bir musibet bin nasihatten iyidir...
bir musibet bin nasihatten iyidir...
HÝÇ KÝMSEDEN SADAKAT BEKLEME
SADAKAT ÝSTÝYORSAN KENDÝNE BÝR KÖPEK AL
üç nasihat...
Adamýn biri uzun yýllar ailesinden çok uzaklarda çalýþýp tam üçbin altýn biriktirmiþ ve eve dönmeye karar vermiþ Dönüþ yolunda bir kasabada bir nasihat bin altýn diye baðýran bir adam görmüþ ve çok þaþýrmýþ hangi deli bir nasihate bin altýn verir ki demiþ ben bin altýn için yýllarca çalýþtým demiþ ama aklýda adamda kalmýþ ne ki bin altýn edecek nasihat diye düþünmeye baþlamýþ ve dayanamayýp adama bin altýný vermiþ adamda ona NE ÇIKARSA KADERE demiþ bizim adam buna çok þaþýrmýþ bumu bin altýnlýk nasihat diye düþünerek yola koyulmuþ giderken çölde yine bir adam bir nasihat bin altýn diye baðýrýyormuþ bizimki yine dayanamamýþ vermiþ bin altýný adamda ona GÖNÜL KÝMÝ SEVERSE GÜZEL ODUR demiþ bizimki yola devam ederken yine bir adam bir nasihat bin altýn diyormuþ bizim meraklý yine vermiþ bin altýný bu adamda ACELE ETME ÖNCE DÝNLE demiþ bizim ki beþ parasýz dönerken köyüne bir kalabalýk görmüþ; Aðalar ne oluyor burada neden toplandýnýz diye sormuþ köylüler bu bizim köyümüzün su kuyusuydu suyumuzu buradan alýrdýk ama bir canavar suyumuzu kesti bize su vermiyor ne yapacaðýmýzý þaþýrdýk demiþ bizim adam düþünmüþ taþýnmýþ ve NE ÇIKARSA KADERE deyip kuyuya girmeye karar vermiþ. Kuyuya girdiðinde hayatýnda gördüðü en korkunç en büyük canavarla karþýlaþmýþ çok korkmuþ ama girmiþ bir kere dönüþ yok. Canavara sormuþ neden insanlarýn suyunu kestin. Canavar önce baðýrmýþ kükremiþ sonrada adama dönüp sana bir soru soracaðým bilirsen senide suyu da salarým demiþ yoksa sen ölürsün kimsede su alamaz demiþ adam çaresiz sor demiþ canavar bir kurbaða birde çok güzel bakanýn bir daha bakasý geliyor denen güzellikte bir kýz göstermiþ. Canavar bunlardan hangisi güzel diye sormuþ adam çok þaþýrmýþ ne desin ki güzel olan kýz tabiî ki kurbaða olacak deðil ya diye düþünmüþ tam söyleyecek ikinci nasihat aklýna gelmiþ ve canavara GÖNÜL KÝMÝ SEVERSE GÜZEL ODUR demiþ bu cevap canavarýn çok hoþuna gitmiþ meðer canavar kurbaðaya aþýkmýþ ama utancýna kendine bile itiraf edemiyormuþ Tabiî ki suyu da ,adamý da serbest býrakmýþ. O köyün kralý suyu kim serbest býraktýrdýysa tez huzuruma getirin demiþ, adamý apar topar hemen krala götürmüþler kral adamý dinledikten sonra ona ödül olarak aðýrlýðýnca altýn vermiþ.Adam altýnlarý yüklemiþ eþeklere ,atlara köyünün yolunu tutmuþ ve nihayet evine varmýþ.Ama eve girmeden camdan bakýnca ne görsün karýsýyla genç bir adam diz dize oturuyorlar hemen silahýna sarýlmýþ vuracak ikisini de tam kapýya doðru giderken üçüncü nasihat aklýna gelmiþ ACELE ETME ÖNCE DÝNLE silahý býrakýp eve girmiþ karýsý sevinçten ne yapacaðýný þaþýrýyormuþ hoþ beþ konuþtuktan sonra adam dayanamayýp sormuþ ya hatun ben geldiðimde bir adamla diz dize oturuyordun nereye gitti kimdi o. Kadýn sevgili beyim gittin uzun yýllar yoktun ne haber aldým nede haber verebildim sen giderken ben hamileydim bir oðlumuz oldu o oturduðum oðlundu büyüdü kocaman adam oldu þimdi gelir demiþ…
Cümleler doðrudur sen doðru isen,
Doðruluk bulunmaz sen eðri isen.YUNUS EMRE
okyanus gercektende çok guzel yazýlar sunuyorsun tskler
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
dün, 75 yaþýnda bir teyzeden bir söz duydum sizlerle paylaþmak istiyorum.
var elim bol elim,dar elim yok elim.
acaba bu sozuyle kýme ne anlatmaya calýsýyordu
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
hayatta baþarýlý olmak istiyorsan:dostunu unutma,düþmanýný affetme
Kâlbden kalbe yol vardýr. Ýþ, o yolu ele geçirmektir. O yolu ele geçiren beraberdir. Gece de beraberdir, gündüz de beraberdir. Neþ’eli zamanda da, sýkýntýlý zamanda da, dünyada da, kabirde de, ahiretde de beraberdir. Sevince beraberlik böyle olur.
global dunyada kuresel ýsýnmanýn oldugu þu aylarda suyu daha tasarruflu kullanmaya dýkkat edýn
Email geçersiz
Mü’minin alameti güler yüzdür. Münafýðýn alameti çatýk kaþlý olmaktýr. Allahü teâlâ ihsan ettiði ni’meti göstermemizi sever.
Yap iyiligi at denize balik bilmezse Halik bilir