Her madeni i?leten bir madenci her elmas? i?leyen bir sarraf vard?r Nizip ad?na bu ba?ar?larýn saglanmas?nda ki sarraflar? gönülden destekliyorum..
Her madeni i?leten bir madenci her elmas? i?leyen bir sarraf vard?r Nizip ad?na bu ba?ar?larýn saglanmas?nda ki sarraflar? gönülden destekliyorum..
Egitim Bilgisayar
Bu ba?ar?l? çal??malarýn devam?n? diliyor bu ba?ar?larýn alt?nda imzas? olan yöneticilerimizi can? gönülden destekliyorum ?u da unutulmamaml? ki bizlrde e?itim camias? olarak Nizip ve Nizipliler ad?na bu idarecilere her konuda çal??malar?m?zla yard?mc? olmal? böyle idarecilerin yan?nda birer nefer olarak çal??mal?y?z E?itim Bilgisayar Halil ?AH?N
Egitim Bilgisayar
Ö?RENC?LER?M?Z? BENDE KUTLUYORUM.BA?ARILAR D?L?YORUM..
MÜKEMBEL BU Ö?RENC?LER... CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM
BU GELECE?E I?IK TUTAN Ö?RENC?LER BENCE HER YÖNDEN DESTEKLENMEL?,DE?ERL? BÜYÜKLER?M?Z BUNLARIN ÖNÜNDEK? BÜTÜN ENGELLER? A?MALARINDA YARDIMCI OLUP ?LER?DEK? A?AMALARDA ?LÇEM?Z? DAHA ?Y? TEMS?L ETS?NLER...
EME?? GEÇEN Ö?RETMENLER?N? KEND?LER?N? VE DE YANLARINDA OLAN HERKES? KUTLARIM...
HER AN KE?FETMEK ?Ç?N DENLAN?ÖRE BASARAK ENSANTENEY? AYARLAYIN...
Edited by - i-simsek002 on 09 Nis 2006 20:09:19
Öðrencilerimiz ANKARA'ya.........................
Ýlköðretim öðrencileri arasýnda Adana'da yapýlan proje yarýþmasýnda 5 projeyle katýlan öðrencilerimizin projelerinden 3 tanesi Ankara proje yarýþmasýnda yarýþmaya hak kazanmýþtýr.Bunlar;
*Atatürk Ýlköðretim Okulu öðrencilerimizin 2 matematik projesi
*Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu öðrencilerimizin Fen Bilimleri dalýnda 1 projeleri Adana'da ki proje sergisinde Profesörlerce büyük bir beðeni ve takdir toplayarak Ankara'da sergilenmeye hak kazanmýþtýr.
Adana'da ki Profesörlerin bu projeler dünyada ki ilk buluþ olduðu fikirleriyle çocuklarýmýza hayran kalmýþlardýr.
Öðrencilerimiz bugün davul zurna eþliðinde ilçemizde karþýlanmýþtýr.
Emeði geçen herkesi kutluyorum............
öðrenci arkadaþlarý kutluyorum...baþarýlarýnýn devamýný diler ve Nizipteki diðer öðrencilere örnek olduklarý için teþekkürler...
Edited by - noir doiser on 29/04/2006 00:39:53
eleþtirmek için deðil deðiþtirmek için var olalým...
öðreclerimizi kutlarým,onlara rehberlik yapan öðretmenleri ktlarým.Nizipimizde güzel þeyler oluyor yavaþ yavaþ.
metin beyi de kutlarým bu konuyu foruma taþýdýðý için.emeði geçen her kesin ellerinden öpüyorum
hak yairlisi
Baþarýlý öðrencilerimizi bugün 3 proje ile Ankara'ya uðurladýk.Yollarý ve bahtlarý açýk olsun.Ýnþallah Türkiye derecesi ile dönerler.....
GÝDÝN CANLAR GÝDÝN,SÝZLER GÝBÝ YÜZLERCE ÖÐRENCÝMÝZÝN BÝZÝ TEMSÝL ETMESÝ DÝLEÐÝ ÝLE HERKESE SEVGÝLER SUNARIM.
Metin hocam yeni haber varmý acaba ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sevgili Nizipliler bu çocuklarýmýzla ne kadar övünsek azdýr:
Atatürk Ý.Ö.O. 2 matematik projesi Türkiye genelindeki tüm eserler içinde ilk 50 eser arasýnda yer aldý.Burada bir konuyu hatýrlatmak isterim;ilk elli sýralamasýnda birinci, ikinci diye sýralama yok.Tüm projelerin sýralamasý aynýdýr
Deðerlendirme kuralý projenin kabul görmesidir.
<table id="AutoNumber1" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#c0c0c0" height="107" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" summary="" border="1"
<tbody
<tr
<td width="109" height="10"
<p align="center" DALI.
</td
<td width="490" height="10"
<p align="center" ÖGRENCININ ADI SOYADI.
</td
<td width="163" height="10"
<p align="center" ÖGRETMENIN ADI.
</td
<td width="167" height="10"
<p align="center" OKULUN ADI.
</td
</tr
<tr
<td width="109" height="23"
<p align="center" http://Nizip.meb.gov.tr/1046/bullet9[3][/IMG] Matematik.
</td
<td width="490" height="23"
<p align="center" I.Halil Canpolat-Hasan Özkan-Habes Özoglu.
</td
<td width="163" height="23"
<p align="center" Sümeyya Dasdelen.
</td
<td width="167" height="23"
<p align="center" Nizip Atatürk I.Ö.O.
</td
</tr
<tr
<td width="109" height="23"
<p align="center" http://Nizip.meb.gov.tr/1046/bullet9[3][/IMG] Matematik.
</td
<td width="490" height="23"
<p align="center" Ismet Dogan-Tuba Akçay-Süheda Yorulmaz-Ismihan Demir-Esra Bozkurt.
</td
<td width="163" height="23"
<p align="center" Sümeyya Dasdelen.
</td
<td width="167" height="23"
<p align="center" Nizip Atatürk I.Ö.O.
</td
</tr
</tbody
</table
Öðrencilerimizi ve öðrencilerimize rehber olan öðretmenimizi kutlarým.Emeði geçen herkese ilçemiz adýna teþekkür ederim......
Bu projelerin hazýrlanmasýnda gençlerimize destek olan, cesaret veren ve ön ayak olan öðretmenlerimin ellerinden öpüyorum. Emeðinize yüreðinize cesaretine saðlýk. Bunlara destek olup Ankara lara kadar gitmelerine yardýmcý olanlara, bu çocuklarýmýza güvenenlere teþekkür ediyorum.
Metin hocam bu projelerin daha geniþ detaylarýný yazmanýzý istesek, mümkünmü acaba ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
<p align="left" MATEMATÝK ROJESÝ
Projenin Adi :Sayý Zincirleri
Projenin Amaci:Zor oldugu düsünülen periyodik tablonun ögrenilmesi
Projeye Katilan Ögrenciler :Ismet Dogan-Tuba Akçay-Süheda Yorulmaz-Ismihan Demir-Esra Bozkurt
Projeyi Sunan Öðrenciler:Ýsmet Doðan , Tuba AKÇAY
ProjeninÖzeti :
1'den1000sayýsýna kadar, sayýlarýn hepsinin basamaklarýnda bulunan rakamlarýn kareleri alýnýp toplandý.Sonuçta yeni bir sayý elde edildi.Bu iþlemlere herhangi bir kural bulana kadar devam edildi.Önce hesap makinesi ileyapýlan iþlemler rehber öðretmenin yardýmýyla bilgisayar ortamýna aktarýldý.Aþaðýdaki sonuçlar elde edildi:
1- Sayý zincirleri 1 veya 89 sayýsýna gitmektedir.
2-89'dan sonra 8 kere sayýlarýn basamaklarýndaki rakamlarýn kareleri alýnarak iþleme devam edildiðinde yine 89 çýkýyor.
3-10' un kuvvetlerinde sonuç 1 çýkýyor.
4-Elde edilen en uzun sayý zinciri
a) 121, 6, 36, 54 , 41, 71, 50 , 25 , 29, 58, 89
b) 88, 128 , 69 , 117 , 51 , 26 , 40 , 16 , 37 , 58 , 89
Sayý zincirlerini gösteren bir pano(aðaç þeklinde) hazýrlandý. Rakamlarýn yerlerinin deðiþmesi sonucu etkilemediði görüldü.Yani;
21 → 2² + 1² = 4 + 1 = 5
12→ 1² + 2² = 1 + 4 = 5
Bu sonuçlar elde edildikten sonra , sayýlarýn rakamlarýnýn küplerini alýp, toplayarak iþleme devam edildiYeni sayý zincirleri bulundu.Bunlarýnda panosu hazýrlandý.Elde edilen sonuçlarda 3 sayýsýnýn katlarý arasýnda bir baðlantý bulundu.Sonuçlarda3'ün katý olursa 153, 3'ün katýndan 2 fazla olursa 371, 407 , 3'ün katýndan 1 fazla olursa deðiþik sonuçlar elde edilmektedir.
Þimdi projeyi sayýlarýn basamaklarýnda bulunan rakamlarýn dördüncü kuvvetlerini alarak geliþtiriliyor.
Proje ile matematikte sayýlar konusunda çok farklý bir bilgi getirmeyi, çok bildiðimiz sayýlarýn bile, bilinmeyen yönleri olduðunu bulmuþlardýr.....