alýntý:
admin:
Attan düþene sor demiþler![]()
sen düþtünmü ki,
sevgili admin...
alýntý:
admin:
Attan düþene sor demiþler![]()
sen düþtünmü ki,
sevgili admin...
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 18:25 ) deðiþtirilmiþtir.
alýntý:
dervisdörtbudak:
Konuyu açan MUSAEKEN hocama ve çok önemli bir kurs eksikliðini tesbit eden ADMÝN ve AHMETAKSOY beylere katýlmamamak mümkün deðil.
Bencede özellikle AHÇILIK KURSUNUN acilen açýlmasý ve bu kursun sürekli bir þekilde yinelenmesi lazýmdýr. Ben buradan hem HALK EÐÝTÝM yetkililerine hemde bu iþe hevesli olan Nizipli kardeþlerimize bu kursa iþtirak etmelerini ve kayýtlarýný yaptýrmalarýný uygun görmekteyim.
Þu anda Ülke genelinde büyük oranda SERTÝFÝKALI AHÇI sýkýntýsý yaþanmaktadýr. Bunun baþlýca nedeni geçen yýl YÝBO'lar Bu senede PÝO'lar milli eðitim bakanlýðýnýnaldýðý bir kararla yemek ve hizmet alýmlarýný özelleþtirmesidir. Hal böyle olunca ülke genelindeki bu okullarda istihdam edilecek sertifikalý eleman sayýsý en azýndan 5000-6000 civarýndadýr. Burdan alýnacak sertifika ile boþda kalacak hiç bir kursiyer düþünemiyorum. Hatta þuan sertifikasý olan 3 kiþi varsa yarýn gelip 500 ytl+sigortaya iþe baþlatabiliriz.
Netice olarak HALK EÐÝTÝM müdürümüzün bu konuya özellikle duyarlý olmasýný bekliyoruz. Buradan alýnacak sertifikayla kursiyerlerin ülke genelinde iþ bulabileceklerini temenni ediyorum. Buradan ne kadar çok mezun verebilirsek ülke genelindede çalýþacak ahçýlarýmýzla Nizip yemeklerini ve yemek kültürünü tüm Türkiyeyede tanýtma imkanýmýz olacaktýr.Ben tahmin ediyorumki olaya bu açýdan bakan olmamýþtýr. Bildiðiniz üzere Bolu ilimiz zamanýnda böyle yaparakahçýlarýný dünyaya tanýtmýþtýr.Nedeni ise Bolu ilinin bu kurslara olan ilgisi ve eðitimle verilen ustalýk belgeleri ve sertifikalardýr.
Saygýlar... sevgili ,derviþ baba,
gayet güzel olacak bu kurslarýn açýlmasý ile sizler gibi güvenilir firma kurucularýmýzýn.gayet saðlýklý mçalýþmalarý oluþacak,yüremizde daha çok istihdam imkaný olacak,dolayý sý ile,daha saðlýklý hizmet verilmiþ olacak,bizler sevgili hemþerilerimizin yapacaðý hizmetlerin hep yanýndayýz.ayrýca yapmýþ olduðun bu yararlý ve acýklayýcý bilgiler,için sizi ayrýca kutluyorum.en azýndan bu gibi kurslara gelecek olan halkýmýza güven vermiþ oldunuz.bu konu çok önemli,umiyorum ki HEM yetkillileri,bu konuya daha aðýrlýk vereceklerdir.sevgiler
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 18:26 ) deðiþtirilmiþtir.
en azýndan bu gibi kurslara gelecek olan halkýmýza güven vermiþ oldunuz.bu konu çok önemli,umiyorum ki HEM yetkillileri,bu konuya daha aðýrlýk vereceklerdir.sevgiler
Ahmet AKSOY
ahmet abi tam anlaþýlmadý ,neye aðýrlýk verecekler?yemek olayýna mý,Derviþin fikrine mi?Doðrusu bu gibi kurslara gelecek olana güveni kim veriyor,baðýþla ama açýklayýcý deðil.Biraz daha zaman ayýr da tam açýkla abi.selamlar
ÝYÝ NÝYET ESASTIR.NÝYET KÖTÜ OLURSA MAZERET BULMAK KOLAYDIR.<br>
Ahçýlýk fikri mükemmel düþünülmüþ,sayýn Aksoy'u tebrik ederim.Ayrýca sertifikam olmasa da onlarca yemeði yapma konusunda ders verebilirim.tabii ücretsiz ve isteyene .Mustafa müdürümün takdiri.eyvallah!
Hepinizin bu kadar yemeðe çok düþkün olduðunuzu bilmiyordum doðrusu.Ama aahçýlýk kursu gerçekten çok önemli.Kursa katýlmak isteyen arkadaþlarýmýz veya bu iþlerle zaten ilgilenen esnaflarýmýz elemanlarýný bu açacaðýmýz kursa yönlendirebilirler.Bu kursun adý Açýk Büfe Ziyafet Hazýrlama Kursudur toplam ders saati: 200- 400 saat arasýdýr.Ama lütfen buruda kalmasýn hemen baþvuru için bize müracaat edin.Bizde programýmýzý hazýrlayalým.Bu kurs tamam.
Musa Eken kardeþemizin talebi çok yerinde servislerde rehber öðretmen olarak çalýþtýrýlan elemanlarýn ciddi eðitime ihtiyaçlarý var.Hepimizin çocuklarý servislerle taþýnýyor.Bu iþ ise okul idarelerine düþüyor.Bu kursun adý ise Seyahat Servis Elemaný Yetiþtiriciliði Kursu :80 - 160 saattir.
Ýlginize çok teþekkür ederim.Mustafa TÜRKEL
sevgili,mustafa bey,
gerçekten önemli konulara deðinmiþin ,bunlarýn ikiside önemli..
sevgili musa bey,
benim açýklamam,HEM ve DERVÝÞ BEY ,ile ilgili olup,faydalý olacaðýna deðinmiþtim.sevgiler
saðol aksoy,benimki latifeydi.Ama Mustafa müdürün somutlaþtýrdýðý iki kursa da ilgi olacaðýna inanýyorum.Aslýnda müracaatlar hemen alýnabilir.Sýnýf sayýsý kadar talep olunca da hemen kurs açýlýr.Ne dersin Müdürüm?selamlar
Bu gün ahçýlýk konusunu görüþmek üzere sayýn Aksoy'un çayýný içmeðe gideceðiz.Yerinde bulursak detaylý görüþ alýþ-veriþi yapacaðýz dedi Mustafa bey.Sanýrým Derviþ bey de bu alanda zaten çalýþmalarý,iþleri var.O da gelirse ortaya güzel bir ürün çýkar.Nerdesin Ahmet bey,yerinde olur musun ?Selamlar..
BU GÜN AHMET BEYLE MUSTAFA BEYÝ BÝR ARAYA GETÝRECEKTÝK.AMA ÞANSIZLIK OLDU.AHMET BEY VE MUSTFA BEYÝN ÝKÝSÝ DE BÝR YAKINLARININ RAHATSIZLIÐI NEDENÝYLE MÜSAÝT OLAMADILAR.ÝKÝSÝNE DE GEÇMÝÞ OLSUN DÝYORUM.VE EN YAKIN ZAMANDA BU KONUDA BÝR ARAYA GELELÝM DERÝM.BELKÝ MUSTAFA MÜDÜRÜMÜN BÝR ÇAYINI ÝÇEBÝLÝRÝZ PAZARTESÝ HA!OLUR MU AHMET BAÞKANIM?SELAMLAR
teþekkürler,musa eken bey,
olabilir,derviþ bey de gelecek,bu konuda bir çalýþma hýzlansýn.sevgiler
mümkünse hat kursu açýlýrsa iþtirak edebilirim.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (17.10.07 Saat 18:27 ) deðiþtirilmiþtir.
Bende bir görüþ bildireyim! Kesinlikle Arapça kursu açýlmalýdýr. Kuran-ý anlama dilide diyebileceðimiz bu kurs geçtiðimiz günlerde 3 ay kadar devam etti. Muhteþemdi. En azýndan oraya katýlan bir takým arkadaþlar artýk okunan kur'anýn içerisinden bazý kelimeleri anlýyoruz diyorlardý. Bakýn sizi uyarýyorum. Vallahi Nizip'te Bi salih müftü var arapça bilen, bir kaç tane de baþka hocalarýmýz. Bunlarda gitti mi Arapça bilen kalmayacak. Aslýnda medrese usulu olmasý lazým bu iþin ama, þu an için hiç olmazsa böyle bir kurs baþlatýlýrsa faydalý olur diyorum. Selam ve dua ile.
alýntý:
"quote" Ý.H.Er. demiþki:
Bende bir görüþ bildireyim! Kesinlikle Arapça kursu açýlmalýdýr. Kuran-ý anlama dilide diyebileceðimiz bu kurs geçtiðimiz günlerde 3 ay kadar devam etti. Muhteþemdi. En azýndan oraya katýlan bir takým arkadaþlar artýk okunan kur'anýn içerisinden bazý kelimeleri anlýyoruz diyorlardý. Bakýn sizi uyarýyorum. Vallahi Nizip'te Bi salih müftü var arapça bilen, bir kaç tane de baþka hocalarýmýz. Bunlarda gitti mi Arapça bilen kalmayacak. Aslýnda medrese usulu olmasý lazým bu iþin ama, þu an için hiç olmazsa böyle bir kurs baþlatýlýrsa faydalý olur diyorum. Selam ve dua ile.
Size katýlmamak elde deðil ama C. bþk'ý ne der acaba, son açýklamalarý malum..!
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.