ayrýca burda ayakkabý fiyatlarý almýþ baþýný gidiyor. ama antepte adamlar 20 ytl ye çatýr çatýr ayakkabý satýyo. hemde garantili üstelik kaliteli. Nizip esnafýndan alýþveriþ yapmayý herkes ister.
ayrýca burda ayakkabý fiyatlarý almýþ baþýný gidiyor. ama antepte adamlar 20 ytl ye çatýr çatýr ayakkabý satýyo. hemde garantili üstelik kaliteli. Nizip esnafýndan alýþveriþ yapmayý herkes ister.
Mehmet Sait BOZKURT(Peerless)
yemek icin birþeyler söyleyebilirim.burda bir kebap yiyoruz 2,5 ytl ayný paraya birecik de bi kebap yedim ordaki tadý nizip te bulamýyoruz.ayný birecik in adamlarý buraya da kebap salonlarýný acýyor ama ayný tadý burda bulamýyoruz.ama napalým hergün birecik e de gidilmiyor ki![]()
Made Ýn NizipLi
Baþka bi Konu buna bide saðlýk yönüyle bakmak lazým.Birecikten Suruçtan Halfeti den Nizip e muayene olmaya gelenler var.Buda Nizip imizin bir artýsýdýr.Nizip in diger ilçelere göre saglýk alanýnda daha iyi hizmet verdiðii gözlemlenmektedir....
Konu miksam1988 tarafýndan (10.07.08 Saat 08:37 ) deðiþtirilmiþtir.
Made Ýn NizipLi
Keþke esnafýmýzda bizim gibi memleketini düþüne bilse.Yaf zaten kadýnlarýmýz memlekette tuhafiyelerden alýþ veriþ yapýyor erkeklerde antepden alýyor ne var bunda.Yemek konusundada ailemle burda oturup bir lokantada yemek yemeye utanýrým ben emmioðlu.Sonra velley ahmet uþaklarýndan lokantada yemek yiyilerdi ben gördüm.yok kardaþým ben ele sýkýntýya gelemem.antepde yada birecikte rahat rahat oturrum.
![]()
orhan abi düþünceni içten kutluyorum.bu dediklerinde esnaflara çok iþ düþüyor.örnegin biraz ayak uydurulmasi lazim.örnegin nizipin en güzel kebabcýsý ugur kebab asagilarda sýkýþtý kaldý.ben kendimi bildim bileli ugur kebabta yerdim.ama yanýmda aile olunca nasil gideyim oraya.kahveler orda bilmem birahaneler orda.açilima ayak uyduramiyorlarsa mecburen gideriz baþka yerlere.nizipin içindeki esnafýn nereli oldugu önemli degil yeterki nizipin içinde dönsün.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Arkdaþalr kusura bakmayýn ama nizi pesnafý alýþ-veriþ yapýlacakkapasitede bir esnaf deðildir ben hayatta nizp den alýþ-veriþ yapmam çünkü az çeþit ve fahiþ fiyat var sanki antep çok uzak o mal sadece kendinede var nizip esnafýnýn karný doydu galiba abiraz ucuz ve kalite bol çeþit olsun eywallah alalým ama böyle giderse kusura bakmasýn bir çivi bile almam peþin alýmlarda %5 inidirim çoçuk mu kandýrýyon sanki normal paramý al kredim olsun benb 100 ytllik alýþ-veriþ yapacam 5 ytl indirim yapcak millet %50/60 indirime girmiþken nizip esnafý 2 çeþit pantolana gömleðe 5 ytl indirim adama gülerler valla yaws.Düþünceleriniz çok çok yanlýþ az çoçuk çok pahalý fiyat býurasý nizip bunu asla ve asla unutmayýn
Ben küçük alýþveriþlerin dýþýnda diðer büyük alýþveriþlerimi Gaziantep te yaparým. Kýþ aylarýnda ayný üründe burada % 15-20 indirim varken ayný ürün Gaziantep te %40 indirimdeydi.
Nizip Milliyetçisi olmak için kalitesiz ve pahalý ürün almakta doðru deðil, Bunu tüketicilerden beklenmesi de yanlýþ bence eðer vatandaþ buradan kalkýp þehir dýþýna çýkýyorsa bunu esnaf engelleyebilir.
Bir kaçtane giyim maðazasý reklamýný izledikten sonra siz hiç ertesi günü o ürünü almaya gittiniz mi?
ben gittim reklam akþam yayýnlandý sabah ailemle gittim. 10 liralýk ürün kalmadý 20 liralýk var bunu verelim dediler. þimdi tüketici olarak bizlere buralardan alýþveriþ edin denemez herhalde....Özellikle Nizipli olan alýþveriþ merkezi sahipleri niziplilere ucuz ürün satmak için carfourun gelmesini mi? bekliyorlardý. Bu anlayýþý tüketiciden çok esnafýn yapmasý lazým..
herkes kendi bakýþ açýsýna göre konuyu güzel yorumlamýþ. Antepten alýþveriþ yapýlmasý tüketicinin sorunu deðil nizipteki esnafýn baþarýsýzlýðýdýr. Satmasýný bilen satar, bilmeyen ise müþteriyi kaybeder. Nizip esnafýnýn en kötü yaný ilk defa karþýlaþtýðý bir müþterisine ilk golü atmak heyacaný vardýr. Ve genellikle müþteri ilk golü yer ama bir daha da o esnafa gitmez. Yani her satýcýnýn insanlara bir kere gol atma þansý var ama ikinci golü malesef müþteri yemiyor ve bu yüzden antepe gidiyor.
Fi tarihinde bu sitede meyve-sebze ile ilgili bir forum açýlmýþtý, bence herkes o kunuyu tekrar okumalý.
Esnaflýk UYANIKLIK deðildir. Esnaflýk DÜRÜSTLÜKTÜR.
Not: Nizibe açýlan büyük marketin hayrýna öz nizipli esnafýmýzýn da indirim yapabildiðini gördük. Bir çok ilde karpuzun kilosu 35-40 kuruþ iken biz nizipte 15-20 kuruþa aldýk.
sabredelim bir kaç büyük market vb daha açýlsýn o zaman görün nizipin satýþlarýný.
bence konularý ayýrmak gerekiyor.
gýda konusunda Nizip dýþýndan alýþveriþ yapmak son derece yanlýþ...
ama giyim konusunda ilçemiz esnafý malesef fiyatlarý abartýyor. tabiki bunda kendilerine göre haklý nedenleri var, mesela borca alýþveriþin yaygýn olmasý gibi...yinede çözümü fiyatlara yansýtmak doðru olmaz.
yemek konusunda ise özellikle yemek için Gaziantepe veya Bireciðe gitmek biraz lüks gibi, ama Gaziantep'e herhangi bir iþ için gidipte ailece bir yerde yemek yemek normal karþýlanabilir.
bir de internetten alýþveriþ olayý var
3 ay önce internetten aldýðým bir fýrýn 120 ytl iken ayný fýrýn ilçemizde maðazada 180 ytl. üstelik peþin fiyat taksit olunca vade farký geliyor.
sonuç olarak, herkes milliyetçilik yapmak ve ekmek yediði memleketi kalkýndýrmak ister ama bu her zaman karþýlýklý düþünülmelidir, ben milliyetçilik yapýpta esnafýmý kazandýrmak istiyorsam esnafýmda vatandaþýný gözetecek.
Bu konuyu iyi niyetle açtýðýný düþündüðüm Orhan Çelik abimize teþekkür ederim.
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Orhan Abi'nin samimiyetinden þüphem yok. Ama ortada bazý gerçekler var. Alýþ-veriþini Nizip dýþýndan yapanlar genel de maaþlý kesimdir. Bunu araþtýrabilirsiniz. Memur ve öðretmen kesimi genelde harcamalarýný kredi kartýndan yapýyor. Bu nedenle alýþ-veriþini Gaziantep'teki herþeyi bir arada bulabildiði maðazalardan yapýyor. Dolayýsiyle memlekette para sirkülasyonu olmuyor. Esnaf her zaman diðer esnafý kollar; yine bildiði, tanýdýðý esnafla alým-satým yapar. Bundan emin olun.
bireysel emekli, sadece üye...
Arkadaþlar tüm yorumlarý harfiyen okudum,muhakkak haklý gördüðüm noktalar var,bazý noktalarda esnaflarýmýz iðneyi kendilerine batýrmalarý lazým tabiki.. Ancak küçük fiat farklýlýklarý yüzünden esnafýmýza yüz çevirmemeliyiz diye düþünüyorum. Dýþarýda 10 ytl olan bir mamul ilçemizde 30 ytl veya daha yüksek fiatlarda seyrediyor ise,biþey diyemem ama 3-5 ytl fark için deymez diyorum.
Bakýn arkadaþlar dediðim gibi biz giyecek konusunda takýldýk kaldýk. Özellikle Birecik lokantalarýnda yemekli toplantý yapan yemekli davetler veren vatandaþlarýmýza sitem etmeye hiçmi hakkmýz yok. Birazda bu konuya parmak basalým.
Arkadaþlar bu söylediklerimizin dýþýnda olan esnaflarýmýz da var iþini gerçekten layýký ile yapanlar da vardýr. ama 3-5 taneyi geçmez.
Hep giyim-gýda üzerine söyledik ben size bizzat yaþadýðým bir olayý anlatmak istiyor taktiri de size býrakýyorum.
Geçenlerde aracým arýzalandý. Sanayi sitesine gittim. Aracýmda elektrik sorunu olduðu için Bilinen bir oto elektrik ustasýna gittim. Usta arabayý inceledi ve Bir parça sökerek bu yanmýþ dedi. bende sorun bu parçadan kaynaklý ise yenisini alalým dedim. usta almana gerek yok bizde bu parça var dedi. bende iyi o zaman takýn dedim. usta yeni parçayý taktý. aracý çalýþtýrdým. arýza halen devam ediyordu.
Usta aracýmdaki arýzanýn LPG düðmesinden kaynaklandýðýný söyledi. Bu yüzden LPG ustasýna gitmemi söyledi. bende tamam dedim siz taktýðýnýz parçayý sökün dedim. USTA HAYIR DEDÝ O PARÇANIN PARASINI VERMEN GEREKÝYOR DEDÝ. bu parça kalsýn ileride nasýl olsa eskisi bozulacak deyince, o zaman bana bir motor ve bir de þanzuman verin dedim. neden deyince nasýl olsa ileride aracýmdakiler arýzalanacak dedim.