biliyormusunuz ben olsam sikayet etmem cunku yurt disinda boyle bir sey yok isterdim ama
biliyormusunuz ben olsam sikayet etmem cunku yurt disinda boyle bir sey yok isterdim ama
Ramazan Davulcularýndan Korsan Davulculara Tepki
![]()
Nizip ilçesinde Ramazan Ayýnda gelenek haline gelen Ramazan Davulcularý korsan davulculara savaþ açtýlar. Yaþadýklarý sýkýntýlar nedeniyle Nizip Radyo Televizyon’a gelen Mimar Sinan Mahallesi Davulcularý kendilerinin sahur vaktinde davul çalmalarýna raðmen bahþiþlerini ise davul çalmayan uyanýk davulcularýn topladýðýný söylediler. Vatandaþlara seslenen Mimar Sinan Mahallesi Ramazan davulcularý vatandaþlar bahþiþ verirken her Ramazan davulcusunda mutlaka bulunmasý gereken Muhtarlýk Ýzin belgesine bakmalarýný istediler. Izin belgesini bakýlmaksýzýn verilen bahþiþlerin emek sarfetmeyen davulculara verildiðini belirterek Niziplileri uyardýlar.
mechullll
vay be burda da korsan var ha ilginç..
sevgili arkadaþlar ben bursada oturduðum yerde sahurda daha davul sesi duymadým, en büyük hayalim bir gün nizip'e geri dönersem sizler þahit olun hatta öncü olun benim kapýmýn önünde bir ramazan gece sabaha kadar davul çaldýracaðým 15 yýlda sadece 2 kez davulcu ve zurnacý gördüm.kýymetini bilin kýymetini
mahmut küçük kardeþ o kadar özlem duyduysan sana oraya gönderelim çünkü biz özlem duymuyoruz tam tersi usanmýþ ve býkmýþýz bu davullardan
Sevgili mercidabýk79 ben o iþi orhandan isteyecektim ama madem sen gönüllüsün, dualarým kabul olurda eðer hayýrlýysa nizip'e tekrar gelirsem sen benim evimin önünde sabaha kadar çaldýr oldumu sevgili orhan sende þahit ol.
mehmetenes27@yahoo.com.tr
davulculardan rahatsýz ola ola bitirdiniz ramazaný hala þikayet.bu bir gelenektir. kültürümüzden uzaklaþmamak için çalmasýný istiyorum.
SIKINTI YARATMA...!
mkatarcý kardeþim bizim sosyete falan olma gibi bir derdimiz yok.seninde saat 2.30 da pencerenin altýna gelip patlak davulla güm güm diye vurursa sende itiraz edersin. çoluk çocuk hasta yaþlý var demeden allah ne verdiyse çalýyorlar el insaf kardeþim.
valla devecioðluna aynen katýlýyorum ne bu gümgüm insanlarý rahatsýz ediyo bakýnýz bu gün belkide saat ancak 2 di davul sesi baþladý ne hakký var milleti rahatsýz etmeye bence gelecek yýl bu davul iþi bitecek herhalde.bu kadar þikayetin üzerine.
dumda dumdum dumda dumm dumda dumm hep ayný farklý biþe yok...onu bende çalarým..abi benim derdim çalamamalarý..
aslýnda genelde ayný fikri paylaþýyoruz yani rahatsýz oluyoruz tabi isteyen arkadaþlarada saygý duymak lazým .onlar ramazan dýþýnda bir çýkýþ yolu arayacaklar herhalde.
Keþke Para Toplarken 1 saat Kapýnýn Önünde davul Çalmasalar. Yaw o Nasýl gevende Öyle VurduÐu zaman Yataðýn Ýçinde sekmeye BaþlýmHa Gayret, son 4 gün daha Çalarlar
![]()
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
arkadaþlar ezan ile davulu lütfen karýþtýrmayalým yani ezandan rahatsýz olan yokmuki?elbette var ama davulun sesi insaný rahatsýz ediyor fakat çarþýda okunan ezandan rahatsýz olmamýz mümkün deðil helede hasan yazar hocamýz okursa .