Yani abi bu yýl farklý mý ? Daha doðrusu geçen yýllarda benzeri olaylar yaþanmadý mý? ,
Sence gerçekten kuraklýk olayý var mý ?
veya yaz daha sýcak mý? geçti.
Yani abi bu yýl farklý mý ? Daha doðrusu geçen yýllarda benzeri olaylar yaþanmadý mý? ,
Sence gerçekten kuraklýk olayý var mý ?
veya yaz daha sýcak mý? geçti.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
yaz daha sýcak gecti beklenen yagmurlarda biraz gecikti daha önceki yýllardada benzer durumlar olmadý degil ama iþallah yagmurlarla bu kuraklýk son bulur kanýsýndayým
Bu konuda önümüzdeki yýllarda tarým alanýnda çok büyük sýkýntýlar olacaðýna inanýyorum. nedenlerden bir kaçý Küresel ýsýnmanýn yaný sýra Çiftçilerimizin çoðunun bilinçsiz yaptýklarý uygulamalar. Gerek Ýlçe tarým olsun, gerek ziraat odasý vs. kurumlarýn çiftçilere yönelik bilinçlendirme yönünde eðitim ve seminerler vererek çiftçilere bilgi vermeliler.
Sulama konusunda þunlarý söylemek istiyorum. Bilinçsiz yapýlan sulama faydadan çok telafisi mümkün olmayan zararlara neden olacaktýr. Bu sebeple çiftçiler herþeyden önce bilgilendirilmelidir.
Konu mehmet2763 tarafýndan (29.11.07 Saat 09:59 ) deðiþtirilmiþtir.
Þimdi G.antep ve çevresi olarak gerek 2007 yýlý ekim aynýn 2006 yýlý ekim ayý ile kuraklýk durumu mukayesinde gerekse 2007 yýlý ekim ayýnýn uzun yýllar (1971-2007) ekim ayý ile kuraklýk durumu mukayesinde 6 kademeli deðerlendirme cetvelinde daha kurak ( 5 nci dereceden) olduðu gözlenmektedir.
Yine gerek bölgemizde gerek diðer bölgelerde özellikle zeytin rekoltesinin düþük olmasýna esas sebep baharda zeytinlerin çiçeklenme döneminde hava sýcaklýðýnýn aniden mevsim normallerinin çok üstüne çýkmasý gösterilmektedir.
ayrýntý için zirai meteoroloji bkz.
Konu Kasým Böler tarafýndan (29.11.07 Saat 13:14 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Abi son yaðýþlarýn faydasý ne kadar oldu acaba ?
m3/m2 oraný bellimi ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sulamanýn önemizi arz eden 2001 ile 2009 yýllarý arasýndaki Nizip'in metrekareye aldýðý yaðýþ miktarýný kilogram olarak gösteren tablo
2001-2002 = 420kg
2002-2003 = 359kg
2003-2004 = 425kg
2004-2005 = 336kg
2005-2006 = 333kg
2006-2007 = 275kg
2007-2008 = 218kg
2008-2009 = 227kg
Yukarýda izlediðiniz fotoðraflar 2007 yýlýnýn 12 nci ayýnda çekilmiþti yani 275 metrakare/kilogram yaðýþ aldýðýmýz yýl... sonuç bu fotoðraflarda görüldüðü gibi.
Bu sene 227 metrakare/kilogram yani 48 kilogram daha az sonucun ne olacaðý hakkýnda gerçekçi olmak lazým.
valla giderek azalan bir tabloyla karþý karþýyayýz.sonuç iç açýcý deðil.allah sonumuzu hayýr etsin.ama bu sene 2008 e göre yine de iyi yaðdý.yalnýz köylere pek yaðmadý malesef.ben urfadayým urfada da aynen öyle oldu merkeze muhteþem yaðmur yðdý ama köylere yaðmadý malesef
Zamanýný hatýrlamýyorum ama geçenlerde bir proðramda topragýn verimsizleþmesi ve kuraklaþmasý bilinçsiz ve çok sulamadan kaynaklandýðý belirtiliyordu
Barak ovasýndan hasat edilen arpalarla ilgili haberler geliyor...
lokal olsa da dönüm baþýna 70-100 kg rakamlarý geliyor nohut ve mercimek ise çok daha kötü (yanmýþ durumda)