Bedduam tuttu... Bursa'da þakýr þakýr yaðmur yaðýyormuþ.... Hehehehe !...![]()
Bedduam tuttu... Bursa'da þakýr þakýr yaðmur yaðýyormuþ.... Hehehehe !...![]()
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Kebaplarý yemiþler... Boðazýnýza dursun emi !!?...![]()
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Mustafa Kanal beyin bahsettiði Baba Kuruþ,sonraki yazýlarda pas geçilmiþ.
Ben kýsaca anlatayým...
Baba Kuruþ doðum:1921 ölümü:1945
Saf kan arap atý,1932 yýlýnda 24 fransýz frangý ödenerek damýzlýk olarak alýnmýþ.
Baba Sa'd ile birlikte,sayýsýz tay kazandýrmýþlar ikiside.En son bildiðim kadarý ile,hali hazýrda koþan atlar içerisinde Haberbatur,Baba kuruþun soyundan gelmektedir.
Türkiye'de ilk ve tek olan anýt at mezarýnda yatmaktadýrlar.
türbe deðil,anýt mezar.
yapma mahmut yaaa
Türbe, devlet adamlarýnýn veya din alimlerinin mezarlarýnýn bulunduðu oda þeklindeki binaya verilen addýr. Ýçerisinde (çoðunlukla) ünlü kiþilerin gömülü bulunduðu anýtsal tarihi mezarlar için de türbe kelimesi kullanýlýr. Türbeler çoðunlukla eski çaðlarda yaþamýþ önemli insanlarýn yattýðý yerdir.
Anýtmezar, makam, þöhret veya zenginlik sahibi kiþilerin yaptýrdýðý ya da onlar için sevenlerinin yaptýrdýðý büyük gösteriþli mezarlardýr.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
iyi ya ,bu atlarýn þaný var þöhreti var,sevenleri var.kim bilir kaç kiþiyi zengin ettiler,kaç kiþiyide fakir???
zenginlik sahibi kiþilerde sevdikleri bu atlar için bu mezarý yaptýrmýþlar.
At türbesi fikri hoþuma gitti, bende motosikletim ölünce ona bir anýt mezar yaptýracaðým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Allah'a daha yakýn olmak için Uludaðýn tepesine gömülmek gerekmiyor abim benim...Eðer illa yakýn olacam diyorsan namazdaki secde hali kulun Allaha en yakýn olduðu andýr...Neyse Uludaðda yazýn canýn sýkýlýr kýþýnda sosyeteler var ama daha uygun bir yer olursa yaz kýþ gelen giden eksik olmaz...
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Türkiyede laik falan kalmadý benim türbeme kimse gelmez siz en iyisi beni taþbaþa gömün.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE