iyi ki nizipliler sahip çýkmýyor.
aslýna bakarsanýz,dini magazinleþtiriyorlar...baþ aktörler kendini belli ediyor..ama sonuçta insanlarýmýzýn akýllarý baþlarýndaysa eðer eðriyi doðruyu ölçmek veya araþtýrmaktan kaçýnmaz...
Makalede yazýlanlarý kýsaca Zekeriya Beyaz hoca'ya Ýstanbul Nizipliler derneðinin ramazan'da, Ýstanbul þehzadebaþý ''Þehzade Mehmet Sofra'sýnda verdiði iftar yemeðinde bahsettim.Hoca bu daveti düþünebileceðini, ancak bunu için usulüne uygun davet yapýlmasý gerektiðini söyledi.Eðer bir kurum için(mesela Nizpcom olabilir) davet yapýlacaksa Zekeriya Beyaz hoca'nýn Nizip'te bir konferans vermesini sanýrým saðlayabiliriz.Bu konuda sayýn Zekeriya hoca'nýn adres ve telefonu Ýstanbul Nizipliler Derneði vasýtasý ile temin edilebilir.Muhataplarýna duyurulur.Mahmut KÜÇÜK-Ýstanbul
Bu çok bilmiþ arkadaþlar, hocanýn bilgisinden daha mý bilgililer ki, profesörlüðünü küçümsüyor? Siyaset insanlarýn gözünü kör etmiþ olmalý.Hocanýn bazý medyatik davranýþlarý yadýrganabilir ama adam Kuran hükümerine baðlý yorum yapýyor.Bizim klasik hocalar gibi herþeyi haram gösterip insanlarý korkutup dinden uzaklaþtýrmýyor.Hurafelerden arýnmýþ dini yorumluyor, *****lýklara pes doðrusu!..
Zekeriya Beyaza ihtiyaç olduðunu sanmýyorum bizim müftümüz bize yeter...
Konu oktay.cankesen tarafýndan (10.11.08 Saat 16:31 ) deðiþtirilmiþtir.
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
Zekeriya hocayý biraz tanýmanýzý tavsiye ederim, din konularýný tartýþmaktan korkmayalým, þu sýralar bazý belgesel kanallarýnda tamamen tarafsýz islamiyet ve kuranla ilgili programlar var allah aþkýna bunlarý dinleyin ve seyredin, ben yýllarca abdest alýrken su dirseklerimi geçecek diye ödüm koptu çünkü hocanýn biri abdest alýrklen su dirseklerini geçerse oralar cehennemde yanar demiþti, Zekeriya hoca gibi kuraný okuyup yutmuþ deðerli profosorlerimizi dinlememiz gerekiyor, bu þahýslar dinimizin aslýnda ne kadar kolay bir din olduðunu bize anlatýyorlar, yýllarca dinimizi bize zorlaþtýran sadece kendilerinin bildiðini bize empoze eden hocalar bu iþten nemalanmýþlardýr.Ben hocanýn bazý þovlarýný özellikle kamu oyunu dine yönlendirmek için yaptýðýna inanýyorum.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
slm ben kamil cetintas orhan kardes beni tanidinmi?
ilim yuvasý olan medreseleri kapatýrsan daha sonra Din ilimden bi haber okullarda din adamý yetiþtirmeye klakarsan oradan yetiþenlerde abdest alýrklen su dirseklerini geçerse oralar cehennemde yanar diye bizlere kokuturlar ne ekersek onu biçeriz
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
Zekeriya Beyaz, ilahiyat profesörü deðil, Sosyoloji Profesörüdür. Týpký, Prof.Dr. Cahit Tanyol gibi. Ayný mantýk ile siz þimdi hemþehrimiz Prof.Dr. cahit Tanyol ' un dini konulardaki söylemlerine sahip mi çýkacaksýnýz ?
Görev yaptýðý bölüm ilahiyat ama kendisi sosyologdur. Aþaðýda zekeriya beyaz'a ait bazý çalýþma baþlýklarý var. bunlarý inceleyiniz. Bu çalýþmalarin ilahiyat ile ilgisi varmýdýr ?
116343
Mehmet Taþçeken
Türkiye'de devlet tahvilleri politikasý ve planlý dönemde kamu gelirleri içindeki payý · 1991 · 0106 sayfa.
Danýþman: Doç.Dr. Zekeriya BeyazYüksek LisansTürkçe218401
Ýsmail Barýþ
Sosyolojik açýdan belediyelerin görevleri üzerine bir inceleme · 1992 · 0096 sayfa.
Danýþman: Doç.Dr. Zekeriya BeyazYüksek LisansTürkçe325505
Fahri Kayadibi
Ýsviçre (Zürih Kantonu)'de Türk iþçilerinin sosyal sorunlarý üzerine bir inceleme · 1994 · 250 sayfa.
Danýþman: Doç.Dr. Zekeriya BeyazDoktoraTürkçe425599
Hakan Kahraman
Sosyolojik açýdan Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý üzerine bir inceleme · 1993 · 0070 sayfa.
Danýþman: Doç.Dr. Zekeriya BeyazYüksek LisansTürkçe553134
Abdülkadir Sezgin
Türkiye`de Alevilik Bektaþilik üzerine sosyolojik bir araþtýrma · 1996 · 161 sayfa.
Danýþman: Doç.Dr. Zekeriya BeyazDoktoraTürkçe664637
Mahir Ünal
Prof.Dr. Nihat Nirun`un hayatý, eserleri ve sosyolojik görüþleri üzerine bir inceleme · 1997 · 114 sayfa.
Danýþman: Doç.Dr. Zekeriya BeyazYüksek LisansTürkçe774340
Abülfez Süleymanov
Azerbaycan`da orta dereceli okullarda tarih öðretimi ve eðitiminde Sovyet ideolojisinin etkisi · 1998 · 120 sayfa.
Danýþman: Doç.Dr. Zekeriya BeyazYüksek LisansTürkçe892476
Osman Ýçer
Türkiye`de demokrasiye geçiþ süreci üzerine bir inceleme · 1999 · 181 sayfa.
Danýþman: Prof.Dr. Zekeriya BeyazYüksek Lisa
Valla Sana katýlmýyorum. Reklamýn iyisi kotusu ancak ticarette olmaz. Bu reklam konusu memleketimiz ise cok kotu reklam olur bence.
Bende Zekeriya BEYAZ'ýn hemþerimiz olduðunu duyduðumda þok oldum.
Sorarým size Zekeriya BEYAZ'ý televizyondan tanýyan kiþiler Nizip hakkýnda ne düþünürler ? Unutmamalýyýz ki biz toplum olarak herzaman kotu yone dikkat ederiz bu bariz ortada. yapýlan onlarca iyi þeyler olmasýnra raðmen yanlýþlýkla da olsa yapýlan bir hata, o iyi þeylerden daha önce göze çarpar ve dikkate alýnýr.
Dört beyaz olayýný kim söylemiþse iyi demiþ
Saðlýcakla kalýn.
Zekeriya Beyaz eliþtirisine yapýlan eleþtirileri eleþtirmek istiyorum.
Öncelikle sayýn Mehmet Beyin yaptýðý eleþtiriye neden bazýlarý bu kadar sert tepki gösterdiler anlamadým. Sayýn Polen ve Karazeki, bu kadar tepki gösterecek bir durum yok. Hoca, öncelikle aðýr olmalý. Hani derler ya aðýr ol molla desinler. Zekeriya hoca, dini magazinleþtiridiði gibi, din adamýna yakýþmayacak þekilde mankenlerle oturup kalkmaya baþladý. Hoca iflah olmaz bir televizyon düþkünü. Televizyonda sürekli gözükmek için her türlü duruma düþmeyi göze almaktý. Dini güzel gösteriyor deniliyor. Dini güzel göstermek için dini eðip bükemezsiniz. Bu arada bazý arkadaþlar, eleþtiriyi yazan Mehmet beyin dini bilgisini eleþtirerek bir anlamda Zekeriya Bey eleþtirilemez havasýna girmektedirler. Halbuki Mehmet beyde bir ilahiyatçýdýr. Dini konulardaki bilgisi ve kültürü de epey geniþtir. Ýsterse ilahiyatçý olmasýn. Hoca madem er meydanýna çýkýyor, eleþtirilecek ve kýnanacak. Yaptýðý þeyler din adýna deðil. O, sadece kendi þöhreti peþinde... Ayrýca konuþmalarý akademik camiada hiç bir ciddiyete de sahip deðil...Ýnsanlarýn Prof olmasý ayrý bir olay alim olmasý ayrý.. (aynen sana vali olamassýn demedim diyen baba gibi)Bu arada Zekeriya Beyaz'ý aklamak için hocalara dil uzatmayý doðru bulan arkadaþlara da bir kaç çift sözüm var. Bu din, Zekeriya Beyaz doðmadan öncede vardý. Bu din, o beðenmediðiniz hocalar kanalýyla günümüze kadar geldi...Zekeriya Beyaz, dini sosyetik bayanlara þirin göstermek için eðip bükemez. Anlamlarýný deðiþtiremez. Bu yetki malesef Prof olmayla elde edilmez. Kaldýki ibadetlerini yapmayanlarýn, günah iþleyenlerin cehenneme gideceklerini hocalar deðil, Allah Kur'anda bildiriyor. Resulu hadislerde bizi uyarýyor. Açýn hadis kitaplarýný bu konuyla ilgili yüzlerce hadisler var. Hatta cehennemin tasvirlerini ayrýntýlý anlatan hadisler de mevcut. Bilmiyorsanýz o hadisleri yazýp gönderebilirim. Hocalarýn bu hadisleri bildirmeleri neden kýnanýyor. Zina yapanlarýn, içki içinlerin ne olacaðýný söylemek herhalde hocalarýn görevi...