Malzemeler
Fýndýklý tart için:
6 Yumurta Beyazý
150 gr. Dondurma
150 gr. Fýndýk
Bademli-çikolatalý sos için:
125 gr. Çikolata (kaplama için)
110 gr. Krema
100 gr. Toz Þeker
25 gr. Toz Kakao
100 gr. Badem Tozu
Çikolata glase için:
100 gr. Krema
100 gr. Siyah Çikolata
HAZIRLANIÞI
Fýrýný 150 dereceye ayarlayýn. Fýndýklarý keserek tavada kýzartýn. Yumurta beyazlarýný çýrpýn. Dondurmaya fýndýklarý ekleyin. Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapýnda daire çizin. Karýþýmý 6 parçaya bölerek çorba kaþýðý yardýmýyla yerleþtirin. Tartlarýn üstü parlayýncaya kadar 7 dakika fýrýnda piþirin ve soðutun.Bademli çikolatalý sos için, 125 gr. çikolatayý dilimleyin. 110 gr. kremayý kaynatýn, çikolatanýn üzerine dökün karýþtýrýn. Diðer yanda, toz þekerle kakaoyu 8 cl. suda kaynatarak sos haline getirin. Badem tuzunu ilave edip yavaþça karýþtýrýn.
Uygulama:
Tartlarýn üstünü çikdata sosla kaplayýn ve ortasýna badem-çikolata sosu ekleyin. Glace için, 100 gr. kremayý ve 100 gr. siyah çikolatayý eritip tartlarýn kenarlarýna surun. Buzdolabýnda bekletin.
AFÝYETLE YÝYÝN .....