arkadaþlar..
Müslümanlarýn birlik olmayýþý, sebebi de gayet açýktýr. CEHALET
...........
Konu Kemal tarafýndan (04.04.08 Saat 16:49 ) deðiþtirilmiþtir.
Þiþince, kebabýnca tatlý kokar piþince. Dost, Düþman belli olurgurbet elde baþ yastýða düþünce.
Evet Cehaleti yenersek, hepsinden kurtulmuþ olacaðýz. Doðru söze ne gerek.
Müslümanýn en büyük düþmaný "fSmall" Nefis ve Þeytan diyorum. çünkü bu ikisini yenen biz müslümanlar tüm dünyada birlik ve beraberliðin sembolü olarak müslümanýn müslümana karþý zülmünü de yenmiþ olur.
alýntý:
"quote" Murat CANKESEN (27) demiþki:
Müslümanýn en büyük düþmaný "fSmall" Nefis ve Þeytan diyorum. çünkü bu ikisini yenen biz müslümanlar tüm dünyada birlik ve beraberliðin sembolü olarak müslümanýn müslümana karþý zülmünü de yenmiþ olur. .
Hýmmmmm,güzel bir tespit.
.
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.
Müslümanlarin en büyük düsmani seytan ve nefisdir.Ben almanyada oldugum icin burda fikra vardir..
Temel birgün almana sormus niye müslüman olmuyorsun? [u]Alman:</u Ben icki icerim deyince Temel bende icerim demis. [u]Alman:</u Ben oruc tutmam Temel bende tutmam demis [u]Alman</u Ben namazda kilmam Temel bende kilmam deyince [u]Alman </u o zaman demiski.
SEN BENIM YAPTIGIM HERSEYI YAPIYORSUN SEN O ZAMAN HIRISTIYAN OL .
cehalet diðerlerinin anasýdýr... .
.
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
alýntý:
"quote" Murat CANKESEN (27) demiþki:
Müslümanýn en büyük düþmaný "fSmall" Nefis ve Þeytan diyorum. çünkü bu ikisini yenen biz müslümanlar tüm dünyada birlik ve beraberliðin sembolü olarak müslümanýn müslümana karþý zülmünü de yenmiþ olur.
Neden olmasýn. Nefis ve þeytaný yenersek, cehaletimizi ilimle gideririr.. ..... Sende haklýsýn.
..........
Konu Kemal tarafýndan (04.04.08 Saat 16:43 ) deðiþtirilmiþtir.
Þiþince, kebabýnca tatlý kokar piþince. Dost, Düþman belli olurgurbet elde baþ yastýða düþünce.
Kemal kardeþim. Bahsettiðiniz mevzuda bir konu açýldý. Oraya soru yazanlara mümkün mertebe cevap verilmeye gayret edildi. O sayfa hala mevcut. Ýlginize teþekkür ederim.
Hata kendinde aranýrsa çözüm bulunur..
Allah resulü ’’Kendi gözündeki merteði görmez ama baþkasýný gözündeki çomakla uðraþmayýn’’buyuruyor.BÝzde bunu kendimize þiar edindik.Mevla yar ve yardýmcýnýz olsun..
Edited by - fecrisadýk on 13.11.2006 17:18:16
Karanlýk gecelerin nurlu sabahý
Efendimiz (sav) uhud savaþý sonrasý sorulan ;.
- Daha büyük bir cihad var mý? sorusuna, ’Küçük cihattan büyük cihada gidiyoruz; oda nefisle olan cihaddýr’ diyor. eðer bilinçli olursak Kur’an-ý Kerim ve hadislerde bulunan mü’min sýfatlarýný taþýmadýkça bizler galip gelemeyiz....
kur’an ahlakýyla ahlaklanmak ümidiyle...
Ben farklý bir yorumda bulunmak istiyorum oda þudur ki ; müslümanlýðýn en büyük düþmaný radikal islamcýlardýr. Bu gruplar çeþitli terörist saldýrýlarla müslümanlýðý bilmeyenlerin müslümanlýðý bir çeþit saldýrgan ve barýþcýl bir din olmadýðýný düþünmelerini saðlýyor ki bu da müslümanlýkla taban tabana zýt bir durum oluþturuyor... Ve dinimizin yayýlmasýný engelliyor..
.
"RADÝKAL ÝSLAMCI" ifadesi nedir, burayý açsaydýnýz daha güzel olacaktý..
Çeþitli terörist saldýrýlar yapanlarýn islamla yakýndan uzaktan alaksý zaten yoktur. Bunlarýn isimlerinin yanýnda islam kelimesinin söylenmesi, islama yapýlan en büyük hatadýr. Zira radikal islam deyince, bazý kesim, dinini yaþayan cami cemaati müslümanlara, yada baþ örtüsünü açmak istemeyen bir müslüman bayana da radikal islamcý demektedirler. Bunlar farklý þeylerdir. Ýslamda terörü lanetleyen bir din anlayýþý vardýr. Ali imran süresince cenabý mevla; "Eðer sert ve katý kalpli olsandýn, etrafýndan daðýlýp giderlerdi," buyurmak suretiyle, insanlara islam dinini yumuþak bir dille anlatmayý emretmiþtir..
Ancak bu, müslüman miskindir, düþman ülkesini iþgal bile etse, baþýný eðer, itaat eder demek deðildir..
Eðer ülkenin baðýmsýzlýðý söz konusu olduðunda, bu yumuþak yürekli ve boynuma bile basabilirsin kardeþim, diyen merhametli millet, 1000 baþýný teker teker verir, Bedirde, uhudda, çanakkalede göstermiþ olduklarý Arslanlýk þahlanýþý elbette sergilerler. Allaha emanet olunuz..