Geçmiþ olsun bu kaçýncý kaza Birecik yolunda , bu yolda ne varki durmadan motosikletle araba çarpýþýyor, motosiklet sürücülerinde mi bir hata var acaba.
Geçmiþ olsun bu kaçýncý kaza Birecik yolunda , bu yolda ne varki durmadan motosikletle araba çarpýþýyor, motosiklet sürücülerinde mi bir hata var acaba.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
cehalet E 90karakolunda motorlarýn iþi ne hala akýllarý baþlarýna gelmiyormu
karakol deðil karayolu
ayy inanmiyorum yine kaza yine kaza yaa ne zaman bitcek bu kazalar
nedne bu kadar dikkatsiz araba kullaniliyor...hic kimsenin akli basina gelmiycek o yol cok tehlikeli oldugunu bile bile hiz yapiyorlar yaa..
gecmis olsun..
Büyük geçmiþ olsun motosiklet kullananlar malesef bu yolda gereken dikkat ve itinayý gösteremiyorlar.
Selamun Aleykum deðerli hemþehrilerim. Burada çok önemli bir konuya deðinmek istiyorum. Son yýllarda Nizip'te ölümlü kaza oranýnýn gittikçe arttýðýný gözlemliyoruz. Özellikle kazanýn merkezi olarak ismi kalan "Otoyol kavþaðý" ve "E-90 Karayolu"...
Öncelikle otoyol kavþaðýna deðinmek istiyorum. Burada bir ýþýk ihlali ile korkunç kazalar ve sonuçlar ortaya çýkýyor. Tamam her yolda kaza olabilir ama kaza oranýnýn artmasý normal birþey deðildir. Otoyol kavþaðýnda ise kaza oraný son 1-2 yýl içerisinde artmaktadýr. Bunun sebebi ise otoyol giriþinin tehlikeli bir þekilde yapýlmasýdýr. Bu yolda ýþýk ihlali yapan bir kiþi yüzünden onlarca kiþi hayatýný kaybediyor. Ben bu yola çözüm önerisi sunmak istiyorum. Öncelikle otoban kavþaðý yerine otoban köprüsü yapýlmalýdýr. Aslýnda tamamen mümkün birþeydir bu. Köprü yapýlarak kaza ve ölüm oranýnýn iyice azalacaðýna da inanýyorum.
Ýkinci olarak da Nizip E-90 karayolu giriþine deðinmek istiyorum. Burada ise mutlaka ama mutlaka alt geçit ve köprü lazým. Çünkü Sanayi bölgesinden gelen bir araç yoldan gelen bir araca çarparak veya tam tersi olarak vs. korkunç bir sonuca yol açýyor. Ben buna örnek olarak orada motorsiklet ile kaza yapan Ýlker kardeþimizi verebilirim. Motorsiklet ile karþýdan karþýya geçerken bir týrýn çarpmasýyla korkunç bir þekilde hayatýný kaybetti. Eðer köprü yapýlsaydý bu þekilde belki olmayabilirdi.
Ben öncelikle herþeyden önce Allah'tan hayýrlýsý demek istiyorum. Otoban köprüsünün ve E-90 giriþinin köprüsünün de en kýsa zamanda yapýlacaðýna inanýyorum. Nizip Belediyesi'ne bu konuda tam bir þekilde güveniyorum. Kazada ölenlere ise Allah'tan rahmet dileyerek yakýnlarýna ve kalanlara saðlýk ve selamet temennisi ile Allah'a Emanet Olun.
Rotasý belli olmayan gemiye rüzgar faydalý olamaz..
Bu kavþaðýn ve diðerlerinin durumu duble yollar bitince çözülebilir, ama bu yolunda biteceði falan yok.
E 90 karayolunun karkamýþ kavþaðýna kadar duble yol yapýmý çok güzelde, karayolunun nizip þehir merkezine araçlarýn giriþ çýkýþ noktalarýna mutlaka ama mutlaka alt geçit veya köprülü üst geçit yapýlmasý þart, yoksa yapýlan duble yol bir iþe yaramaz ve kazalar olaya devam eder,umarým yetkililerde bunun ve otobanda olan kazalarýn farkýndalardýr, bir an önce yapýlýrsa derin bir oh çekilir ve yaptýrýna ve yapanlara dua edilir..saygýlarýmla
Gördüðüm kadarýyla geçit yapýlmýyor sadece dönerli kavþak yapýlýyor, belki acil olarak bitirmek için böyle yapýyorlar ilerde mutlaka yaparlar geçitleri.
benim açýmdan bu kazalarýn önlenmesi için bir yukarý kavþaða birde sanayi giriþine araba için üst geçit yapýlmasý lazým.
özellikle Altýnbaþ lisesinin oradaki otoban kavþaðý çok tehlikeli þimdiye kadar onlarca ölümlü kaza oldu o bölgede trafik ýþýðý çözüm deðil çünkü büyük araçlar malesef bu kurallara uymuyor ayrýca hýzla gelen araç nasýl olsa geçerim diyerek ýþýðý ihlal ediyor bu sürücü hatlarý ama yine onlarca insan ölüyor çözüm çok basit mevki olarakta yüksek bir konumda olduðu için oraya rahatlýkla bir alt geçit yapýlýr hem kaza azalýr hem trafik rahatlar dört gözle bekliyoruz.
Kesinlikle arkadaþlar nixip giriþ ve çýkýþlarda üst geçit þart. Daha dün bir servis kaza yaptý. E-90 karayolu normal bir yol deðil ki çok iþlek bir yol ipek yolu. Oradan geçen araçlar hiç yavaþlamadan transit geçmeleri lazým. Duble yol sadece göz boyamasý baþka bir þey deðil.Evet belediye baþkanýmýz nizipimiz için güzel þeyler yapýyor ama iþe yarar þey yapmasý daha önemli.Bu yollarda kaybedilen canlar bu kadar ucuz olmamalý. 100 bin nufuslu bir ilçeye bir üst geçit yapmak bu kadr zor olmamalý....
hizmetin iyisi kötüsü olmaz hizmet hizmettir
Týrafik kurallarýna uymayan ve alt geçit üst geçit kavþak mavþak diyen arkadaþlar kural ve ikaz ýþýklarýna uyarsanýz bir pýroblem yaþamayacagýnýza eminim ve onu bunu eleþtirme zorunda kalmaz iþinize gücünüze bakarsýnýz. daha gaziantebe köprülü kavþak yapýlalý kaç gün olduki