ya biz buralarý gezdik peki neden görmediðimiz þey çok...
tabii yüzmekten gezmeye fýrsat bulamadýnýz...![]()
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
acele etmeseymiþiz çok þey kaçýrmýþýz...
esara79 fotograflar çok þahane..Arþivime koydum.teþekkürler..
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Herkese iyi akþamlar Sayýn Admine katýlýyorum Turizm geliri gerçekten küçümsenmeyecek kadar çok olur bana göre bu bölgeye yapýlacak yatýrým kendi maliyetini 3 ay gibi kýsa bir sürede çýkarýr. Ondan sonrasýda kar hele hele Rum Kale Zeugma gibi de deðil Zeugma sadece tarihi turizme açýlabilir. Ancak Rum Kale inanç turizmi açýsýndan çok önemli ve birazcýk üstüne düþüldüðünde Zeugmadan daha önemli bir turizm merkezi haline gelebilir. Ancak biz burada Rum Kale Nizip'in mi Yavuzeli'nin mi diye tartýþmaktan ziyade Zeugma kesin bir þekilde Nizip'in olduðu ve yakýnlýðý hasebiyle daha çok ilgi gösterilmesi gereken bir yerdir diye düþünüyorum. Ayrýca Asayiþ açýsýndan Rum Kale Nizip Ýlçe Jandarma Komutanlýðý sorumluluk sahasýndadýr ve Nizip'indir.
Esera79 arkadaþým fotoðraflar çok harika paylaþtýðýn için teþekkürler bu fotoðraflarý kendi web siteme koymak suretiyle biraz ilgi çekmeye çalýþacaðým. Herkes üzerine düþeni yapmalý bence.
Diðer arkadaþlardan da görmeyen varsa gidip görmesini isterim görülmeye deðer bir yer çünkü.
çanakkale þehitlerine bakýn nizip ve rumkale ayný isimle anýlýyor
yaw allahýnýzý severseniz NÝZÝP'LÝ daha evvel neye sahip çýkmýþta þimdi buna sahip çýksýn
anlayan iyi anlamýþtýr![]()
Kadastro kayýtlarýnda resmi olarak Nizip ilçesi sýnýrlarý dahilinde kalan tarihi Rumkale harebeleri her nedense hep Yavuzeli ilçesi ile anýlmaktadýr.Birçok turistik tanýtým klavuzunda Rumkale’nin Yavuzeli ilçesine baðlý olduðu belirtilmiþtir.Gaziantep Valiligi bile Rumkale’ye ulaþýmý tarif ederken Yavuzeli ilçesini güzergah olarak göstermiþtir.Bu fýrsatý iyi degerlendiren Yavuzeli ilçesi Rumkale’nin tanýtýmý için Kültür ve Türizm bakanlýðýndan ödenek çýkartmasýný da baþarmýþtýr.Bu vesile ile Yavuzeli Kaymakamlýðý tarafýndan hazýrlanan ‘Rumkale tarihi alanýnýn tanýtýlmasý ve turizmi kazandýrýlmasý projesine, Halep’te düzenlenen Türkiye-Suriye Bölgelererasý Ýþbirliði Programý’ndan maddi destek saðlanmasýna karar verildi. Programdan verilecek 100 bin dolara ek olarak Ýl Özel Ýdare Genel Sekreterliði ve Yavuzeli Kaymakamlýðý’nýn katkýlarýyla projeye ayrýlan ödenek yaklaþýk 150 bin dolara ulaþtý.
Yavuzeli ilçesi sýnýrlarý içerisinde bulunan tarihi Rumkale’yi tanýtmayý ve çevresine sosyal tesisler kurulmasýný amaçlayan projede “Rumkale yakýnlarýna turistik lokanta,motel ve dinlenme tesisleri yapýlacak.Ayrýca Birecik Baraj gölünde Rumkale’yi ve çevredeki doða güzelligini turistlere gezdirecek tekne turlarýnýn da bu proje kapsamýnda yapýlmasý kararlaþtýrýldý.Ýlk etapta bu hizmetleri karþýlayacak örnek bir teknenin bölgeye getirilmesi amaçlanýyor.Tüm bu tesislerin Yavuzeli ilçesi sýnýrlarýnda olmasý çok güzel planlanmýþ bir iþ programýnýn parçasýdýr.Zira Kale’ye yakýn veya kale içinde yapýlacak bir tesis için Nizip kaymakallýðýndan izin alýnmasý manasýna gelmektedir.Ayrýca yine Rumkale’nin karþýsýnda Fýrat Nehri boyunca çevre düzenlemesi de yapýlacak.Sahil boyunca yapýlacak çevre düzenlemesinin yürüyüþ ve piknik alaný olarak düzenlenmesi tasarlanmaktadýr.1 Yýl gibi kýsa bir süre içinde tamamlanmasý palanlanan proje için þimdiden Yavuzeli Kaymakamlýðý tarafýndan broþür, CD, hediyelik çantalar gibi materyallerin hazýrlanmasý baþlatýldý bile. ( Haber: Ramazan TARHAN )
haber: www.nizipdenge.com
![]()
Mehmet Sait BOZKURT(Peerless)
yaw yaziq su yawuzelililereonlariunda Bi$ileri olsun : ) Ortak kullanim alani rum KALE ama mumkunse once nizip belediyesinden IZIN alsinlar !
rumkale nizip in ama çoðu nizipli rumkaleye gitmemiþtir..yavuzelinden ulaþým daha kolay olduðundanda onlar sahipleniyor
çok güzel yerler varmýs ya o kadar nizipte yasadýk buralarý bilmiyordum sizin sayenizde öðrenmis oldum
tsk arkadaslar burasý halfetimi