abii bende cok hata yapýyorum mesela iii yerne hep ýýý kullanýyorum
abii bende cok hata yapýyorum mesela iii yerne hep ýýý kullanýyorum
Uzun zamandýr kimse buraya konu olmamýþ, hazýr mavi þahin'de ilgili konuyu açmýþken (Türkçemize Sahip Çýkalým - Türk Demek Türkçe Demektir) devam edelim deðil i..?
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
w ile v ayný deðildir.
w ile v ayný deðildir.
w ile v ayný deðildir.
w ile v ayný deðildir.
w ile v ayný deðildir.
w ile v ayný deðildir.
w ile v ayný deðildir.
w ile v ayný deðildir.
w ile v ayný deðildir.
Bunu alýþtýramadýk maalesef. Hele hele bazý mod arkadaþlar da yapýnca ben kuduruyorum...
bireysel emekli, sadece üye...
Bunlarin arasina yanlis kullanimlari da ekliyelim:
'deniz yildizi' bu konuda bayagi muzeyyen... demiski: '.... size burda kimse tamah etmiyor diye deðneksiz gezdiðinizi zannediyorsunuz.
tamah etmek = cok istemek
'
merak edenler icin deyimin asli ise soyledir: "kopeksiz koyde degneksiz gezmek" = kuralsiz oldugu dusunulen yerde rahat davranmak.
Son zamanlarda bazý üyeler bilerek yada bilmeyerek..! q, w gibi Türkçe'de olmayan harfleri gayet normalmiþ gibi rahat bir þekilde kullanýyorlar, son açýlan bir konuda konu baþlýðý dahi bu þekilde açýlmýþtý "manyaq", konu içerisinde bir çok defa "yaw" þeklinde kelimeler mevcut, kötü niyetli olmadýðýný sevhen yada alýþkanlýkla yazýldýðýný düþünüyorum, konuya duyarlý bir arkadaþýmýz hiç deðilse konu baþlýðýný düzeltmiþ;
Çok söz söylemeye gerek yok ancak bir çok konuda bilgi ve birikimlerini yarýþtýrýrcasýna foruma yansýtan üyelerimiz Türkçe konusunda neden bu kadar duyarsýz davranýyorlar anlamak mümkün deðil, bu tür yanlýþlarýn "kasten yapýldýðý" düþüncesi aðýr bastýðý an mesajlarda düzeltme yada silinmeye varacak þekilde uygulama yapýlacaðýný üyelerimize buradan duyurmak istiyorum.
Konu Kasým Böler tarafýndan (08.05.09 Saat 09:51 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Türkçe yazýdaki imla kurallarýna gösterdiðin hassasiyetle, Türkçe'nin bozulmasýna engel olma çabalarýndan dolayý Kasým kardeþimi kutluyorum.
Kasým bey bencede bu konu çok önemli ben bile bazen hataya düþüyorum bundan sonra çok daha dikkatli olacaðým, ancak bazý üyelerin bu konuyu asla takmadýklarýný görüyorum, biraz daha dikkatli olmalýyýz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
þu anda türkçemizi yazmama konusunda bile ne kadar aciz olduðumuzun göstergesi
baþrýlar kasým abi
bu güzel konu için ve emeginiz için teþekkürler bazýlarý okuyup ders almalý tabi daha önemli baþka iþleri yoksa...
Valla ben dikkat etmeye çalýþýyorum, hatta bazen yazdýðým nesajý okuyup yanlýþ olduðunu anlayýnca da hemen düzeltiyorum...
bazen degil BAZAN
baya degil BAYAGI
camii degil CAMI ancak 'filanca CAMII' derken baska
yada degil YA DA bunun basit cozumu eger 'dahi' anlaminda ise 'de, da' ayri yazilir.
Ustte de belirttigim gibi sadece yazim hatalari degil kullanim hatalarina da dikkat etmek gerekir hatta kullanim hatalari dilin ozu oldugu icin asil buna dikkat etmek onde gelir ve elzemdir.