Size gerçek bir hikaye beyler...
Erciyes Ün.Mak.Müh.Fak.' de okurken Ýnkýlap hocamýz bana Kurtuluþ harbini yaþamýþ kiþilerin direkt aðzýndan dinleyin tarihi deyince 1990 lý yýllarda o yýllarý yaþamýþ ninem (anneannem-Fýndýk Kýrlangýç Allah rahmet eylesin 2005 yýlýnda 100 yaþlarýnda öldü) ile görüþmeye karar verdim ve ilk Nizip e geldiðimde görüþtüm kendisi ile bana anlattýðý þu idi.
Memlekette Fransýz askerleri vardý ve o zaman Nizip'te 3 millet vardý.Yahudiler, Türkeler ve Ermeniler...Barýþ içerisindeydik ve kimsenin kimse ile sorunu yoktu.(Hatta dedem Hüseyin Kýrlangýç'ýn taþçýlýk mesleðini Ermeni bir usatanýn yanýnda çalýþarak edindiðini de ekledi.)Bir gün göðsünde çapraz fiþeklerle donanmýþ ve iri yapýlý bir adam gelmiþ "Memleket iþgal altýnda ve harp gerek" demiþ.Bu kiþinin adý KARAYILAN demiþti ninem.Ve babasý da, o gün harmanýný indirmiþ hayada (avluya) ve Nizip'in tahtani mahallesinde yapýlan bu çaðrýdan sonra yan komþusunu eve alýp gelmiþ babasý.Rahmetli babasý "Komþu çocuklarým ve harman burda sana emanetler" deyip çýkmýþ babasý.Ve o ninemin babasýný son görüþü olmuþ.Ýþte böyle "Karayýlan ve diðer þehit gaziler ait kýsa bir hikaye.2. aðýzdan ...Tarihimizi anladýkça gerçek kimliðimize döneceðimize inananlardaným.