Alooooo arkadaþlar neredesiniz?
Öldünüz mü? Cevap vermezseniz elimdeki kozlarý açacaðým.
selamlar,sevgiler
Alooooo arkadaþlar neredesiniz?
Öldünüz mü? Cevap vermezseniz elimdeki kozlarý açacaðým.
selamlar,sevgiler
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 10:27 ) deðiþtirilmiþtir.
MUHARREM
Bu arada çok sevindiðim bir olay oldu
Deþerli Hocam Profesör Ekmeleddin Ýhsanoðlu ÝKÖ Genel Sekreteri oldu.
Ekmeleddin bey iki yýl Bilim Tarihi dersi vermiþti. Ýstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü ile Bilim Tarihi bölümü eksiden birleþikti. Bu yüzden felsefeyi bitiren bilim tarihinde bitirmiþ oluyordu. Þimdi deþiþti yeni hali ile Ýstanbul Üniversitesinde Bilim Tarihi diye ayrý bir bölüm var. Bu bölüm Ýslam bilimi ve batý bilim tarihinde önemli çalýþmalar yapmýþtýr.
Ben hep imam Hatipte okurken fen derslerimizde hep yabancýlar buluþ bulmuþ biz birþey icat edemedik diye üzülür mahcup olurdum. Tüm arkadaþlarýmda benim gibi ayný þeyleri söylerdi.
Ancak Ekmeleddin Beyin derslerini aldýktan sonra durumun hiçte böyle olmadýðýný gördük. Ýslam Biliminin geri kalýþ sebebi 1- Cengiz Han 2- Ýspanyanýn Haçlýlar tarafýndan iþgali 3- Diþer haçlý savaþlarý 4- Fatihin medreselerde fen dersleri okutulmasýný kaldýrmasý olarak görürüm. Benim bir diþer teorim olan nufüs azlýðý ise bu nedenlerin en büyüðüdür.
Cengiz Han Ýslam biliminin geri kalmasýndaki en büyük sebeptir. Bu sýrada Ýslam Dünyasýndaki tüm bilgi ve buluþlar sona ermiþ, ancak bu tarihe kadar olan buluþlar Batýyý bugün de korkutan buluþlardý.
Muharrem geçmiþe mazi dersen birazda bu buluþlardan sen bahset
Selamlar Saygýlar
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 10:31 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul
Merhaba kardeþim Osman nasýlsýn?
Kardeþim bir an için bizleri unuttuðunuzu sandým.Ama sesinizi duymak gerçekten güzel.
Ahmet nerelerde acaba?Gören var mý?Varsa beni de haberdar etsin.Onu öpeceðim.
Dostum bu sene tatil bana zehir olacak.Normalde bu ayýn dördünde yerlerimizin belli olmasý gerekiyordu.Ama hala belli deðil.Ay sonunda belli olacakmý?.Bu da tam bir ayýmýza sebep olacak.Ev tut,taþýn,yerleþ...sýkýntý üzerine sýkýntý.
Dostum,benim hocam senin hocandan önce önemli yerlere geldi.Bilmiyorum söylemiþmiydim ama Milli Eðitim Bakaný benim hocam.O da gerçekten deðerli bir insan.Ama yazdýðýn gibi Ekmelettin hoca da oldukça deðrli bir insan.Allah hakkýnda hayýrlý etsin yeni görevini.
Kardeþ valla sen bir ummansýn.Sayende bugün birþey daha öðrendik.Böyle enterasan þeyleri yazmaya devam et.Benim müslümanlarýn bilime hizmetleri konusunda kitap tavsiyem olur ancak (Müslümanlarýn Bilime Hizmetleri,Diyanet yayýnlarý)
Mümkünse arayý fazla uzatmayýn.Fýrsat bukdukça yazýn zira tek kalýnca caným sýkýlýyor.
Ayrýca MÜSLÜM YAVUZ kardeþimi de buradan saygýyla selamlýyorum.Site-
mize onu da mesajlarýný beklediðimizi bilmesini isteriz.
Herkese kucaklar dolusu selamlar,sevgiler
Kardeþiniz Muharrem TIKTIK
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:25 ) deðiþtirilmiþtir.
MUHARREM
Yeni þeyler duymak hepimizi mutlu eder. Muharrem kardeþim iyi kötü siteye katýlýyor bende öyle Sevgili Ahmet Kardeþimiz derin ve güzel görüþleriyle az da olsa bizi mutlu ediyor ama diðer arkadaþlardan hiçbir açýklama maalesef göremedik. En azýndan aklýnýza gelen okul anýlarýnýzý yazýn hepimiz mutlu oluruz.
Saygýlar selamlar
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:26 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul
Merhaba arkadaþlar
Dün akþam kanal 5 te israil ve diðer ülkelerin nükleer ve diðer silah güçlerini anlatan bir tartýþma programý vardý?
Ben tartýþmada anlatýlanlarý özetle söyleyim
Ýþte þu müslüman olmayan ülkenin silah gücü var bunun var müslüman ülkelerin niye nükleer gücü yok.
Gelde kýzma Osman dedim telefon açtým ama baþlamadýlar.
Þimdi uzman ve uzman olmayan silah þeylerine (benim için bir anlamý yok) söyleeyim. Bir müslümanýn nükleer ve diðer konvensiyal silah alanýnda çalýþma yapmasý para harcamasý helal deðildir. Suçsuz insanlarý öldüremezsiniz.
Beyler islam bir güçtür silaha ihtiyacý yoktur. ALTERNATÝF ÝSLAM DEÐÝLDÝR. DÝÐERLERÝ ÝSLAMA ALTERNATÝFTÝR.
Ýslam doðrudur. Nükleer silah kullanýmý bir anda sivil bir þehre atýlan konvensiyal silahý neyle hangi ayetle açýklayacaksýnýz. Bir sürü çocuk kadýn yaþlý insan öldüreceksiniz ve adýna cihat diyeceksiniz. Ýnsanlarý gaza getirerek onlarý nükleer silah yapmaya teþvik ediyorsunuz. Bu yanlýþtýr. Nükleer silah kimde olursa olsun silah sahibi kötüdür. Nükleer silah bir cihat deðildir sivilleri (savaþmadan)öldüren her araç kötüdür.
Selamlar Saygýlar
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:28 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul
Osmancýðým merhaba,nasýlsýn?
Abi o proðramý birazcýk da olsa ben de izledim.
Neyse boþver.Sen nasýlsýn?Ne var ne yok?Bu horoz denen adam sence nerelerde?Arkadaþýn uðradýðý yok.Sanýrým ona biraz yüklenmek gerkecek.Yoksa beyefendi pas vermiyor.Sen fikir üret,bende uygulamaya koyayým bu horozla ilgili.
Birilerine bedava internet baðlantýsý gönderdiðim halde arakdaþlar yine de siteye uðramak zahmetine katlanmýyorlar.Onlar dua etsin bu sene gelemiyorum.Yoksa onlara bunun hesabýný sorardým.
Yusuf'un annesi rahatsýzmýþ.Allah'tan acil þifalar diliyorum.Ömer'in bir yakýný vefat etmiþ.Ona da Allah rahmet eylesin.
Herkese selamlar,saygýlar.
Kardeþiniz TIKTIK
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:30 ) deðiþtirilmiþtir.
MUHARREM
Sevgili Yusuf önce geçmiþ olsun sonra yapabileceðimiz birþey varsa çekinme söyle.
Ömer Hoca sýra sana ve banada gelecek Allah Rahmet Eylesin sýrasý gelen böyle izin bile almadan gidiyor.
Sevgili Muharrem Ýzmir'de iþ çýkarsa geleceðim bilesin ama yakýnda Nizip'teyim . Belki sende gelirsin ?
Boþver Muharrem kardeþim ama hiçbir aydýnýmýz birþey üretemiyor. Çýkýþ yolumuz yüzyýlalardýr yok .... Oysa her kötü karþýnda Ýslamý bulmalý Kaptalizmin karþýsýna Sosyalizm çýkmamalýydý.
Nebileyim anlayamýyorum doðru düþünceyi bulmamýz lazým.
Kant saf akýldan bahseder saf akýl nedir bilirmisin
Ayný þeyleri Platon idealarda þekillenidir.
Ancak bunlarýn hepsi onlarý daha materyelizme götürür. Kant'tan ve Hegel'den Marks çýkar oysa müslümanlar fikir alanýnda konuþsaydý Kant'tan Ýslama varýlýrdý. Iþýk yoksa karanlýk vardýr. Iþýðý biz yayamýyorsak yuh bize.
Hegel bile ne söylediðini bilmeyip bocalar. Eðer Ýslam bir düþünce olarak orada olsaydý tüm bunlar olmayacaktý. Geliþme ve medeniyet kavramlarý üzerinde bu yüzden duruyorum. eðer bu iki kavramý açýklarsak insanlarý medeniyete ihtiyacý olduðunu görürüz. Geliþme bazan medeniyete zarar verir ve dur denmelidir. yada bir seçim yapýn diye insanlarý, fikren doyurmalýydýk.
Bilmeleri lazýmdý.
yav çok konuþtum hadi Allaha Emanet olun
Saygýlar
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:33 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul
Sevgili Yusuf kardeþe bende acil þifalar dilerim.
Ömer kardeþe de baþ saðlýðý diliyoruz.
Elbakihuvelbaki
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:33 ) deðiþtirilmiþtir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sevgili dostlar merhaba!Nasýlsýnýz?
Kusura bakmayýn,biraz arayý uzattým.zira tayin meselesi ile uðraþýyordum.Ama en sonunda hallettim.ilkönce eðimle beni ayrý ayrý yerlere vermiþlerdi ama sonunda saðolsunlar hallettiler.
Yeri gelmiþken tayinimin çýktýðý yer "IZMR-KEMALPAÞA-ULUCAK" Ulucak,Bornova merkeze yaklaþýk 15 kilometre.Okulumun ismi AYÞE-HASAN TÜRKMEN ÝLKÖÐRETýM OKULU.Artýk adresimiz burasý,haberiniz olsun.
Gelelim diðer konulara:
Admin kardeþimiz yazdýklarýn için arkadaþlarým adýna ben teþekkür ediyorum.Zira onlarýn bir süreliðine siteye girme imkanlarý olmayacak sanýrým.Tekrar tesekkür ediyorum.
Ahmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet!Arkadaþým öldüysen haberimiz olsun,yaðýyorsan varlýðýný göster.Yoksa.......Bütün iyi dileklerimi sunuyorum...
Ayrýca, YUSUF'UN ýþý NE OLDU? Eðer yapmazsan....
bütün iyi dileklerimi sunuyorum.
Osman kardeþim,sen nasýlsýn? Kusura bakma seni biraz yalnýz býraktým.Dedim ya tayinlerle uðraþýyordum.Sen o güzel fikirlerini yazmaya devam et.Baksana hýzýmýza ayak uyduramayanlar bir bir çekilip gittiler.Ama Allah'ýn izni ile ben gitmeyi düþünmüyorum.Yani ben VALDO'nun yerinde deðilim,olmayacaðým da....
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:37 ) deðiþtirilmiþtir.
MUHARREM
Cumhurbaþkaný Sezer, "türbana kamusal alan yasaðý"ný Çankaya'dan sonra Dolmabahçe'deki yemekte de iþletti. Sezer 48 ülke liderine verdiði davete Türk Baþbakaný ile Dýþiþleri Bakaný'nýn eþlerini çaðýrmadý.
Yemeðe de Gitmedi
Sezer'in eþi Semra Sezer de çay davetine Emine Haným'ý çaðýrmadý. Sezer, Emine Erdoðan'la tokalaþmamak için Baþbakan'ýn dün geceki yemeðine katýlmadan baþkente döndü.
Adým Adým Türban Krizi
* Sezer, Gül'ü Ýstemedi: Çankaya ve hükümet çevrelerinin aktardýðýna göre, ilk kriz hafta içinde ABD Baþkaný Bush'un Ankara programýnýn yapýlmasý sýrasýnda ortaya çýktý. Dýþiþleri Bakanlýðý hazýrladýðý protokolde; Dýþiþleri Bakaný Abdullah Gül'ün, eþi Hayrünnisa Gül ile birlikte Bush ve eþini havaalanýnda karþýlayacaðýný Çankaya'ya iletti.
* Gül'ün Yerine Atalay Gitti: Sezer buna karþý çýktý ve Gül'ün 'türbanlý' eþiyle birlikte karþýlamaya gitmesinin uygun olmayacaðýný bildirdi. Dýþiþleri diplomatlarý, Bush'un gezisi devlet baþkaný düzeyinde olduðu için bu konuda karar verme yetkisine sahip olan Sezer'e, "Sayýn Gül, Baþbakan Yardýmcýsý ve Dýþiþleri Bakaný olarak karþýlamaya giderse daha iyi olur. ABD Baþkaný Bush da eþi Laura Bush'la birlikte geliyor" açýklamasýnda bulundular. Sezer bunun üzerine Gül'ün eþi Hayrünnisa Gül'ü yanýna almadan gitmesi halinde protokolün uygulanabilir olduðunu, aksi halde baþka bir bakanýn karþýlamada bulunmasýný istediðini bildirdi. Sezer'in "Ankara Valisi eþiyle gider, Laura Bush'u da o karþýlar" dediði ileri sürüldü. Kriz, eþi türbansýz olan Devlet Bakaný Beþir Atalay'ýn Bush ve eþini karþýlamasý kararlaþtýrýlarak çözüldü. Bush'u Ankara'ya geliþinde Devlet Bakaný Beþir Atalay, eþi Yýldýz Atalay ile birlikte karþýladý.
Utanýyorum kendimden eþimden inancýmdan
Utanýyorum tarihimden milletimden geçmiþimden
Yasak koydum ruhuma vicdanýma kalbime
Ret ediyorum doðru olan her þeyi
Benimki kara sevda deðilde neydiki ?
Saygýlarýmla
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:41 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul
Bazen yorumsuz yazýlar, belki bir karikatür, bir fotoðraf sayfalar dolusu yorumdan daha kuvvetli deðil midir?
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:41 ) deðiþtirilmiþtir.
Merhaba aziz dostlar
bilgin kardeþim de kamusal alan konusunda sessiz ve gerçek halktan.
Bugün bu kamusal alan tanýmýna gireceðim. Bu kelime uydurukça bir kelime yani kelimenin kendisinde de meymenet yok. Sal eki Türkçede gibi manasýna gelir ama uydurukça da yapým ekidir. Yani yeni bir kelime bulmak için (türetmek) kullanýlýr. Aslýna bakarsan kamusal'ý kamu gibi anlamak gerek yani Padiþahlýk veya krallýk devrinde halký kendisinden izole etmek isteyen kral muhafýzlarý ile sarayýný koruma altýna alýr ve kendisini korur. Bu sahte kamu tanýmýdýr.
Ancak gerçekte ise bu anlam herkesin konuþtuðu özgürce girip çýkableceði kapýsý kapanmayan yerdir. Cami mesala bir kamusal alandýr. Millet Meclisi mesela hükümet konaklarý vs.....
Ancak yeni tanýmla baþörtülü giremez olmuþtur. Yani baþörtülü halk deðildir. halk kim o zaman?
Beyler siz kendinize halk aramýyorsunuz teba arýyorsunuz. Oysa biz artýk krallýkla deðil cumhuriyetle yönetildiðimizi sanýyorduk.
Sevgili Muharrem senin alanýna girdim bu kamu kelimesini bilimsel olarak irdeleme imkanýn varmýydý? Acaba
Aziz Dostum Ahmet Bey sende de buna ait daha güzel bir yazý varsa bekleriz.
Çok konuþtum
Saygýlar ve selamlar
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 17:44 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul
Kardeþim Osman merhaba,nasýlsýn?
Osmancýðým kusura bakma,uzunca bir süreden beri hýzýna ayak uyduramýyorum.Malumun tayinim Ýzmir'e çýktý.Bugünlerde hep bu iþle meþgulum.Bir ayaðým Ýzmir'de,bir ayaðým Didim'de.Anlayacaðýn yamuldum.
Dostum, "kamusal alan"ýn daha tam anlamý ile tarifi bile yapýlamýyor.Ama birileri nedense kamusal alan diye tepiniyor.Halbuki diyecekleri çok basit"Birilerine bazý yerler yasak!" Fakat bu gerçeði ifþa etmek yerine Bektaþi mantýðý ile iþi yokuþa sürüyorlar.Meselenin özü bu.
"sal,sel" eki Türkçe deðil.Fransýzcadan gelme bir ek.Türkçede sadece "kumsal" kelimesinde olduðu söyleniyor.Ama öyle uyduruk kelimeler kullanýyorlar ki Türkçe'nin hiç bir döneminde kullanýlmayan kelimeler.
Ben kafayý "ulusal" kelimesine taktým.Kelimenin kökü ulu,tamam.Ama bu yüce anlamýna gelen ali(a uzun)kelimesinden türeme.Bizim dilimizde "ulumak" var.Þimdi yabancý dilden gelme diye "millet" kelimesini attýk,ulus kelimesini kullanýyoruz.Ulus kelimesi Türkçenin hiç bir döneminde kullanýlmadýki.Þimdi gel de bu kelimeyi millet yerine kullan.
Ama adamlara helal olsun,bir dili bozmak için ancak bu kadar çaba gösterilebilir.Bir ecnebi çocuðu bundan yüzyýl önce yazýlan kendi dilindeki bir kitabý okuyup anlayabiliyorken benim insaným 25 yýl önce yazýlan bir kitabý anlamakta zorlanýyor.Ýþte bu tür çalýþmalarýn ülkeme faydasý.....
Halkýný anlamak istemeyen,onun anlayamayacaðý kelimeleri uydurup kullanarak çað? atlayacaðýný sanan zavallý? kus? beyinliler....
Dostum uzunca bir süre siteye giremeyeceðm.Malumun taþýnma iþim var.Ama bu ne kadar sürer bilemiyorum.Zira taþýnma iþinden sonra telefonumun ne zaman baþlanacaðýný bilemiyorum.
HERKESÝ SAYGIYLA SELAMLIYOR,ENGÜZEL GÜNLERÝN SÝZLERLE OLMASINI DÝLERÝM.
SELAMLAR,kardeþiniz Muharrem
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 18:05 ) deðiþtirilmiþtir.
MUHARREM
Devletim benim devletim. Normal insanlarý rencide etmek onlarý üzmek halkýn psikolojisine zarar verecektir.
Oysa bir devlet halkýyla vardýr. Halkýnýn sevmediði istemediði kurallarý benimseyen kabullenen devletler dýþardan gelen saldýrýlarda zor durumda kalacaklardýr.
Bir zamanlar Ýskender (achill) vardý oysa þimdi yok bir zaman SSCB vardý þimdi yok koministler hiç bir zaman halkýna güvenmezlerdi Kominist parti üyelerinin iýi gücü ajanlýk yapmaktý. þimdi CHP'de benzer bir akýlla yönetiliyor.
Demek Deniz Baykal baþbakan olsa vay halimize yandýk yandýk
Halkýna güvenmeyen gücünü halktan almayan herþey yok olacaktýr.
Zulüm payidar asla olmaz Saddam yýllarca halkýna zulüm yaptý. Ne oldu müttefikleri onu yerle bir etti. Kulaðý çýnlasýn Mehmet Kýlýç Hocamýz yemek yolunda kurulan dostluklar ayak yolunda bozulur derdi.
Menfaatler için dost olunmaz sadece beraber çalýýýlýr, ancak insanlar için menfaat gerçek dostluktan öneli ise vay halimize
ýu anda hükümeti eleþtiremiyorum eleþtirmeye kýyamýyorum Ak parti güzel insanlarýn inananlarýn partisi MHP ve Refah parti durumuna düþmenizi istemeyiz. Hele MHP bizi o kadar çok hayal kýrýklýðýna uðrattý ki bizim partilerimizden biri demek bile aklýmýza gelmiyor.
Ancak tüm partilerimizi seviyoruz lütfen eýer halk biz isek bize güvenin ki bizde size güvenelim.
Deýerli Milletvekilimiz Av. Mustafa Yýlmaz bey sizin yeriniz sol partiler deýildir sizin karekteriniz sol insanlara benzemiyor vazgeçin uðraþmayýn býrakýn sol daðýnýk kalsýn Türkiye için .......
Padiþah Vahdettin olacaðýnýza Mustafa Kemal olun
Selamlar Saygýlar
Konu nizip.com tarafýndan (25.07.08 Saat 18:09 ) deðiþtirilmiþtir.
Osman Demir Istanbul
Selam arkadaslar