Kur'an kurslarý eðitim öðretim sezonunu açtý
1 Ekim 2007 tarihinde Kur’an kurslarýnýn eðitim ve öðretime baþlamasý nedeniyle Nizip belediyesi nikah ve düðün salonunda açýlýþ proðramý yapýldý.Proðrama merkez ve köylerde bulunan kur’an kurs hocalarý ve öðrenciler iþtirak etti. merkez çarþý cami imamý Hasan yazarýn okuduðu kur’andan sonra Nizip ilçe müftüsü günün anlam ve önemini belirten bir konuþma yaptý.Müftü yaðcý,kuran eðitiminin son derece önemli olduðunu kuranýn bizler için bir þifa kaynaðý olduðunu belirtti.Kuraný öðrenmekle iþimizin bitmeyeceðini asýl görevin ondan sonra baþladýðýný,öðrendiklerimizin manasýnýn anlayarak okumamýz gerektiðini ifade etti..verilmek istenen ilahi mesajýn ne olduðunu idrak etmeliyiz.Kuran kurs hocalarýna da,gelen herkesi kucaklayýn.rabbimizin kitabýndan insanlarýmýzýn istifade etmesine vesile olun.zira kalbinde kur'andan hiç bir parça(ayet) olmayanýn harap bir eve benzediðini,bu itibarla insanýmýzýn kurtuluþu ve ebedi saadeti sizlerin vesilesiyle kuran öðretimi olacaktýr dedi. Mehmet Arnavutun slayt gösterileri eþliðinde bir dizi bilgiler veren müftü yaðcý,eðitim ve öðretime baþlayan Kur’an kurslarýmýzýn nizibimize,insanýmýza aziz milletimize hayýrlara vesile olmasýný yüce Allah tan diliyorum.dedi.