nizip cayý ne oldu þimdiki durumu ne bilenler buraya resimleyerek atarlarsa hem nizip cayýnýn durumunu ögrenmiþ oluruz hemde konu güncellenir
nizip cayý ne oldu þimdiki durumu ne bilenler buraya resimleyerek atarlarsa hem nizip cayýnýn durumunu ögrenmiþ oluruz hemde konu güncellenir
biraz ayýp olmuyormu
Konu Orhan Çelik tarafýndan (07.07.09 Saat 12:02 ) deðiþtirilmiþtir.
Karpuzatan suyu artýk nizip içme suyu þebekesine verilmiyor. Yani [NZ]akevler[/NZ], [NZ]esenevler [/NZ]ve civarýda [NZ]belkýs arýtma[/NZ] tesisinden gelen temiz suyu kullanýyorlar. Bu uygulama aylardýr devam ediyor. karpuzatan ile birlikte [NZ]sanayi [/NZ]civarýnda kullanýlan kuyularda iptal edilip, tüm ilçe [NZ]Belkýz [/NZ]arýtma tesisinden gelen suya baðlandý.
Karpuzatan suyu boþa çýkýnca, o suyun [NZ]Nizip çayý[/NZ]na aktarýlmasý gündeme gelebilir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
farklý çözümünü sen,ben o herkez biliyor mustafa abi, Adnan sönmez bile biliyor ...
Oðlak deresinden getireceksin suyu basacaksýn çaya, al sana çay ve Hancaðýz barajý temizlendi...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Nizip çayý ile alakalý bir kaç mesajý buraya taþýdým
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Yani... Bu gidiþle torunlarým bile bu konuyla yabancý olmayacaktýr
Konu Orhan Çelik tarafýndan (07.07.09 Saat 12:02 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
Türkiye'nin bazý illeri içlerinden geçen nehirlerle özdeþleþmiþtir.Sivas ve Amasya'da Yeþilýrmak,Eskiþehir'de Porsuk,Bartýn'da Bartýn Çayý bunlara örnektir.O þehirlere gittiðiniz zaman bu nehirlerin veyahutta çaylarýn þehirle nasýl özdeþleþtiði görürsünüz.Ayný durum hepinizin malumudur ki Birecik ve Fýrat içinde geçerlidir.Fakat biz Nizip için konuþursak eðer bu fýrsatý uzun zaman önce kaçýrmýþýz.Hem de Türkiye'nin en büyük 80 ilçesinden biri olmamýza raðmen.Nedenlerini anlatmýyorum.Çünkü o baþlýbaþýna bir tartýþma konusu.Bunu sizlere býrakýyorum.
Devam edersek babam bana anlatýrdý.Bir zamanlar Nizip Çayý'nýn çok suyu vardý diye.Fakat þimdi cýlýz akan bir su olmuþ.Ýnceccikten akýyor.Hep akacak mý?ALLAH bilir.Ama bundan sonrasý için neden çalýþmayalým?Neden bizden sonrakilere temiz bir su býrakmayalým?Rica ediyorum.El ele verip bu sorunu çözelim çok geç olmadan.Yarýnlar ne getirir bilinmez.Onun için elele.Hep beraber...
Nizip Çay'ýnýn kurtulmasý; resmi otoritenin gerekli çabayý göstererek proje ve mali kaynak saðlayýp hayata geçirilmesi fakat daha önemlisi ilçe'de yaþayanlarýn bir Çevre koruma derneði etrafýnda birleþerek, Nizip çay'ýnýn kirlenmesinde en önemli etken olan Kaðýt Fabrikasý önünde sürekli gösteri yapýlarak Kaðýt fabrikasýna arýtma tesisi kurmasýna zorlamaktýr. Herkes ataþa girmez þýh misali ya belediyeye ve partiye ters düþerim diye korkuyor ya da sanayicinin þerrinden korkarak boþa geyik muhabbeti yapmaktadýr. Bu siteden tanýtarak onurlandýrdýðýnýz Yaþar Çilkýz akrabam ve maddi imkanlarý fabrikasýna en kaliteli arýtma tesisini kurma mali imkanýna sahiptir. Nizip belediyesi güçlü bir iktidarýn belediyesi olduðundan proje üretilmesi ve hükümetten hatta AB fonlarýndan mali kaynak saðlayarak çay'ý ýslahý kolaydýr. Ama sizler gelin Osmanlý Parkýnýzla övünmeye, Türbanýn yaygýnlaþmasý ile mutlu yaþamaya devam edin. Ya gerçek bir çevreci olun ya da bence burada boþa caka satmayýn.
Konu tytyhgtyhgh tarafýndan (14.07.09 Saat 08:39 ) deðiþtirilmiþtir.
Valla daha bunu üzerine ne denir ki.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Bu kaðýt fabrikasýnýn arýtma tesisi geçen sene hizmete girdi ancak çalýþtýrýyorlarmý bilmiyorum, çayýn suyu genelde Gaziantep sanayisinin atýklarýndan ileri geliyor, yani öyle deniyor.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Daha önce de Nizip Çayý ile ilgili fikrimi söylemiþtim.Ama görüyorum ki eklemeler yapmak gerekiyor.Dediðim o ki konu ile ilgili çok güzel ve yapýcý yorumlar var.Polen2734 adlý üyede yer yer güzel tespitlerde bulunmuþ.Ancak ben Osmanlý Parký ve Türban konusunu neye baðlayarak iþin içine katmýþ anlamadým.Türban ile ilgili yorum yapmayacaðým.Tamamen baþka kulvarýn konusu.Osmanlý Parký meselesine gelince,park yapýlmadan önce oranýn hali hepimizin malumu.Beledeiye bence çokta iyi yaparak o parký oraya yaptý.En azýndan memlekete gelince nefes alabileceðimiz bir yer var.Onun için Osmanlý Parký ile Nizip Çayý'nýn karþýlaþtýrýlmasýný gereksiz ve anlamsýz buluyorum.Ama abimizin diðer dediklerine katýlýyorum.Saygýlarýmla.