Zaman la çözülür biraz zaman'a býrakamazsýnýz hepsi çözülür zamanla göreceksiniz beklediðinizden daha fazlasý olacak sizde þaþýracaksanýz
Zaman la çözülür biraz zaman'a býrakamazsýnýz hepsi çözülür zamanla göreceksiniz beklediðinizden daha fazlasý olacak sizde þaþýracaksanýz
SELMA Haným konuya duyarlý olmanýz bizleri ziyadesiyle memnun etmiþtir. Bizler gerek duyduðumuz ve yapýlmasý elzem olan sorunlar için vekilimize söylüyoruz bizim bundan öteye geçme þansýmýz yok aslýnda var ancak silsileyi takip edelim diyoruz.
Beni asýl düþündüren bu memleketin kaymaðýný yiyen ve elini bu memleket için taþýn altýna koymayan o DOYUMSUZLAR ýn vurdumduymazlýðýdýr.
Halkýmýzýn bilmesinde fayda vardýr. Üç beþ bina yapýp bir kaç hayýr yapýp milli eðitime okul baðýþýnda bulunan hayýrseverler birde þu yüksek okula ve fakülte kurulmasý için kampüs alanýna bir bina yada yurt yaptýrsýn. Yaptýramazlar! Neden mi? Çünkü milli eðitime hayýr için baðýþlanan okul yada binalar vergiden tamamen düþüyor. Yüksek öðretime yapýlan baðýþlarda böyle bir uygulama yok..O yüzden bir çivi bile çaktýrmýyorlar...Varýn gidin yapýlan hayýrlarýn sevap derecesini. Adam hesaplýyor bu sene 300-400 milyar vergisi çýkýyor iyisimi bu parayla bir okul yaptýrayým da adým yaþasýn diyor..Yok kardeþim sen ver vergini devlet okulda yaptýrýr benim karnýmýda doyurur! ANLAYANA SÝVRÝSÝNEK SAAAAAAAAAAAAAAAZZZZZZZZ![]()
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ
Derviþ bey, bende bir eðitim kurumunda çalýþýyorum (Ankara Üniversitesinde) o yüzden bu konuyu çok önemsiyorum gerçekten. Ýlçemizde neden fakülteler, yüksekokullar açýlmasýn, hem yöre halkýnýn eðitimi açýsýndan hemde ekonomik geliþme açýsýndan çok olumlu katkýlar saðlayacaktýr. Açýlan bir yüksekokulun da ulaþýmýnýn kolay, derslik gibi dersliklerinin olmasý, kantininin olmasýný istemek haklý bir taleptir. Burda hem üniversite yönetimine hem yerel yönetime hemde Nizip'li iþadamlarýna da bence görev düþmektedir....
DERVÝÞ DÖRTBUDAK'a
öncelikle böyle bir konu açtýðýn ve baþkalarýnýn yaþayacaðý sorunlarý empati kurarak anladýðýn için sana teþekkür ediyorum. Evet sorduðun sorularýn hepsi gerçekten sorun ve kesinlikle acil olarak çözümü gereken sorunlardýr. Çünkü gerçekten meslek yüksekokulu öðrencileri dar gelirli aile çocuklarýdýr.
Daha bunlarýn dýþýnda sayýlacak bir çok sorun da var. Bence sorunun kaynaðý okulun þehirden uzakta olmasý deðil, þehrin yapýlaþma yönünün olduðu tarafta olmamasýdýr. Bir çok yerdeki meslek yüksekokullarý kurulurken þehrin dýþýna kurulur ama ÞEHÝRÝN YAPILAÞMASI oraya doðru kayar ve okul ile þehir içiçe geçer. Ben 2000 yýlýnda burada göreve baþladýðýmda Nizip myo'nun oraya kurulacaðý belliydi ve 8 yýl geçti yeni okul binasýnýn dýþýnda oraya doðru herhangi bir yapýlaþma yok. Yani benim gördüðüm orasýnýn daha uzun yýllar boyunca ücra kalacaðýdýr.
Küçük bir hayal kuralým...
Yeni dönem baþýnda Nizip dýþýndaki bir öðrenci Nizip meslek yüksek okulundaki bir bölümü kazanmýþ büyük bir heyacanla ailesiyle birlikte okula kayda gelmiþ...
Lütfen kendizi o öðrencinin ve de ailesinin yerine koyun ve neler yaþayacaðýnýzý LÜTFEN BÝR DÜÞÜNÜN....
O AÝLE SÝZ OLMAK ÝSTERMÝSÝNÝZ???
Çünkü milli eðitime hayýr için baðýþlanan okul yada binalar vergiden tamamen düþüyor. Yüksek öðretime yapýlan baðýþlarda böyle bir uygulama yok..O yüzden bir çivi bile çaktýrmýyorlar...
can alýcý noktayý söylemiþsin, bunun üzerine benim ekleyecek hiç bir þeyim yok. Yeni okulun sorunlarýnýn çözümüne katkýda bulunacak hayýrseverler (uhreviler) ile hayýrsevmezleri (dünyevileri) artýk bundan sonra daha rahat seçebileceðiz...
Arkasý yarýn deyip, bir takým ayrýntýlarýda ileriki zamanlarda yazalým dedik..Ama sizde bize yazacak biþey býrakmamýþsýnýz.. Ýki kelimeniz herþeyi açýk ve net ortaya koyuyor hocam
Nizip'li olmayan ancak bir Nizip'li gibi okula ve öðrencilere 24 saat emek veren Yavuz hocama saygýlar sunuyorum.
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Yavuz bey, zaten bu iþler böyle olur öncelikle fakülte, yüksekokul eðer þehir dýþýna doðru açýlýrsa, okul faaliyete geçtikten sonra, yapýlaþmada o oranda artar.... Yeni kurulan okullar açýldýklarý bölgelere hep bir hareketlilik getirmiþtir. Ýnþallah bu yapýlaþma çok uzun sürmez...
derviþ abi iyi düþünmüþ konuyu açmýþta. myo nun oraya taþýnmasýný istiyordunuz aylardýr veya yýllardýr. peki bu taþýnma iþlemi yapýlmadan önce hiç mi akla gelmedi . veya myo nun sadece yeni yere geçelimde ne olursa olsun gibi bir isteði mi bu sorunun nedeni ?
benim anlamadýðým myo nun taþýnma nedeni nedir ? derslik yetmezliðinden mi veya baþka nedenden mi.
hadi neyse olan olmuþ yer kurulmuþ. yeri doðru. zaten kampüsler þehir dýþýna kuruluyor. kurulmasý da gerekir. servis veya halk otobüsü olayý olmalý tabiki ama öðrenci sayýsý da göz önüne alýnmalýdýr. ufak bi yer içinde sýk sýk halk otobüsü kaldýramazsýnýz. ne olabilir belki saatte bir halk otobüsü kalkabilir.
Mahmut ÖZDEMÝR
-----------------------------------------------
Düþmaným, düþmanlýðýndan vazgeçinceye kadar, ben de onun amansýz düþmanýyým.
-----------------------------------------------
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
ilk kuruldugunda genelde dagýn baþýna kim gitcek nasil gitcek denir.ama zamanla yav burdan bana yer verdiler 20 dönüm yere 500 kagýt vermedim.þimdi güç yetmez.yatirim yapacaklara þimdiden duyrulur.ilerde dedelerimiz bize dediklerini kendileri torunlarina demesin))
Derviþ abi sizi tebrik ediyorum. Yorum yazan diðer arkadaþlarý da; söylenecek pek fazla bir þey kalmamýþ.
Ancak, hafta sonu üniversitenin yakýnlarýna gitmiþtik, o esna da sayýn adminin sözleri aklýma geldi.
Hayal edin diyor. Abi hayal ettim. burasý hiçbir iþe yaramayacak. deðil 3-5 yýl 20-25 yýl buranýn kentleþmesine yetmez. ayrýca sürekli insanlarýn kentleþme konusunda bu tarafa yönlendirilmesine de akýl erdiremiyorum.
Ýlkokula baþladýðým sýralardan itibaren Nizip'in en çok geliþen Eski Birecik caddesinden Birecik'e gidip gelirken gerek araç içerisinde bulunan yolcular gerekse þahsi düþüncem Nizip böyle giderse 3 - 5 yýl sonra Bireciðe yetiþir. düþüncesi idi. Yaþým otuzu aþtý daha Dutlu Köyüne ulaþamadýk.
Otoban yapým aþamasýnda iken nüfusun büyük çoðunluðu otoban çýkýþýnýn sanayi ye çýkmasýný istedi, kimse duymadý veya duymak istemedi. Otobanýn çýkýþýnýn geçtiði Birecik yolu kavþaðýna üst geçit yapýn demeyen kalmadý. O da olmadý, taki onlarca insan orada ölünce, uzun zaman önce oraya üst geçit yapýlacak denildi. Aylar oldu, tek bir çivi çakýlmadý. Yani kýsacasý vatandaþ en son planda düþünülüyor.
MEHMET2763 Kardeþim ilçemizin ortak sýkýntýlarýna sizlerde destek olduðunuz için teþekkür ederim.
MAHMUT kardeþim, Yavuz hocamýnda dediði gibi okul mahkeme kararý sonucu apar topar oraya gitti.. Hiç kimse yeni okulun eksikleri bitmeden oraya geçmek istemedi. Malumunuz haziran sonuna kadar okul boþaltýlacak þeklinde bir mahkeme kararý karþýsýnda ne yapabilirsiniz..Bu kararýn varlýðýndan haberdar olanlar sokaktaki ahmet,mehmet emmi deðil bu iþin asýl sorumlusu bürokrat ve siyasilerdir..Onlarda bu kararýn varlýðýndan ve okulun oraya gideceðinden bi haber þekilde yaþarlarsa bugün çekilen sýkýntýlarda kaçýnýlmazdýr. Hiç kimsede Ya kardeþim bu okulun haziranda oraya taþýnacaðýna dair T.C devletinin mahkeme kararý var artýk bu iþin dönüþü yok, bu tarihe kadar buranýn eksiklerinin tamamlanmasý lazým demedi...
Dikkat ederseniz admin hangi kurumun ne yapmasý lazým belirtirseniz onlarý teþvik edelim dedi. Bende yukarýda bu kurumlarý tek tek belirttim. Ama nafile....Bir tek BELEDÝYE gereðini yapýyor diðerleri yine vurdumduymazlýk içerisinde.
BELEDÝYE bedava otobüs seferine devam ediyor, dünde 15-20 kamyon kum gönderilip grayder ve silindirle düzenleme yapýldý çamurdan ve tozdan kurtuldu..Varsa bir miktarda kilit taþý gönderilse okulun çehresi bir miktar deðiþir. Sesimize kulak veren Baþkana ve Belediyeye emekleri için teþekkür ederiz.
Yurdum genelinde yüksek öðretim kapsamýndaki bütün okullar özellikle þehirdýþýnda ve þehire yakýn yerlerde inþaa edilmeye baþlanmýþtýr yaklaþýk on yýldan bu yana!bundaki amaç ise þudur;þehir alanlarýn geniþlemesi,þehir merkezinde kalan üniversitelerin zzamanla arsa sorunu olacaðý için zaman içinde geniþleyememesi ve bunun yök'e artý yük getirmesi!Yüksekokulun zeugmaya yakýn yerde kurulmasý ise buranýn tanýtýmý açýsýndan +deðer olarak nizip'in hanesine yazýlacaðýdýr!Buraya emeði geçen herkese ,özellikle bir nizipli olarak olaðanüstü emek harcayan sayýn prof.Adil KILIÇ hocama saygýlarýmý sunuyorum
ASALET SONRADAN EDÝNÝLEMeZ.