iyi olmuþ hepimiz bu ve buna benzer þeyleri yaþamýþýzdýr. Çok saðol
iyi olmuþ hepimiz bu ve buna benzer þeyleri yaþamýþýzdýr. Çok saðol
Nizip li olmak ayrýcalýktýr
SEVGÝLÝ DOSTUM ÝNAN ÞU YAZI SÝTEMÝZÝN SON ZAMANLARININ ÝLÇEMÝZE ÖZÐÜ EN ÝYÝ VE GÜZEL GEÞMÝÞÝN ÝZLERÝNÝ VE DUYÐULARINI YANSITAN BÝR YAZI.KARDA KAYMAK ,KARTOPU OYNAMAK VE KAR ÝLE PEKMEZÝ YEME KÜLTÜRÜMÜZÜDE YAZSAN ÇOK SEVÝNECEÐÝM.SELAMLAR
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Biride þu delikli kayayý yazsýýýnnn
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Müslüm abi arada biþeyler eklemiþsin, az daha gözümüzden kaçýyordu. Haber et aðam![]()
0342 5171254
Hele gazoz kapaðý biz çocuklarýn elinden neler çekmedi ki. Belki on çeþit oyunu olurdu. Lastik çemberimize süs, tel arabamýza süs, cýncýklý gülle oyununa yardýmcý eleman, 4 er 5 er yere diz ters yüz çevirme vs. Bazen daþla veya çekiçle vura vura ayný cinet gibi yapar, ortasýna çivi ile iki delik deler ip geçirir "výnn výnnn" çevirirdik. O kadar çok oynardýk ki ip parmaklarýmýzý nerdeyse koparacak dereceye gelirdi.Gün olurdu akþama kadar kahvehane çöplerini karýþtýrýrdýk. Yani bir günümüz gazoz kapaðý aramakla geçerdi. Þimdiki Okan parkýndaki Çamur Þevket'in kahvesinin çöpü tam bir kanamatlýktý. Poþet poþet toplar mahlenin uþaklarýna daðýtýrdýk. Gazoz kapaklarý da marka ve modeline göre kýymetlidir yani. Kýzýlayýn kapaklarý en revaçta olanlarýdýr. Efes pilsen ve þiveps kapaklarý naçar kaldýðýmýz zamanlarýn haricinde "araký" koktugundan pek tercih edilmezdi.
Konu coskun tarafýndan (04.01.10 Saat 13:24 ) deðiþtirilmiþtir.
Müslüm abi harika bir yazý. bence NÝZÝP DÝL VE EDEBÝYATI dersi seçmeli ders olarak üniversiteler verilmesi kansýndaym
Konu HakanSahin tarafýndan (29.09.07 Saat 12:06 ) deðiþtirilmiþtir.
SIKINTI YARATMA...!
kapaklarýn içinde mantar olurdu abi, biriktirirdik, belki ilerde biþeye yarar diye
0342 5171254
Aslýnda bu çocukluk anýlarý sadece bana ait deðildir. 70'li ve 80 'li yýllarda çocukluðunu yaþayan herkesin ortak anýlarýdýr.
Bayanlarý bilmem ama biz erkeklerin 1-1,5 senelik hayat dilimine sýðdýrdýklarý ve hayatý boyunca anlatýp heç bitiremedikleri askerlik anýlarýndan sonra çocukluðunu beraber yaþadýðý veya akraný olupta ayný þeyleri yaþayan biri bulunduðu zaman iþte o çocukluk yýllarý sohbetlerine doyun olmuyor. Biz küçükken þöyle yapardýk, iz küçükken böyle yapardýk diye söze baþladý mý birisi, Allah yirag etsin kimseye hanek düþmez. Fýrsat vermez ki baþkasý da içini döksün.
Geçen gün televizyona bakarken elinizi öper bizim küçük kýz “babaaa! Çizzi filmi acc” dedi. Tabi çocuðun nazýný ve aðýtýný çekmemek için kanalarýn birisinde bir çizgi film bulup, beraber seyrettik. Biran kendi kendime “len oðlum eþþek kadar oldun, gene çizgi film seyrediyorsun” dedim. Her ne kadar bizim zamanýmýzda bu kadar çizgi film yoktu desem de biraz düþününce aslýnda ne kadar fazla çizgi film seyretmiþiz meðer.
Bunlardan aklýma ilk geleni Arý Maya’dýr. Çiçekten çiçeðe konar etrafýndakilere sevgi daðýtýr ve þiþman bir agustos böceði ile türlü türlü maceralara girerdi. Film baþlarken ve biterken ilginç bir müziði vardý. Resimde de gördüðünüz gibi dünyada gelmiþ geçmiþ tek saçlý hemde sarý saclý arý olma özelliðine de haizdir.
Remi : Yav bu çizgi filmi izlerken bazen ökür ökür aðlardýk. Drama tarzý bir filmdi. Konusu pek aklýmda kalmamakla birlikte gerçek annesini arayan bir çocuðun resimdeki sakallý þahýs (ayný zamanda üvey babasý olur) ile her bölüm deðiþik maceralarý anlatýlýrdý. Bu ihtiyarýn birkaç köpek ve maymunu vardýr. Gittiði yerlerde sirk tarzý gösteriler yapar para toplarlardý. Arkadaþ her bölüm ya bu çocuðun baþýna bir iþ gelir ya da sirk hayvanlarýndan birisi ölürdü. Ne akýl kardaþým her bölüm sonu ciðerimiz parçalanýrdý çocuðun haline. Ama sonunda anasýný bulmuþ bizde rahata kavuþmuþtuk.
Voltran : 4-5 tane senin benim gibi uþak birleþerek nerden geldiði belli olmayan ve her zaman kaybetmeye mahkum diðer kötü robotlarla dünyayý kurtarmak için þavaþýrlardý. Yanlýþ hatýrlamýyorsam önceleri 5 arslan parçasý halindedirler. Saldýrýlar yoðunlaþýp da düþmana arslan parçasý olarak güçleri yetmiyorsa Voltran’ý oluþtururlardý. Önce kollar ve ayaklar sonra gövde en sonunda da baþ oluþturulurdu. Bu beþ aslan bir anda harika bir robota dönüþüverirdi. Genellikle voltran önceleri üç beþ sille yer afallar, titrer tabi bizlerde ekran karþýsýnda gerilirdik, ama sonunda kahramanýmýz “Iþýn Kýlýcý” ile kalleþleri ortadan ikiye ayýrýrdý. Bizler de film sonunda rahatlamýþ olurduk.
Ara sýra bizde evde voltraný oluþturmaya çalýþýr evi darmadaðýn eder, sonunda terliði yerdik.
Bilmem kalimeroyu hatýrlayanýnýz var mý? Her sabah okula gitmeden önce muhakkak izler, okuldaki çocuklarla o sabah ki anýlarýný birbirimize anlatýrdýk. Kafasýnda yumurta kabuðu ile gezer, türlü türlü iþ baþýna gelir, bütün kabahat oklarý kendisini gösterince “ama haksýzlýk buuuuuu, öyle deðil mi” diye söylenirdi.
Çocukluðumuzun ekþýn (aksiyon) çizgi filmlerinden biri de Hayalet Avcýlarýdýr. Genelde fildeki karekter tiplerini hiçsevmezdim gýcýk gýcýk olurlardý. Fakat iþin ucuna hayalet öcü felan girince eðlenceli olurdu. Baþrol kahramanlarýna müdavimlik yapan çok geliþmiþ bir orangutan vardý. Ýhbar telefonu kuru kafatasý þeklindeydi langur lingir çalar ve kahramanlar olay yerine hareket ederlerdi.
![]()
Cenk Koray’ýn sunduðu Tele Pazar mýydý neydi adý orda bir çizgi karekter vardý adý Meraklý. Sýrf bu meraklýyý izlemek için bizim için sýkýcý olan o programý seyrederdik. Ekranda önce bir çizgi belirir sonra bir el çýkar bizim vatandaþý çizerdi. “Lala lala la laaaaaa diye gezer, ilginç biþey bulduðunda acaaip accaip þeyler konuþur ara sýra da çizerle kavga ederdi. Çoðu kez çizerin yolunu silmesiyle boþluða düþer bölüm sona ererdi.
Vucudumuzu tanýyalým adlý çizgi film ise belki de severek ve ilgi ile izlediðimiz ilk belgeseldi. Vucuttaki organlarýn ne iþe yaradýðý kanýn akýþýný, hangi organýn ne þekil hastalandýðý ve tedavi sürecinin nasýl iþlediði. Ýyi mikroplarla kötülerin mücadelesi gibi bir çok týbbi bilgiyi buradan öðrendiðimi söyleyebilirim. Bu çizgi filmdeki unutamadýðým karekter ise her tarafý, saçý sakalý üstü baþý bembeyaz olan merhamet timsali olan ihtiyardý.
![]()
Oldum olasý fantastik filmleri çok severim belki de çocukluðuma indiðimde bunun sebebinin Esteban olduðu söylenebilir. Kayýp þehri arayan (ne için aradýklarýný bilmiyorum) üç çocuk ve bunlara yardým eden bir kaptan vardý. Büyükçe altýndan yapma bir kuþ bulmuþlar, bu kuþ ile alemi temaþa ederlerdi. Kuþun hareket edebilmesi için muhakkak güneþ ýþýðý almasý gerekirdi.
Uçan Kaz ve Yavru Geyik çizgi filmlerini beraber anlatalým çünkü Yavru geyik Uçan Kaz’ýn halefiydi. Dolayýsý ile onun kadar güzel bir çizgi film bekliyorduk. Uçan Kaz kadar olmasa da ilgi ile takip ederdik.
Uçan Kaz’ da, Nils bir sihir neticesinde küçülmüþ, bu arada uçmayý kafasýna koyan Morton ördeklere heveslenip uçmak isterken Nils Kaz’ýn ipine tutunmuþ uçmuþ, ördek komutan Akka ile maceredan maceraya atýlmýþtý. Diyebilirim ki hiçbir bölümünü kaçýrmadým. Çünkü hem eðlenceli hemde duygusaldý. Bittiðinde bir acaaip olmuþtuk. Bunun yerine ne oynatacak Trt diye konuþurken bir baktýk ki oynata oynata Yavru Geyiði ekrana koymuþlar. Ýlk baþlarda uçan Kaz’a nsipet ettiðimizden olsa gerek pek sýcak bakmazdýk ama sonralarý müthiþ bir drama dönmüþtü. Geyiði bulan iki arkadaþtan biri ölünce aðladýðýmý bilirim. Bu ölen çocuk ayný zamanda geyiði bulan ve büyütendir. Son bölümde de geyik iyice büyümüþtür ve hayatta kalan diðer kansýz tarafýndan öldürülmüþtü zannedersem.
Þirinler Wikingler, Ayý yogi, Polyanna, Robotek, Himennn, Pembe panter, heidi, Taþ devri Atom karýnca vs vs.
Konu coskun tarafýndan (25.09.07 Saat 11:24 ) deðiþtirilmiþtir.
Çok güzel çoþkun; eline diline yüreðine saðlýk kardeþim. Hemen hemen bizim çocukluðumuz gibi, hemen hemeni býrak; týpkýsý sonuçta. Sanýrým çocukluðumuz ayný dönemde geçti.
eyvallah coskun kardaþ PAZAR KONSERÝNÝDE BÝLÝRÝM ONUN ADI PAZAR KANSERÝDÝR ASLINDA
UÇAN KAZDAN SONRA BASLARDI
ELÝNE DÝLÝNE SAÐLIK GÖTÜRDÜN BÝZÝ 86-88- LI YILLARA
Emailinizi güncelleyin
Pazar konserini hiç kaçýrmazdým.![]()
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Ben Heidi ile Þeker kýz Candy i izlerdim![]()
0342 5171254
ay çocukluguma gittim teþekkürler coþkun abi ya bu çizgi filmleri çok severdim.............................